Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona_84

Dylemat w związku z wyborem imienia dla córki... ;)

Polecane posty

Gość mamaKlary
Ja mam Klare ,Podoba mi sie jeszcze Kornelia.

Gość KASIA @@@
Jam corcie Kornelie, ale podoba mi sie rowniez Zuzia.

Gość gogow
a moze tak Gosia :)

Gość moja mała ma
Laura i jak się urodziła to się wszyscy wokoło dziwili,że takie ładne i mało spotykane imię a teraz połowa moich koleżanek nazwała tak swoje córki... szlag!!! Jeszcze podobają mi się Natasza, Martyna, Sasza (tak wiem po rosyjsku to Aleksander ale na to imię jest unisex-więc można nim nazwać i dziewczynkę i chłopca:)) Marlena-już też dawno nie słyszałam żeby ktoś tak wołał swoją córkę. Jest cała masa pięknych imion:)

Gość moja mała ma nbv mnxfgm fyr65
Laura i jak się urodziła to się wszyscy wokoło dziwili,że takie ładne i mało spotykane imię a teraz połowa moich koleżanek nazwała tak swoje córki... szlag!!! Jeszcze podobają mi się Natasza, Martyna, Sasza (tak wiem po rosyjsku to Aleksander ale na to imię jest unisex-więc można nim nazwać i dziewczynkę i chłopca:)) Marlena-już też dawno nie słyszałam żeby ktoś tak wołał swoją córkę. Jest cała masa pięknych imion:)

Gość do autorahlllllll
Lidia, Róża

Gość Livia_85
Odnośnie tematu i artykułu, do którego link jest na pierwszej stronie: Mi się podoba moda na dziwne imiona, ale chyba też nie odważyłabym się tak nazwać swojego dziecka. Może tak, jeżeli prawie każdy wokół też dawałby takie nietypowe imię. Mimo, że coraz częściej się o tym słyszy, to jednak wciąż większość rodziców wybiera typowe imiona. Ja jeszcze nie wiem jakie wybiorę, ale na pewno nie Kasia czy Adam. Co do pisowni to rozumiem to, że trzeba spolszczać imiona. Jak to by wyglądało np. Jessica Kowalska czy George? Zwłaszcza, że niemało osób pewnie nie miałoby pojęcia jak się pisze te imiona, np. gdy ktoś by im się przedstawiał. Mimo, że niektóre imiona są już przesadnie udziwnione, to jednak ciągłe nadawanie imion Kasia, Agnieszka itp. jest już po prostu nudne!!! W innych krajach też ludzie dają wymyślne imiona, chociażby takie jak Summer, Apple, Dakota. W Polsce wybór imion jest bardzo niewielki! Może Dżordż to faktycznie lekka przesada, ale już Dżesika nie jest złe, a tym bardziej Denis czy Kewin. ;) Zwłaszcza, że od dłuższego czasu funkcjonuje u nas imię Andżelika czy Angelika, które chyba już nikogo nie dziwi.

Gość Zocha.
Jagna:)

Gość Livia_85
Mi akurat podobają się: Kornelia, Marlena, Laura, Luiza, Wioletta, Olga, Oktawia, Honorata, Marcelina.

Gość Zagubiona_84
Nigdy nie nazwałabym córki Natalia jak ktoś tutaj zaproponował, ale to akurat ze względu na złe skojarzenia, bo imię samo w sobie jest całkiem ładne.

Gość moja córcia
to Weronika, a syn Dawid

Gość lutowa mamuska
a ja rodze w lutym, niewiem jeszcze kto siedzi w brzuszku, ale jesli synek to Alan a jesli corcia to Olivka i nie mysle nad tym czy oklepane czy popularne podobaja mi sie i juz :)

Gość ale George to
przeciez Grzegorz po naszemu.ja mam córke-Selenę.

Gość Zagubiona_84
Selena :) bardzo ładnie, tak w stylu latynoskim nie? ;) No ale pisownia normalna, nie trzeba nawet nic spolszczać.

Gość Zagubiona_84
Skoro George to Grzegorz to w takim razie czemu jest jeszcze Gregory? ;) George chyba nie ma polskiego odpowiednika.

Gość Mi się podobają....
Nadia, Lena, Blanka. I od jakiegoś czasu inspiruję mnie imię Jaśminka.

Gość warszawiankaaaa
a moze Irmina?

Gość Zagubiona_84
Irmina jak dla mnie brzmi zbyt twardo. :)

Gość ale George to
o dziekuje za sprostowanie.zawsze mylily mi sie te 2 imiona.tak czy inaczej,jest polski odpowiednik. a Selena to faktycznie imie bardzo popularne np.w Hiszpanii.na upartego to polski odpowiednik Celiny :-)

Gość ale George to
a odnosnie imion.slyszalam jak dzieci wolaja za innymi dziecmi:Alan-anal,denis-penis,fabian-pawian...

Gość Zagubiona_84
Hehe ;) dziwi mnie tylko, skąd dzieci wiedzą co to anal? :o Masakra jakaś. Alan ostatnio też jest bardzo popularne.

Gość Zagubiona_84
A tak mi jeszcze przyszło na myśl. ;) Co sądzicie o imionach typu Atena, Afrodyta, Zeus? :) Nie słyszałam, żeby ktoś tak nazwał swoje dzieci, ale miałoby to swój urok.

Gość Moje nietypowe propozycje
Anhela Rakela Tamara Markiza Penelopa Kasandra Aida Melodia Melinda Ales(s)ja Samara Samira Paola Odessa Harietta Naina Sawana Kolet(t)a Pralina Bajka Brigel(l)a Klarisa Samanta Amanda Kendra Alana Salomea Felicja Allegra Ernesta/Ernestyna Natela Leopoldyna Ostatnio nawet zaczyna mi się podobać wyśmiane przez wiele osób imię, które Katarzyna Skrzynecka dała swojej córce - Alikia. :)

Gość a zapytam sie
Berenika, Antonina,Amelia podobaja mi sie najbardziej

Marcela Marsela Marsylia Flawia Arleta Greta Berta

Roberta Rebeka Karla

Gość no to tyleeee
Za bardzo się tym wszystkim przejmujesz. Ja też nigdy na żadne imię nie reagowałam o wow jakie piękne, po prostu spośród tych, które nam się podobały wybraliśmy jedno konkretne i tyle- cała filozofia. U nas akurat wybór padł na Kaję

Gość ekolozka
a może Tradycja ? :-P

Gość martyyynaa565
a może Iwonka? mało popularne ostatnio a ładnie się zdrabnia