Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fjmnglbfmiiyiybk

Coraz więcej kobiet to samotne matki... To jakaś plaga !!!

Polecane posty

Gość gość
facetów, którzy nadają się na ojców macie za cioty kiedy jesteście bezdzietne. x No ty chyba sie za takiego nie uważasz?

Gość facetów, którzy nadają się na
uważam się za takiego bo mam trójkę siostrzeńców, którymi się zajmowałem, gotować potrafię tak samo jak prać i sprzątać :P Również te stereotypowo rzeczy potrafię robić w domu jak przybicie gwoździa i jakoś tylko jedna dziewczyna na mnie leciała tak, że chciała ze mną być. A właśnie widzę jak moja rówieśniczka wybrała na ojca dzieci jakiegoś "wieśniaka" nie mówię o ludziach mieszkających na wsi tak tylko się mówi, który nic w domu nie robi i nie zajmuje się dziećmi i tak jak pisze czarna kobieta wszystko robi a facet nic. Taki model widać kobiety wybierają.

Gość gość
ja bym nigdy nie pozwolila,ze facet w domu nic nie robil.przez okno bym takiego wyrzucila:Pale ze kobiety takich wybieraja to niestety wychowanie,bo chlopcu wiecej wolno a dziewczynki maja byc mile,grzeczne,przyzwoite i wogole.taak,a takie wlasnie ´´wychowanie´´przeklada sie na kazda dziedzine zycia:(i stad takie skutki

"To jakich facetów wybieracie to już wasz problem. Ja zajmuje się dziećmi, gotuje , zajmuje się generalnie całym domem i pracuje zawodowo i co się okazało dziecko, którym się opiekowałem i kochałem jak swoje nie było moje a jakiegoś buraka, który sobie bzyknął moją żonę" aa hahaha ;-) przyganial kociol garnkowi;-) to trzeba bylo patrzec z kim sie zenisz;-) a W tej chwili sam wychowuje dziecko. Ojciec dziecka wyparł się go a moja była sama nie potrafiła nic zrobić i też się wyparła dziecka ale wcześniej zostałem wpisany jako oficjalny ojciec dziecka a no coz masz za swoje zatem;-) za glupote sie placi;-)

"czarna79xxx z calym szacunkiem do Twojej wypowiedzi.....Polska jest jednym z najbardziej tradycyjnych i konserwatywnych krajow gdzie istnieje tradycyjny podzial rol,czyli to na kobiete spada wiekszosc obowiazkow domowych i opieki nad dziecmi.hmm no chyba,ze cos przeoczylam?nagle zwiazki w Polsce staly sie partnerskie?owszem w duzych miastach..." a no ja nie wypowidalam sie w odniesiniu do wsi i malych miasteczek;-)

"Również te stereotypowo rzeczy potrafię robić w domu jak przybicie gwoździa i jakoś tylko jedna dziewczyna na mnie leciała tak, że chciała ze mną być. A właśnie widzę jak moja rówieśniczka wybrała na ojca dzieci jakiegoś "wieśniaka" nie mówię o ludziach mieszkających na wsi tak tylko się mówi, który nic w domu nie robi i nie zajmuje się dziećmi i tak jak pisze czarna kobieta wszystko robi a facet nic. Taki model widać kobiety wybierają" a ale kazdy ma prawo wyboru - jesli zadna z dzieczyn nie chciala z toba byc - to znaczy ze jestes jako partner malo atrakcyjny (patrz przypadek odwrotny np. grubych czy otylych kobiet - czesto sa mile, fajne, i wydaje sie ze wszystko oki, a jednak faceci za nimi nie szaleja....) a ja bym nigdy nie pozwolila,ze facet w domu nic nie robil.przez okno bym takiego wyrzucila ale ze kobiety takich wybieraja to niestety wychowanie,bo chlopcu wiecej wolno a dziewczynki maja byc mile,grzeczne,przyzwoite i wogole.taak,a takie wlasnie ´´wychowanie´´przeklada sie na kazda dziedzine zycia i stad takie skutki" a ja jestem za tym, ze dom to jest odpoczynek - zdane z nas za duzo nie robi, uzywamy outsourcingu do prania czy osprztania domu;-) ale to offtopik;-)

Gość gość
ror zgadzam sie,niektorzy maja´´talent´´do pakowania sie w beznadziejne zwiaki ale chyba przyznasz,ze czlowiek nie zawsze i nie wszystko moze przewidziec?Twoje wypowiedzi na zasadzie-widzialy galy co braly-czy naprawde mozna wszystko zobaczyc?raczej nie.owszem jesli ktos od razu widzi,ze druga osoba ma cos z glowa to jest sama sobie winna ale takie rzeczy wychodza nieraz po latach.

"ror zgadzam sie,niektorzy maja´´talent´´do pakowania sie w beznadziejne zwiaki ale chyba przyznasz,ze czlowiek nie zawsze i nie wszystko moze przewidziec?" a to co opisales/as moim zdaniem mozna przewidziec - ale ludzie nie chca tego czesto zauwazyc.. a Twoje wypowiedzi na zasadzie-widzialy galy co braly-czy naprawde mozna wszystko zobaczyc?raczej nie" a juz odpowiedzialam na to. zycie jest plynne i sie zmienia i trzeb areagowac na biezaco i tyle.

Gość gość
kobiety celowo wybierają złych facetów bo chcą być samotnymi matkami i żyć z alimentów

Gość gość
ror po co reagowac na bierzaco skoro wystarczy wszystko przewidziec?:Da co jesli to Twoje´´na bierzaco´´okaze sie sprzeczne z tym co rzekomo przewidzialas?przeczysz sama sobie.p.s.nie musisz cytowac moich wypowiedzi za kazdym razem.

Gość gość
ups sorry za blad,mialo byc na biezaco:P

Gość gość
coraz więcej kobiet to samotne matki bo coraz więcje kobiet ignoruje fakt ,że uroawianie seksu wiąże sie z odpowiedzialnością . Z odpowiedzialnością takżę w wyborze partnera .

Gość gość z 22:05 :)
A może coraz więcej nas jest bo a) mamy taki przykład z góry (rewolucja seksualna w latach 70). Nasze matki wyznawały wolną miłość, z tego pozostało wiele samotnych matek i teraz za błędy rodziców płacą ich dzieci b) dzięki rozwojowi przepływu informacji mamy dostęp do wszelkiego rodzaju treści, a rodzice zajęci zarabianiem pieniędzy nie zajmowali się naszym wychowaniem i nie rozmawiali z nami o najważniejszych sprawach (nawet jeśli próbują to robić, my w okresie buntu mówimy: popatrz na siebie, sama masz nieślubne dzieci) i tak się szczere rozmowy kończą c) rodzice krępują się rozmawiać z nami o seksie (w Polsce to dalej było nie było temat tabu), więc sięgamy do internetu, gazet itp (videte pkt b) d) faceci wychowywani bez ojców, którzy bzyknęli sobie w ramach wolnej miłości a potem zniknęli zniewieścieli (albo po prostu nie nauczyli się odpowiedzialności) e) teraz panuje jakaś przedziwna niechęć do katolicyzmu i zasad przezeń wpajanych (już nawet nie mówię o przykładzie księży, bo oni też nie mają najlepszego wizerunku, często z własnej winy, ale media też wiele rozdmuc**ją, bo teraz najbardziej liczy się sensacja) f) równouprawnienie kobiet zaowocowało tym, że kobiety najpierw mogły pracować, teraz muszą to robić, bo często jedna pensja nie wystarcza na utrzymanie rodziny ergo dzieci wychowywane są przez szkołę albo ulicę g) po wojnie kiedy Niemcy i Rosjanie wybili nam kwiat polskiej inteligencji, nie mamy już prawdziwych autorytetów i rządzi nami motłoch, który nie wie jak się do tego zabrać (chaos w szkolnictwie, nacisk na nauczanie przedmiotów praktycznych a zaniedbanie wychowywania (videte pkt f) h) znowu telewizja i wzorce przekazywane nam z zachodu (sex młodych, wolność, wychowanie bezstresowe...) Nie jestem socjologiem ani historykiem, ale wg mnie problem jest na tyle poważny, przyczyna na pewno nie jest jedna i faktycznie nie można mówić że to wina jednej albo drugiej płci. Faceci są winni bo nie powinni żądać od nas seksu przed ślubem, a jak już zażądali i pojawiło się dziecko nie powinni uciekać, a kobiety nie powinny wpuszczać facetów do łóżka, ale tak jak powiedziałam, musiałoby się całe społeczeństwo zmienić.

gość z 22:05 :) gościu ... przywracasz mi wiarę w człowieka :) i w kafetrię jednak :)

Gość gość
Faceci są winni bo nie powinni żądać od nas seksu przed ślubem, a jak już zażądali i pojawiło się dziecko nie powinni uciekać, a kobiety nie powinny wpuszczać facetów do łóżka, ale tak jak powiedziałam, musiałoby się całe społeczeństwo zmienić. gggggggggggggggggggg Same chcecie seksu przed ślubem. By przetestować faceta sobie

Gość gość
KUPUJESZ KOTA W WORKU???głupia babo ;D

Ror - co to znaczy wg Ciebie reagowanie na bieżąco? Jak "wpadnę" to na bieząco mam usunąć dziecko? Jak się okaże, że mój facet to gnida ale potrafił to ukryć przez lata to po ślubie mam się z nim rozwieść? Problem polega na tym, że często sprawdzianem dla osobnika płci męskiej (bo nie mówię mężczyzny, to słowo jednak implikuje dojrzałość) jest pojawienie się dziecka na świecie. Jak wtedy ucieknie, to po prostu okazuje się, że jeszcze nie dojrzał, chociaż niby miał pracę, był opiekuńczy, potrafił się kobietą zaopiekować. To jest może kolejny problem, że teraz wszystko mamy na tacy, podawane na gotowo, bo nasi rodzice o to zadbali, więc kiedy pojawiają się problemy, to faceci uciekają, bo im się po prostu nie chce (nagle się okazuje że w dziecko trzeba włożyć czas, pieniądze, nie można swobodnie sobie wyjść na imprezę, nie ma gwarancji, że plany wakacyjne wyjdą bo nagle dziecko zachoruje i lipa). Facetom to się nudzi i wolą odejść i płacić kasę za wolność. Kobiety też może by chętnie uciekły, ale nie mają wyjścia, bo dziecko zostaje przy nich. Muszą dojrzeć i wziąć odpowiedzialność.

allium - dzięki :) "Same chcecie seksu przed ślubem. By przetestować faceta sobie" - wiesz co? Dokładnie to samo powiedział mi mój pierwszy facet (tzn on spytał, czy ja nie testuję sobie tego, co kupuję w sklepie zanim to kupię, jak mu odmawiałam). To był główny powód, dla którego go zostawiłam. Może inne kobiety faktycznie tak robią, ja nie. Ja w końcu uległam trzeciemu, bo dwóch moich poprzednich też miało taki stosunek do seksu. Stwierdziłam, że po prostu świat jest już taki i nie ma innego wyjścia, jak to zaakceptować. Byłam naiwna, przyznaję. Teraz muszę za to płacić ale biorę to na klatę.

I jeszcze jedno. Jeśli spotkacie samotną mamę to możecie powiedzieć o niej na 100% tylko jedno - że była naiwna. Nie wierzę w to, że kobiety specjalnie robiły sobie dzieci, żeby żyć z alimentów, bo z alimentów żyć się nie da. "Korzyści" są niewspółmierne do strat (brak wolnego czasu, harówka w pracy, ogarnianie domu i to wszystko dla 800 zł alimentów?). Człowiek może być naiwny i owszem, to jest wada (teraz wiara w ludzi to jest niestety wada). Ale po paru latach taka naiwna kobieta musi stać się samodzielna, zorganizowana, przedsiębiorcza. Inaczej nie poradziłaby sobie. A to, że niektóre kobiety się załamują, przestają o siebie dbać... człowiek jest tylko człowiekiem, ma prawo do słabości. Myślę, że gdyby dać takim samotnym rodzicom (bo to nie jest problem wyłącznie matek)drugą szansę, to 80% by ją wykorzystało. Mało ludzi tę drugą szansę chce dawać. To smutne, ale też nie można nikogo obwiniać, że się boi. Ludzie boją się cierpień, to naturalne, ale cierpienia uszlachetniają.

tutaj macie linka do pracy na ten temat - http://pl.scribd.com/doc/27657563/Samotne-Matki-Wyjasnienie-Pojec . Bardzo ciekawie naukowo ujęty problem, na wiele spraw sama nie zwróciłam wcześniej uwagi. Jeśli ktoś jest naprawdę zainteresowany problemem, a nie szuka tutaj tylko miejsca gdzie mógłby się wyżyć, to polecam (uwaga trolle - ostrzegam, że ma 15 stron i statystyki - to może być dla Was zbyt skomplikowane).

Gość gość
800 zł alimentów to rarytas. Większość samotnych matek ma zasądzanych ok. 300 zł na dziecko a jeszcze większa większość nie ma nic i z własnej pracy utrzymuje dzieci bo alimenciarze uchylają się od obowiązku a fundusz wypłaca w/g kryterium dochodowego.

Gość albo inaczej
sa najbardziej sexi

"po co reagowac na bierzaco skoro wystarczy wszystko przewidziec? a co jesli to Twoje´´na bierzaco´´okaze sie sprzeczne z tym co rzekomo przewidzialas?przeczysz sama sobie.p.s.nie musisz cytowac moich wypowiedzi za kazdym razem" a nie musze, ale chce;-) poza tym, wiekszosc zasdaniczych spraw sie nie zmienia wiec latwo je przewidziec i tyle. a coraz więcej kobiet to samotne matki bo coraz więcje kobiet ignoruje fakt ,że uroawianie seksu wiąże sie z odpowiedzialnością . Z odpowiedzialnością takżę w wyborze partnera a dokladnie tak, poza tym istnieje antykoncepcja i to rozwiazuje te kwestie

"A może coraz więcej nas jest bo a) mamy taki przykład z góry (rewolucja seksualna w latach 70). Nasze matki wyznawały wolną miłość, z tego pozostało wiele samotnych matek i teraz za błędy rodziców płacą ich dzieci" a nie - to jest przerzucanie winy za wlasne bledy na kogos innego;-) a b) dzięki rozwojowi przepływu informacji mamy dostęp do wszelkiego rodzaju treści, a rodzice zajęci zarabianiem pieniędzy nie zajmowali się naszym wychowaniem " a wspolczuje - moi zdabali o obydwa aspekty i po znajomych widze, ze ich rodzicom tez sie udalo a c) rodzice krępują się rozmawiać z nami o seksie (w Polsce to dalej było nie było temat tabu), więc sięgamy do internetu, gazet itp (videte pkt b) a znowu wspolczuje;/ moi ze mna rozmawiali - dlatego nie rozpoczelam zycia seksualnego w wieku 14 lat, nikt mnie nigdy nie wykorzystal , sprobowalam wszystkiego czego chcialam i nigdy nie bylam w nieplanowanej ciazy, nie zarazilam sie tez inna choroba niz np. przeziebienie;-) a teraz panuje jakaś przedziwna niechęć do katolicyzmu i zasad przezeń wpajanych a moim zdaniem to bardzo pozytywna tendencja - choc jej osobiscie nie widze bo bylam zawsze wychowywana w szacunku do wiary w zdrowy rozsadek;-) a f) równouprawnienie kobiet zaowocowało tym, że kobiety najpierw mogły pracować, teraz muszą to robić, a nie, nie musza. prawo ich nie obliguje,moga zyc z dochodu od inwestycji;-) a g) po wojnie kiedy Niemcy i Rosjanie a nikt nie ograniczal tej dyskusji terytorialnie, a tym bardziej nie zawezal jej do europy czy PL a h) znowu telewizja i wzorce przekazywane nam z zachodu (sex młodych, wolność, wychowanie bezstresowe...) a zlej baletnicy przeszkadza rabek spodnicy;-) w pewnuych srodowiskach sa ciagle rozwody, zdrady, i samotne matki - a w innych jakos to sie mniej zdarza i tyle. a Faceci są winni bo nie powinni żądać od nas seksu przed ślubem, a jak już zażądali i pojawiło się dziecko nie powinni uciekać, a kobiety nie powinny wpuszczać facetów do łóżka, ale tak jak powiedziałam, musiałoby się całe społeczeństwo zmienić. a ainni nie powinni dyktowac warunkow innym - co kto powinien robic, a czego nie, bo to indywidualna sprawa. nie chcesz uprawiac seksu przed slubem - twoj wybor, znjadz sobie partnera ktory mysli tak samo - as easy as it is, a nie tupiesz nozka io zadasz zeby wszyscy mysleli jak ty;/

Gość gość
no bo ich prawie nie ma, to zdecydowana większość, tylko ktoś w necie napisze raz i drugi o takich przypadkach, a głupie prawiczki uznają to za dobre usprawiedliwienie siebie. Prawda jest taka, że jak facet jest normalny to sam nie będzie.

Gość gość
zdecydowana mniejszość *

Gość gość
samotne matki były zawsze, tylko w dobie rozwijaących sie mediów to wszystko dotarło do mas. Ja np zawsze unikałam facetów, który o sobie mówią tak jak ten wyżej, bo tacy są najgorsi na dłuższą metę

"Ror - co to znaczy wg Ciebie reagowanie na bieżąco? Jak "wpadnę" to na bieząco mam usunąć dziecko?" a jak uprawiasz seks to latwo przewidziec ze moze sie to skonczyc ciaza - wiec albo stosujesz antykoncepje (w skarnym przypadku aborcje), albo liczysz sie z faktem ze idac do lozka bedziesz matka. konskewencje latwo przewidziec i mozna wybrac droge na pozniej a Jak się okaże, że mój facet to gnida ale potrafił to ukryć przez lata to po ślubie mam się z nim rozwieść? a takich rzeczy nie da sie ukryc, ale ludzie wola udawac ze nie widza;/ poza tym ludzie w ciagu zycia sie zmieniaja, ich potrzeby takze, wiec zwiazek z zalozenia na cale zycie - to trefna instytucja, bo zwiazki trwaja tak dlugo jak dlugo ludzie sie kochaja (bywa ze i cale zycie, ale nie zawsze) a Problem polega na tym, że często sprawdzianem dla osobnika płci męskiej (bo nie mówię mężczyzny, to słowo jednak implikuje dojrzałość) jest pojawienie się dziecka na świecie. Jak wtedy ucieknie, ..." a to mozna przewidziec wczesniej - bo zkladam ze decyzja o potomstwie jest wspolna i swiadoma oraz przedyskutowana ;-) nie uwazam ze to rola mezczyzny troszczyc sie o kobiete - partnerzy troszcza sie o siebie wzjaemnie;-) a Facetom to się nudzi i wolą odejść i płacić kasę za wolność. Kobiety też może by chętnie uciekły, ale nie mają wyjścia, bo dziecko zostaje przy nich. Muszą dojrzeć i wziąć odpowiedzialność a nie znam facetow ktorym sie wlasne upragnione i zpalnowane dzieci "znudzily" - nawet jelsi zwaizek sie rozpadl Ci faceci wpsoldziela opieke z kobietami, zmien srodowisko moze

Gość gość
zdziwiła byś się ilu normalnych fajnych facetów żyje w pojedynkę - prawiczków i nieprawiczków