Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kujawiczka4q

Ciąża...Nikt nie będzie decydował o moim brzuchu!

Polecane posty

Gość hgfcvghjuythgrfd
jak nie jesteś małolatą to wiesz co masz robić - po co tu wypisujesz narażając się na obrzucanie błotem?

Gość kujawiczka4q
PlutonAfgańskichPartyzantów Moja matka rodzac mnie byla mezatka,miala stala prace,swoj dom i przede wszystki chciala dziecka...A ja nie chce,nie jestem gotowa,nie stac mnie na to,tak ciezko Ci to zrozumiec? Ty chyba w ogole pojecia o zyciu nie masz czlowieczku...

Gość hgfcvghjuythgrfd
10:24 [zgłoś do usunięcia] u7j7iu tak to jest kobieta kobiecie najwiekszym wrogiem mezczyzna ma odpuszczone, wybaczone, mezczyzna jest bezmozgim stworzeniem i czy ma 20 czy 50 lat wciaz mezczyzna jest bez winy przeciez one same zachodza w ciaze, ich problem niech sobie same radza a mezczyzna umywa raczki i ucieka nawet ksiadz ma wybaczone ale mloda naiwna dziewczyna NIE! Bo w każdej religii kobieta traktowana jest jak gówno, szmata i śmieć - a najgorsze jest to, że kobiety to akceptują - idą tam, klęczą, dają na tackę, biorą wszystkie winy, które wmawia im pedofil w kiecce, na siebie - WIĘCEJ ASERTYWNOŚCI DROGIE PANIE!!! Religię wymyślili mężczyźni, żeby was kontrolować!!!

To nie jest kwestia tego w co kto wierzy... Autorko, nie powinnaś usuwać tej ciąży. Byłaś w łóżku z facetem, wpadliście i teraz trzeba ponieść tego konsekwencje.. Jesteś odpowiedzialna za tą niewinną istotę, a dorośli ludzie powinni brać odpowiedzialność za swoje czyny. Jeśli nie jesteś gotowa na dziecko to przecież możesz je urodzić i oddać do adopcji. Kto wie, może w czasie ciąży czy przy porodzie pokochasz je i bedziesz każdego dnia cieszyć się jego obecnością, a jeśli nie, to sprawisz, że marzenie jakiejś pary, która nie może mieć dzieci spełni się. A na przyszłość- skoro nie jesteś jeszcze gotowa na dziecko to bądź ostrożna w łóżku. Pozdrawiam. Marysia od Rysia z taxi

Gość hdges
Dlaczego zachodzicie w ciążę skoro nie chcecie rodzić?Przecież nikt was chyba nie gwałci!Wyedukujcie się trochę bo żal czytać.Zeby nie było:ostatni raz w kościele byłam rok temu na weselu koleżanki.Nikomu źle nie życzę ,nie jestem twardym katolem.Ale dziwię się bezmyślności.Po co dokonywać aborcji,czyli jakby na to nie patrzeć ranienia własnego ciała,autodestrukcji.Czy nie lepiej wcześniej pomyśleć i zabezpieczyć się albo poprostu jeśli jest się tak ciemnym nie kopulować?

Gość triu
ja też uważam że jak ktoś nie jest gotowy na ewentualne dziecko to nie powinien sie bzykac. i tyle. antykoncepcja zawiodla i stad ciaza? to co to za antykoncepcja byla? stosunek przerywany?:/ zal

Gość kujawiczka4q
aj aj aj dobre pytanie:) ...Chce sie dowiedziec gdzie i za ile mniej wiecej...No i mam problem z facetem,nie wiem jak mu to z glowy wybic...

Gość aj ja jaj
triu antykoncepcja tez zawodzi, tylko szklanka wody jest w 100 % pewna

Gość kujawiczka4q
Marysia od Rysia z taxi Urodz i oddaj...:)

Gość aj ja jaj
kujawiaczka to zaloz temat na antykoncepcja ginekolodzy czy jakos tak, tam wieksze szanse, ze ktos Ci odpowie normalnie, a co do faceta, to Ty go znasz najlepiej

Gość u7j7iu
a jaka wy macie w szkolach edukacje seksualna?!!! a jak drogie sa srodki antykoncepcyjne? a jako mlode osoby mialyscie super wiedze na kazdy temat?+kase na tabsy,prezerwatywy itp? trzeba podejsc do tematu z innej strony a nie tylko karac, karac i grozic i zyczyc najgporszego zamias wyzywac nie lepiej robic cos w kierunku lepszego zapoznania sie z zyciem seksualnym? ja pamietam wychowanie do zycia w rodzinie w mojej szkole 1 lekcja-film niemy krzyk 2 lekcja-inny film o skrobaniu o antykoncepcji nie kojarze ale chyba cos o powstrzymywaniu HAHAAH trageduia

Gość kujawiczka4q
triu nie...to nie byl stosunek przerywany,nie spotkalas sie z czyms takim nigdy,ze np.tabletki moga zawiezc? Boziu ty moj,hehe

Gość u7j7iu
tabletki sa drogie to po 1

Gość niestetey musze sie
zgodzic z tym: nikim to jestes ty i twoja strara bo takiego przyglupa urodzila dlatego ci radze usun bo twoja rodzina debili powinna zakonczyc proces powiekszania jak sie nie umiesz zabezpieczac, to nie pozwalaj pach fiuta do swojej pi..y "zawiesc" --- niestety to potwierdza tylko powyzszy cytat nieuk co tylko rozkladac nogi potrafi

Gość Przemek1985,
a mi gumka pekla podczas seksu i wpadlismy,okazalo sie ze jest ciaza,mielismy wtedy po 17lat,moja dziewczyna usunela,do dzis jestesmy razem,mamy po dwadziescia pare lat i nie zalujemy tamtego kroku.Dzis mamy wspaniala coreczke ktora kochamy nad zycie i ktorym mozemy sie opiekowac! Wiec kurwa nie osadzajcie tych ktorzy wpadli i byli zmuszeni pozbycia sie ciazy bo to jest kurwa zalosne!!!

Gość hdges
Jako kobieta solidaryzuję się z tą kobietą którą zgwałcono,przymuszono lub jest chora i musi dokonac aborcji.Nie potępiam-rozumiem.Wszystkie pozostałe przypadki nie zasługują na kobiecy solidaryzm.Niby z czym mam się solidaryzować?Z głupotą?Z bezmyślnością? W O przepraszam,tej cechy nie tłumaczę u nikogo ,niezależnie od płci.Siłą tych zahukanych idiotek nikt nie brał.Same dały dupska tępym,pustym debilom.Bo żaden mądry facet i żadna mądra kobieta nie będzie przerzucać odpowiedzialności za własną głupotę na kogoś.

Gość u7j7iu
bo uwierze ze jak bylyscie mlode to nie uprawialyscie seksu heh chyba ze jakies brzydkie i grube to nie ale takie jest prawo mlodosci-glupota i naiwnosc a naszym obowiazkiem jest doinformowac o konsekwencjach

Ja akurat nie wpadłam, ale gdyby tak się stało to nie wiem co bym zrobiła. Jestem młoda i nie wiem czy dałabym sobie radę z tym wszystkm, ale na pewno bym dziecka nie usunęła. Dlaczego? Bo usunąć=zabić, a życie to dar, który trzeba szanować, bo w każdej chwili można je stracić... Szanuj życie!

Gość u7j7iu
swoje zycie tez nalezy szanowac

Gość aj ja jaj
hdges o tak bo wtedy to Ty mozesz byc wyrozumiala, wspolczujaca tej biedaczce, chociaz skrycie pewno myslisz ze nie powinna sie tak wyzywajaco ubierac co?

Gość p;dadad
Jedz za granice,tam spokojnie i bez problemu usuniesz i nikt Ciebie palami nie bedzie wytykal;)

Gość u7j7iu
czemu dziewczyna ma byc madrzejsza od faceta czemu faceci nie zabezpieczajasie tylko musza bez gumy? czemu oni nie pomysla o antykoncepcji? przeciez dziecko tez bedzie ich jak zwykle mezczyzna gra nadczlowieka! ale wyjatkowo uposledzonego umyslowo

Panna, rob to, co Ci sumienie podpowiada: mozesz,to donos i zatrzymaj lub oddaj, nie mozesz-usun. To Twoje zycie i Twoja sprawa. Jako ze mieszkasz w pojebanym kraju, gdzie ksiadz ustala prawo, moze wpadnij do Holandii albo UK, tu szanuje sie indywidualny wybor czlowieka (choc tez nie w pelnym wymiare,no ale bez porownaniaz Polska). Cokolwiek zdecydujesz-powodzenia!

Gość triu
do u7j7iu : a jaka wy macie w szkolach edukacje seksualna?!!! a jak drogie sa srodki antykoncepcyjne? a jako mlode osoby mialyscie super wiedze na kazdy temat?+kase na tabsy,prezerwatywy itp? 1. edukacja jest jaka jest, ale tlumacza skad sie biora dzieci i jak uniknac ciazy 2. drogie? pigulki 20zl/mc, gumki 10zl/paczka, krazek 40zl/mc 3. jak sie nie ma wiedzy na temat seksu i kasy na anty to nie uprawia sie seksu do autorki - tak antykoncepcja zawodzi. dlatego jesli chcemy uniknac ciazy to przydaloby sie stosowac np 2 metody na raz. ktoras tu pisala ze gumka pekla. no sorry. nie chciala ciazy to mogla wziac pigulki i gumke. najprosciej jest zalozyc byle jak gume a potem narzekac ze 'pekla a ja taka biedna bo sie zabezpieczalam'

Gość triu
czego chcecie od faceta? autorka pisala ze on sie nie zgadza na usuniecie. bo on widocznie dojrzal do seksu i wie z czym to sie wiaze. a autorka? kretynka ktora myslala tzipka a teraz ma problem.

Gość OlkaJolwa
Mnie Pani doktor powiedziala takie slowa przed skrobanka"Prosze nie miec wyrzutow sumienia,to jest tylko plod" Pomogla mi naprawde bardzo.Nie zaluje tego i gdybym znalazla sie drugi raz w takiej sytuacji,zrobilabym to samo.Ale miejmy nadzieje,ze nie bede musiala:)

Gość witam czesc
odradzam, zeby potem nie zalowac do konca zycia, pewnie nie jestes katoliczka? jak nie chcesz wychowywac to mozesz urodzic i oddac

Gość u7j7iu
pigulki gumke i globulki moze jeszcze? a wiecie ze piggulki zdrowe nie sa ale juz najlepiej nimi faszerowac

Gość kujawiczka4q
triu kretynka,to Ty jestes,zdazylam to juz zauwazyc...

To chyba powinna zastanowić się z kim szła do łóżka, a nie dać sie zbajerować tekstom: zdążę wyjąć, albo: przecież masz okres.. Przecież dziewczyny widzą czy się facet zabezpiecza czy nie i ludzie dojrzali powinni pogadac, ustalić pewne zasady,a nie teraz szukać najprostszego wyjścia jakim jest aborcja.