Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama oli i kasi

co znacie skutecznego na zatwardzenie u niemowlaka

Polecane posty

Gość mama oli i kasi

mój synek ma prawie 7 miesięcy, od kilku dni robi kope, ale "bobki", jak mu pomóc?? daje jabłko, śliwke, wode rano przed posiłkiem i nic:(:( czy możliwe jest że mleko"2" mu nie podpasowało??? już sama nie wiem, wszytsko analizuje....

Gość mama oli i kasi
nikt mi nie pomoże??:(

Gość mama oli i kasi
pomóżcie mi, prosze!:(

Ja juz te czasy zapomnialam... wiem ze w aptece jest cos na to.... na czczo daj Mu wode przegotowana... wystudzona... moze pomoze. POwdzenia!

Gość kamcia1507
Może to być spowodowane zmianą mleka na 2. Czy przechodziłaś z 1 stopniowo wprowadzając 2? Jeśli nic nie poamga (śliwka, jabłko) to może zaaplikuj czopek glicerynowy?

Gość olenkafasolenka
Moje dziecko tez miało w tym wieku takie zaparcia, ja dodawałam czesto do kaszek jabluszko lub śliweczki ze słoiczka, często poiłam córezckę wodą lub soczkiem z jabłek, śliwek. Pani doktor uprzedziła mnie,że czopek podaje się tylko w ostateczności. Przypomnialam tez sobie ,ze miałam też przepisany lek DEBRIDAT ( corczka ma juz 4 latka, więc mogłam przekrecic nazwe leku, ale chyba powinno byc ok)

Gość mama oli i kasi
no właśnie też nie pomaga:(

Gość mjaa jgd.
przechodze przez to samo. Z tym ze karmie sama piersia. I nagle zatwardzenia. Zakladam czopek glicerynowy. Pomaga od razu. Z tym ze nie wolno przesadzac.

Gość mama oli i kasi
stopniowo mleka nie wprowadzałam, porstu dałam "2" i tyle, czyli możliwe, że powinnam np.najpierw zmieszac 1 i 2?? jabło nic nie daje, śliwki też, bo do kaszek codziennie dawałam.... mam mega załamke, bo biedaczek się męczy:(

Gość mjaa jgd.
podawaj duzo sokow i najlepiej nie kaszke ryzowa tylko manne lub kaszke owsiana sa produkowane jak te ryzowe z bobovity. Mozna kupic chocby w biedronce.

Gość mama oli i kasi
mjaa---> ale Twoje dziecko też boby robi?? mnie kolezanka nastraszyła, żeby kiszki nie popękały:(:( martwie sie strasznie:(

Gość mjaa jgd.
tak robi. Nic nie popeka. Nie martw sie. Chyba ze nie robilo kupy ponad tydzien. Ale te kaszki jak zmienilam to duzo dalo.

Gość mama oli i kasi
ok, to ja też zmienie w takim razie. tylko nakupowałam kilka sztuk na promocji i co z tym zrobić?? ale znowu nie przesadze z manna??z glutenem???

Gość ja dawałam codziennie łyżeczkę
zmielonych otrąb do deserku owocowego czyli np śliwki ze słoiczka i do tego łyzeczka otrąb mielonych w maszynce do kawy:) pomogło jak ręką odjął :)

Gość mama oli i kasi
ale to takie zwykłe zwykłe te otręby??

Gość mjaa jgd.
to zalezy ile zjada. Czasami jakis jogurcik tez pomoze. Ryzowe zostaw sobie na biegunke. A jak z kupka sie unormuje to tez dodasz. Ale jak widzisz ze dziecko sie meczy i dlugo nie robil kupek to daj czopek.

Gość ja dawałam codziennie łyżeczkę
tak zwykłe otręby owsiane albo pszenne :)

Gość mama oli i kasi
on praktycznie robi codziennie, ale te cholerne boby i strasznie sie przy tym omęczy.

Gość mjaa jgd.
zapewne otreby owsiane. Te co w kaszkach sa. Zawieraja blonnik.

Moja lekarka mówiła, że rozmawiała na jakimś sympozjum z dobrym gastrologiem dziecięcym, który mówił, że czopka można dziecku podać, że nie spowoduje to szkód czy rozleniwienia jelit. Mieliśmy jaki okres, że mały miał problemy i w ciągu tygodnia dostał niewielki kawałek czopka (3-4 razy), nic mu nie jest, pomogło i nie męczył się. Podczas takich upałów jakie mamy podawaj max dużo wody/płynów.

Gość mama oli i kasi
ok. to w takim razie spróbuje tego co mi radzicie. A może ja nie tak cos robie.... bo jak robie mu mleko to dodaje własnie tej kaszki ryżowej, lub klieku. Ale zastanawiające jest tez to, że przy mleku 1 na noc też dodawałam tego kleiku/kaszki i było wszytstko ok.

Gość megatroniks
Polecam dac dziecku troche chipsów z serii tesco, napój energetyczny ''vulcaz'' a potem żelki tesco i nie ma mocnych zeby nie popędziło go

Gość nie znosza jak matki tak mowia
"Moje dziecko tez miało w tym wieku takie zaparcia, ja dodawałam czesto do kaszek jabluszko lub śliweczki ze słoiczka, często poiłam córezckę wodą lub soczkiem z jabłek, śliwek. Pani doktor uprzedziła mnie,że czopek podaje się tylko w ostateczności. Przypomnialam tez sobie ,ze miałam też przepisany lek DEBRIDAT ( corczka ma juz 4 latka, więc mogłam przekrecic nazwe leku, ale chyba powinno byc ok)" to super, ze dodawalas jablusio, daj jeszcze bananka i mandaryneczke, oraz pyszniusia wode z cytryneczka. Wazne, ze córusia zrobiła piękniusią kopusie w pampersika. "to zalezy ile zjada. Czasami jakis jogurcik tez pomoze. Ryzowe zostaw sobie na biegunke. A jak z kupka sie unormuje to tez dodasz. Ale jak widzisz ze dziecko sie meczy i dlugo nie robil kupek to daj czopek. " trzeba zaaplikowac czopusia w pupusie, dac jedzoncia i czekac, moze zrobi kupuncie.

Gość inteligentnado powyzszej
Nie myslalam,ze wsrod nas funkcjonuja takie osoby jak ta powyzej:) jak to mowia moje dzieci w klasie żal.pl. :)

Gość mjaa jgd.
moj pierwszy synek w tym okresie tak robil kupki i te kaszki pomogly. 2 synek tez ma 7 miesiecy karmiony piersia i tez ma zatwardzenia wiec moze to taki okres.

Gość Maman Bovy
Moim dzieciom pomagał kefir - podawany łyżeczką. Spróbuj.

Gość nie znosza jak matki tak mowia
inteligentnado powyzszej a co prawda boli? haha zalosne matki :D dobrej nocusi, milych snusiow,spijcie dobrzutko haha :D

Gość idioci sa wsrod nas
Wspolczucia dla rodzicow, ktorzy wychowali takiego czlowieka.......jeszcze przyjdzie czas, moze niedlugo jak Tobie beda zmieniac pampersa w jakims domu opieki, bleeeeeeeeeeeeee, zycze duzo zaparc,mniej pracy beda mialy opiekunki ha, ha :)

Gość mama oli i kasi
no włąśnie, może to jakiś taki okres jest na zatwardzenia, bo mojej kolezanki corka tez w tym samym wieku i maja identyczna sytuacje. Moze to terz przez to, że coraz więcej smaków dziecko poznaje, ja dawałam ostatnio maliny swojemu synkowi, kzywił się, ale jadl...

Gość kefir pomógł
poważnie? jeszcze o tym nie słyszałam, serio mówisz??