Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOCY! Pocenie glowy

POMOCY! Poce sie na glowie jak swinia

Polecane posty

Juz nie wiem gdzie sie zwrocic z moim problemem, lekarze mnie olewaja zupelnie, zadne dezodoranty/antyperspiranty (w tym odaban ktory przestal dzialac) nie pomagaja. W skorcie - poce sie na glowie. Byc moze pocenie nie jest dobrym wyrazeniem, po prostu leje sie ze mnie zawsze wszedzie, bez wzgledu na pogode, pore roku, temperature etc. Zawsze z twarzy i glowy. Cale wlosy mokre. Zawsze, mokre straki, moge spokojnie sobie wlosy wyciskac jakbym dopiero co wziela prysznic. Mam dosc ludzi ktorzy pytaja sie czy pada/czy wlasnie umylam glowe , cale moje zycie unikam ludzi i spotkan jakichkolwiek, bo nie estem w stanie mojego problemu opanowac. Mam 29 lat, mam lekka nadawage (chociaz moj problem byl zawsze bez wzgledu na to czy bylam chuda czy gruba), leczona niedoczynnosc tarczycy. Blagam o jakakolwiek pomoc, uwagi, pomysly, rady cokolwiek co mogloby ulatwic mi uporanie sie z tym problemem. Mam juz naprawde dosc zycia w ten sposob, ciaglych dziwnych spojrzen ludzi, chcialabym rozruszac moje zycie, moze kogos poznac, ale jak, gdy zawsze kropie potem na prawo i lewo - ohyda. Pomocy :( ps. tak wiem ze swinie sie nie poca ale juz sama nie wiem jak okreslic powage i ilosc potu wydzielanego przez moja glowe

Nikt nie nie wie na ten temat? :(

Dziekuje bardzo za link, wyprobuje raz jeszcze, choc plukanki z szalwi i picie szalwi juz przerabialam ze skutkiem zadnym :(

Gość upupuupupu
podnosze

Gość pz
Nadmierne pocenie moze miec zwiazek z niedoczynnoscia tarczycy. Bierzesz cos na to? Moze warto udac sie do endokrynologa i porozmawiac o zmianie dawki? Warto jednak probowac ta szalwie. Powinna zmiejszac pocenie. Ale rob przerwy co 2 tygodnie. Moze tez warto zajrzec do kuchni. Niektore potrawy, napoje (szczegolnie kawa) moga wzmagac pocenie. Wielu ludzi po malej czarnej przy nawet niewielkim wysilku poci sie niemilosiernie. pozdrawiam, powodzenia!

Dziekuje za odpowiedz. Niestety, moja niedoczynnosc tarczycy jest leczona juz od dlugiego czasu. Razem z moja endokrynolog przez ostatnie 2 lata kombinowalysmy z dawkami , i niestey za duzo jak i za mala, jak i dawka w sam raz - nie mialy zadnego skutku :/ Szalwie uzywam z przerwami od okolo 1.5 roku, tez bez zadnych efektow >.< (pije glownie, plukalam przez pare miesiecy - bez efektu, i ostatnio zaczelam raz jeszcze - poki co, bez efektu). Dermatolog zapisala mi Bellergot - biore 2go miesiac - bez efektu!! Moj problem isnieje odkad bylam dzieckiem - wiec raczej niz ma to zwiazku z tarczyca. Na forum dotyczacym hyperhydrosis ludzie bardzo chwala lek Robinul / Robinul forte - natomiast okazuje sie ze w Polsce go nie ma :/ I nie mam pojecia gdzie moglabym go dostac. Nic, tylko sobie w leb palnac :(

Gość gość
Mam podobny problem a środków wyprobowalem masę,jedyne co mogę ci polecić to spray o nazwie "odoban" jedynie on gwarantuje zmniejszenie pocenie na twarzy!