Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kujawiczka4q

Ciąża...Nikt nie będzie decydował o moim brzuchu!

Polecane posty

Gość u7j7iu
a moze nie bedzie zalowac usuniecia? a moze teraz ma tak zle ze dziecku bedzie zle? a co z wasniewska albo mama gabrysia albo dziewczyna ktora chodzila z dzieckiem martwym w torbie przez kilka dni? albo ta co dzgnela nozem dziecko?1,5 roczne? albo ta co spalila noworodka w piecu? one tez powinny byly urodzic? bo moim zdaniem nie!

Gość wredniucha
po co rozpowiadasz autorko na lewo i prawo co masz zamiar zrobić z ciążą??? usuń jeśli chcesz i nikomu o tym nie mów - w tym kraju jest to temat tabu - chociaż tysiące dziewczyn usuwa i tysiące lekarzy bierze za to kasę - wszyscy udają, że problemu nie ma. Tak robiły nasze prababki, babki, matki i tak robią dzisiaj młode kobiety - a zakaz jest po to, żeby pewna grupa zawodowa mogła na tym dobrze zarabiać - a pieprzenie o tym to świetny temat na przepychanki polityczne

a teraz dla rownowagi wymien tysiace kobiet, ktore mimo takiej sytuacji urodziły, sa szczescliwe, wychowuja dzieci i zyja normalnie-z czystym sumieniem

Gość aj ja jaj
Czemu bedzie przeciwny kazdy normalny czlowiek tego nie wiesz i nie Tobie oceniac, kto jest normalny a kto nie. Ale takie pelne milosci blizniego zyczenia tez najlepiej nie swiadcza o czlowieku. Czyz biblia nie mowi kochaj nieprzyjaciol swoich?

Gość u7j7iu
ale tym kilku maluchom mozna bylo zaoszczedzic cierpien ? gdyby aborcja byla legalna prawda? lepiej usunac zlepki komorek bez czucia czy to co powyzej zrobily?

Gość filekadaa
Gdyby kobieta mial wybor,po tym swiecie nie chodzilo by tyle glodnych,brudnych,niezadbanych i niekochanych dzieci...a domy dziecka nie pekalyby w szwach...

Gość u7j7iu
dziecko powinni rodzic sie w kochajacej rodzinie i powinno byc oczekiwane

gdyby matki tych dzieci oddały je do adopcji i miałyby te dzieciaczki szanse na normalny dom, to tez by nie cierpiały chorych na raka tez moze zacznijmy dobijac-zeby nie cierpieli, tak na wszelki wypadek:O

Gość triu
a gimgówno biegałoby co tydzień na aborcję, bo w końcu można byłoby się spokojnie pukać bez zabezpieczenia

Gość u7j7iu
heh dobry argument z ta adopcja a przejdz sie kochana do jednego domu dziecka i popatrz jak pęka w szwach;) ja bylam tam wolontariuszka i dzieci az za duzo jakos i co? i pstro dzieckio ciezko jest zaadoptowac, nalezy spelniac szereg wymagan do tego oddawania po urodzeniu-nie uwierzysz ale tak sie sklada ze taka dziewczyna ma opinie wyrodnej matki do konca zycia ze oddala dziecko, co niektore slysza obrazliwe komentarze na ten temat od ludzi

Gość u7j7iu
gdyby aborcja byla legalna i platna to nie latalyby co tydzien

Gość piflooo
Maesz racje, twoj brzuch, rob co chcesz!! nie sluchaj innych. Bo to ty bedziesz miala zjebane zycie przez tego bachora a nie inni. Patałachy sie odzywają..

no to skoro dla was urodzic i wychowac-nie, oddac nie, to jasne najlepiej zabic i zapomniec o sprawie...taka ciaza to prawie jak katar, za chwile sie nie pamieta.... swiat schodzi na psy dzieki takim ludziom..mentalne dno

Gość triu
a może prościej byłoby gdyby taka małolata nie rozkładała nóg gdzie i jak popadnie? bo taki dzieciaczek chodzi z chłopakiem AŻ tydzień, on jej obiecuje ślub za kilka lat i miłość do końca życia, a taki dzieciaczek w ramach wdzięczności rozkłada nogi. a potem zdziwiona taka dziewczynka, że w ciąży jest. może niech lepiej dzieci zajmą się nauką a nie bzykaniem?

Gość olalallalalala
chcesz usuwac to usuwaj , ale przygotuj sie na wielki ból zarówno fizyczny jak i psychiczny , i fakt ze jak juz zechcesz miec dziecko potem moze byc ci trudniej je począc :)

Gość klaudia55551
jakbym miala zyc z mysla,ze mnie wlasna matka po urodzeniu oddala,to wolalabym sie nienarodzic!

Gość u7j7iu
dajcie spokoj rozkladaly, rozkladaja i rozkladac beda jakos nawet ksiadz wedl badan 60% ksiezy ma kochanki! 15% ma dzieci i co? ludzie ktorzy maja dawac przyklad i umacniac w wierze sami chodza na boki wiec czego chcesz od takiej malolaty nie znajacej zycia kiedy dorosly chlop w sutannie nie potrafi powstrzymac huci

kujawiczka4q goooga a Ty to kim jestes zeby mnie osadzac? Nikim zapewne... Sama jesteś nikim, najpierw dajesz dupy i teraz traktujesz ciążę jako problem :P. Twoja matka też mogła tak zrobić i miej do niej pretensje, bo gdyby ciebie usuneła nie było by "problemu" i tak głupiej egoistki jak ty. Pamiętaj że jest możliwość że po usunięciu nigdy nie zajdziesz w ciąże, każdy zabieg niesie ryzyko.

Gość Usunac lepiej
Lepiej usunąć, niż urodzić i nigdy nie pokochac, czuć nienawiść do dziecka, ze sie urodziło. Po co piszesz tu na kafe? Tu siedzą same matki Polki. Usun i miej spokój.

Gość bcae3zzz
olalallalalala Ale bzdury piszesz...Ja jestem po aborcji,zadnego bolu nie odczuwalam,a jesli chodzi o psychike,to zalezy od czlowieka...Ja nie zalowalam tego kroku i nie zaluje do dzisiaj.

Gość aj ja jaj
Moze byc trudniej ale nie musi, trudniej to jest jak sie robi aborcje pokatnie, bez lekarza jakimis domowymi sposobami. A co do legalnosci jakos sa kraje gdzie jest legalna i i nikt co dwa tygodnie na aborcje nie biega.

Gość hgfcvghjuythgrfd
skrobanka nie boli - robią ją kobiety od początku świata i dziejów zarania!!!

Gość u7j7iu
bo one mysla ze aborcja bedzie lagalna to tlum sie rzuci do skrobania a co do nie leczenia raka -jakbym byla w ostatnim stadium , bolesnym choroby chcialabym eutanazji zamiast cierpien ale nie wiem jak ty;) uporczywe utrzymywanie zycia tez mi sie nie podoba zwlaszcza mojego

Gość hgfcvghjuythgrfd
zauważcie, że najwięcej do powiedzenia mają te co nigdy nie rodziły, nie były w ciąży, albo te co mają facetów, którzy nie zostawili ich z problemem!!! ja też usunęłam i nie żałuję!!!!!!!!

Gość aj ja jaj
A co do psychiki owszem, jesli kobieta nie byla pewna swojej decyzji, zostala namowiona, przymuszona, psychicznie bedzie sie czula zle. Argument z rozkladaniem nog smieszny jak cholera

Gość kujawiczka4q
Po pierwsze nie jestem malolata, po drugie nie rozkladam nozek przed byle kim,mam jednego partnera od 5lat,po trzecie antykoncepcja zawiodla i stad ta ciaza...Darujcie sobie obrazliwe komentarze mnie nie ruszaja;)

Gość aj ja jaj
kujawiaczka to po jaka cholere piszesz?

Gość u7j7iu
tak to jest kobieta kobiecie najwiekszym wrogiem mezczyzna ma odpuszczone, wybaczone, mezczyzna jest bezmozgim stworzeniem i czy ma 20 czy 50 lat wciaz mezczyzna jest bez winy przeciez one same zachodza w ciaze, ich problem niech sobie same radza a mezczyzna umywa raczki i ucieka nawet ksiadz ma wybaczone ale mloda naiwna dziewczyna NIE!