Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaw4893435

Dieta Dukana - problemy z wagą. Dlaczego tak się dzieje? Ktoś pomoże?

Polecane posty

Gość Agaw4893435

Jestem na dicie Dukana i zaczęłam przyierać na wadze, a spadać z wymiarów: biodra, talia, uda i to dużo! Dlaczego tak się dzieje?

gubisz tłuszcz i obwody, zyskujesz mięśnie - które więcej ważą od tłuszczu

Gość CELINA007
a cwiczysz?

też z tym Dukanem nie przesadź, nie oszczędzaj na warzywach i owocach, bo zakwasisz organizm. wiem co mówię. od warzyw nie przytyjesz, białek dalej będziesz wcinać dużo, ale zawsze to minimum węglowodanów dostarczysz organizmowi.

Gość riki tiki tak...
owoce to na III fazie, jak już doradzamy, to precyzyjnie; można wspomagać się na diecie i uniknąć zakwaszenia w dni czysto proteinowe, pijąc proszek zasadowy chociażby i zażywając suplementy diety zapobiegające zatrzymywaniu wody; na tej diecie woda się potrafi zatrzymać i ona też waży, jak się ćwiczy intensywnie - prawda - można na wadze przybyć, ale to waga mięśni, tłuszcz się wytapia powoli, a jego miejsce na wadze zajmują mięsnie. poza tym magnez - ważne. Na dniach PW różnicować dietę, popijać sok z kiszonej kapuchy (odkwasza, tak, tak żeby nie było), wcinać ogórki kiszone; do tego dozwolone warzywa. Trzeba przeczytać książkę, a nie czerpać porady z netu, gdzie są sprzeczności i wręcz złe porady. Dieta nie jest zła, trzeba ją robić z głową.