Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kujawiczka4q

Ciąża...Nikt nie będzie decydował o moim brzuchu!

Polecane posty

Triu -u mnie w szkole bylo przygotowanie do zycia w rodzinie,a nie wychowanie seksualne,gowno nas uczyli oantykoncepcji. W ludzkiej naturze jest pociag seksualny, wiec nie mow zeby sie wstrzymywac, bo to smieszne. Nie chcesz usuwac-nie rob tego,ale nie wybieraj za innych

Gość u7j7iu
no mowie ze mezczyzna jest nadczlowiekiem :) i tak go traktujecie ale spoko w razie wpadki moze sie ulotnic:) i z Bogiem ALE JAK KOBIETA USUNIE-do na stos;)

Gość u7j7iu
no wlasnie o tym mowie KSIADZ dorosly chlop nie moze powstrzymac pociagu seksualnego chociaz obiecywal przez Bogiem--WASZYM BOGIEM a mlodzi ludzie maja byc od niego lepsi heh niby czemu?

Gość triu
u7j7iu pigulki gumke i globulki moze jeszcze? a wiecie ze piggulki zdrowe nie sa ale juz najlepiej nimi faszerowac --> alkohol też zdrowy nie jest a ludzie piją. poza tym pigulki nie sa szkodliwe dla zdrowia, bez przesady., a i owszem, jak na miliom % nie chciala dziecka to mogly byc i pigulki i gumka i globulki. a jak jej takie cos nie odpowiada to mogla nie nadstawiac d..py.

Gość kujawiczka4q
triu skoro uwazasz,ze moj facet dojrzal do tego by uprawiac seks,a ja nie,to powiedz mi moze z kim on ma to robic hm??Moze sam?A moze na dziwki mam go wyslac? Rece opadaja jak sie czyta co piszesz:D

Szanowna autorko, nie obrzucę Cię błotem tak jak to zrobiło 90% kafeterianek. To twoja decyzja czy urodzisz czy też, nie twojego chłopaka. I jeśli obecna sytuacja materialna nie pozwala Ci na utrzymanie dziecka to usuń, po co miałoby dorastać w biedzie. A jeśli kiedyś nie będziesz z powodu aborcji mogła mieć dziecka to weźmiesz z domu dziecka i po problemie ;)

Gość aj ja jaj
Najprosciej to urodzic mowiac jakos to bedzie, a pozniej okazuje sie, ze wcale jakos to nie jest, a pozniej ta sama triu napisze to trzeba bylo usunac jak wiedzialas, ze nie chcesz.

Gość kujawiczka4q
Gugunia ;) Wiesz,tak sie sklada,ze oboje studiujemy i nie mozemy sobie teraz pozwolic na dziecko...Nie wszyscy to jednak rozumieja

Gość u7j7iu
tabletki antykoncepcyjne nie sa szkodliwe dla zdrowia!!! akurat bierz to swinstwo 20 lat i sie nie zdziw pozniej

Gość aj ja jaj
Ale nie zgodze sie z faktem, ze decyzja nie jest chlopaka, w koncu to tez jego sprawka, jesli sie jest w zwiazku to taka decyzje trzeba podjac razem albo liczyc sie z mozliwoscia rozpadu zwiazku.

Gość triu
wiecie co.. jak czytam to nie wierze ze sa tacy tepi ludzie. co wy porownujecie? ksiedza i gowniare? ok, obiecywal, ale to dorosly czlowiek, a to ze ksiadz nie moze miec zony to moim zdaniem przesada, ksiadz tez jest czlowiekiem i tez marzy o swojej rodzinie. mniejsza o to. wredna babo -> ja tez mialam przygotowanie do zycia w rodzinie, a nie seksualna. ale na przygotowaniu (albo nawet na zwyklej biologi) mowia do czego sluzy siusiak i tzipka nie? mowia jak dochodzi do zaplodnienia i sygnalizuja ze istnieje antykoncepcja. kazde normalne dziecko zrozumie skad sie bierze ciaza. i zapamieta ze mozna sie zabezpieczac. a jak nie bedzie wiedzialo jak to pojdzie do gina i sie dowie wiecej. smieszne ze sie wstrzymywac? moim zdaniem nie. bo nie ma przymusu wstrzymywania sie, jesli ktos chce sie bzykac moze sie PORZADNIE zabezpieczyc i prosze bardzo, mozna sie bzykac do woli. ale jak ktos jest zbyt tepy zeby umiec sie zabezpieczyc, to niech lepiej unika seksu,. dziwnie ze takie gowniary wiedza ze h...ja trzeba wlozyc w tzipke a nie do nosa, a jakos nie wiedza ze trzeba sie zabezpieczyc. kujawiczka --> no coz, Twoj facet uprawial seks i wiedzial ze moze byc z tego dziecko i skoro ono juz jest to on sie zachowuje odpowiedzialnie i dojrzale i nie chce usuwac dziecka. z kim ma to robic? najlepiej jakby Cie kopnal w d..pe i robil to z inna, bo na taka idiotke szkoda jego czasu. skoro dla ciebie aborcja to jak wydlubanie gluta z nosa...

Gość u7j7iu
picie tez jest szkodliwe ale nikt codziennie nie lyka tabletki z piwem jak ty lykasz z hormonami chyba ze menele

Gość u7j7iu
"co wy porownujecie? ksiedza i gowniare? ok, obiecywal, ale to dorosly czlowiek, a to ze ksiadz nie moze miec zony to moim zdaniem przesada, ksiadz tez jest czlowiekiem i tez marzy o swojej rodzinie. mniejsza o to." ksiadz lepszy niz gowniara ksiadz jest tylko czlowiekiem a mloda gowniara nie jest tylko czlowiekiem?:D to akurat brednie co napisalas

Gość triu
autorko ja i moj facet tez kasa nie sramy. ale jak idziemy do lozka to wiemy ze "ryzykujemy" ciaza i ze jak juz sie to stanie to wychowamy nasze dziecko, a nie zabijemy. gdybym wiedziala ze nie chce dziecka to uzywalaym min. 2 metod na raz zeby miec pewnosc. ale po co nie? najprosciej jest zalozyc na szybkiego gumke a potem biadolic ze jest sie w ciazy

Gość triu
ksiadz jest doroslym czlowikiem mloda gowniara jest dzieckiem ktore powinno myslec o szkole a nie bzykaniu

Ale łatwiej jest usunąć dziecko, niż je wychować. Dziecko to ogromna odpowiedzialność. Trzeba mu dać opiekę, miłość, bezpieczeństwo. Zapewnić jakieś warunki życia... Wiadomo, że młodych ciągnie do seksu, ale przecież nie trzeba nie wiadomo jakiej edukacji w szkole żeby wiedzieli skąd się biorą dzieci i,że trzeba być ostrożnym, bo jedna zła decyzja może na zawsze odmienić życie. Jest XXI wiek. W internecie jest wiele stron poświęconych antykoncepcji itp. Nie mówię teraz o samosi i podobnym, lecz o specjalistycznych stronach. Ale trzeba umieć wybrać, czy posiedzieć sobie na fejsiku, a potem kochać w marnym zabezpieczeniu i żyć w stresie i odliczać dni do kolejnej miesiączki, czy może lepiej poświęcić chwilę na zapoznanie się z tematem, który powinien nas interesować..

Gość Pisze....
Autorko to twoja decyzja i nie nam jest ciebie oceniać. Piszesz ze jesteś z partnerem 5 lat więc odpowiem ci tylko historie mojej dawnej znajomej. Więc wiadomo zaszła w ciążę. Jej facet nie chciał się zgodzić ale w końcu to jej decyzja, pi ślubie ńie byli więc chciał nie chciał musiał zaakceptować. Następstwem wydarzeń było to ze nie mogli być już razem. Kiedy mieli już to ci chcieli osiągnąć nie mogli mieć dziecka. Rozstali się chociaż byli idealn para. Potem poznała innego wzięli slub, urodziło im się dziecko. Niestety teraz są przed rozwodem bo on się dowiedział o tym co zrobiła i nie potrafi z nią już żyć. Niestety tka decyzja ciągnie się za człowiekiem. Masz stałego partnera przemysł to jeszcze. W zasadzie to co napisałam nie ma celu cię przekonać do zmiany decyzji tylko do przemyślenia ewentualnych skutków i waszego wspólnego życia. Życzę powodzenia jakakolwiek decyzje podejmiesz

Gość aj ja jaj
triu ale teraz pieprzysz ksiadz skladajac sluby czystosci robil to swiadomie, w czym on jest lepszy od tej gowniary ktora rozlozyla nogi? czemu usprawiedliwiasz jego a nie ja? On ma swoje potrzeby a ona nie? W czym on jest lepszy? W czym jego potrezby sa lepsze?

Sygnalizuja antykoncepcje.... Dlaczego nie pokaano nam, jak prawidlowo zalozyc gumke? Nie wytlumaczono jak dzialaja pigulki, a jak globulki? Bo sie wstydzili gadac o tym z dzieciakami! I tak, za kazdym razem jak sie kocham z facetem, to mam ze soba gumki, globulki,krazki i takie tam,szczegolnie jak nas wezmie na spacerze w lesie. Biore tabsy, on uzywa gumek,ale jak jedno i drugie zawiedzie-usune bez wahania. Czy moze donosic i Tobie podrzucic na wychowanie?

Gość triu
może ja powiem o sobie? w szkole jakiejs mega wiedzy nie otrzymalam. dowiedzialam sie skad sie biora dzieci, ze istnieja tabletki, gumki itd. bez szczegolow. facet 4 lata namawial mnie na seks, ale go przetrzymalam bo mimo mozliwosci zabezpieczenia nie chcialam zajsc w ciaze jako nastolatka. jak juz sie zdecydowalismy to pogadalismy, ze ma byc gumka pigulki i przerywany. i tak bylo i jakos ten seks nie byl gorszy. pozniej kiedy juz wiedzialam ze w razie czego jestem wystarczajaco dorosla by miec dziecko zaczelam stosowac tylko pigulki i przerywany. potem zrezygnowalismy z przerywanego, zostaly pigulki. teraz uzywam krazka i zdaje sobie sprawe ze nie ma 100% pewnosci. ale zdaje sobie sprawe ze w razie czego mozemy miec dziecko. gdyby tak nie bylo stosowalabym jeszcze dodatkowa anty.

Gość hdges
cyt:aj ja jaj hdges o tak bo wtedy to Ty mozesz byc wyrozumiala, wspolczujaca tej biedaczce, chociaz skrycie pewno myslisz ze nie powinna sie tak wyzywajaco ubierac co? Jesteś w błędzie .Dla mnie każda kobieta zgwałcona to ofiara-czy to niepozorna myszka czy zrobiona na bóstwo dziewczyna w dyskotece która mówi"nie".Każda jest ofiarą i przez myśl nie przeszłoby mi coś takiego.Sam chodzę ubrana kobieco a czasem wyzywająco. W ogóle kocham być kobietą :* A propos aborcji. Konkluzja jest jedna:albo się edukować albo nie brać się za coś o czym nie ma się pojęcia. Pewnych rzeczy nie wiedzieć to wstyd,to świadczy o intelektualnym poziomie takiej jednostki w czasach gdy otworzysz pierwszą lepszą gazetę dla nastolatek i masz jak byk WSZYSTKO.Druga sprawa ;edukacja to jednak nie wszystko.Pewne rzeczy trzeba albo wynieść z domu albo samemu wykształcić w sobie. Taka Anglia na przykład. .Prezerwatywy rozdawane nawet trzynastolatkom w szkołach.Edukacja jest I co?I gówno bo brak wartości.Najwyższy odsetek ciąż w Europie u angielskich nastolatek właśnie.ŻADNA EDUKACJA NIE POMOŻE JEŚLI MA SIĘ GŁOWIE PRZEPRASZAM ZA KOLOKWIALIZM NASRANE.

Gość triu
do aj ja jaj --> ale ksiadz ma kase, w razie czego jest w stanie utrzymac dziecko. a taka malolata ma 50zl kieszonkowego i pustke w glowie. czy naprawde trzeba wam takie oczywistosci tlumaczyc? Wredna_Baba --> nie pokazano, bo wszystkiego w szkole sie zrobic nie da. pokazac jakl zalozyc gumke moze ojciec albo lekarz. mi tez w szkole nie tlumaczyli jak brac pigulki a jakos poszlam do gina i sie dowiedzialam tak? i moge [pojsc do gina i zapytac co to sa globulki, a co plastry i co lepsze prawda? jedno i drugie na raz nie zawiedzie. jak peknie guma to tab bedzie dzialac.

No widzisz, triu, dla mnie Twoje podejscie jest dziwaczne, no ale to Twoje zycie, Twoje lozko,nic mi do tego. Zastosuj ta sama zasade i nie mow innym,jak maja sie bzykac,co Ty na to? Bo jeszce obrazasz przy okazji. A dla mnie stosunek przerywany to nie seks

Gość kujawiczka4q
najlepiej jakby Cie kopnal w d..pe i robil to z inna, bo na taka idiotke szkoda jego czasu. skoro dla ciebie aborcja to jak wydlubanie gluta z nosa... Najlepiej to byloby jak bys sie palnela w ten glupi zakuty leb:) Ile Ty masz lat w ogole?15?:D

Gość aj ja jaj
triu tak ksiadz a kase, w razie czego bedzie mogl swojej pani oplacic aborcje w godnych warunkach, i to go rozni od malolaty z 50 zl kieszonkowego.

Gość triu
wole niby-seks z przerywanym niz prawdziwy seks i wpadke. a swoja droga czemu nie seks? jak zleje sie mi na tylek a nie do srodka to co? nawet gvdybysmy sie wczesniej godzine bzykali to nie jest seks bo przerywany? nie badz smieszna

Gość Biceps444
triu niechcialbym miec takiej baby jak ty,:D czerpiesz w ogole jakas radosc z seksu czy tylko ciagle masz w glowie czy sie dobrze zabezpieczylas,czy gumka nie peknie,czy tabletki nie zawioda itd...Marna z ciebie pewnie kochanka:D

Gość triu
po takiego diabla zeby tym dzieciakom powiedziec ze seks=ciaza i jak takiej ciazy uniknac. po to zeby wiedzialy ze dzieci biora sie wlasnie z seksu. bo jak widac na przykladzie autorki - jej chyba nikt tego nie powiedzial