Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fjmnglbfmiiyiybk

Coraz więcej kobiet to samotne matki... To jakaś plaga !!!

Polecane posty

" Ja w końcu uległam trzeciemu, bo dwóch moich poprzednich też miało taki stosunek do seksu. Stwierdziłam, że po prostu świat jest już taki i nie ma innego wyjścia, jak to zaakceptować. Byłam naiwna, przyznaję. Teraz muszę za to płacić ale biorę to na klatę." a za glupote zawsze sie placi;-) i wspolczuje podejscia do seksu - widzianego jako przykry obowiazek - uleganie;/ a Jeśli spotkacie samotną mamę to możecie powiedzieć o niej na 100% tylko jedno - że była naiwna" a nie kazda narzeka ze jest samotna;-) a (brak wolnego czasu, harówka w pracy, ogarnianie domu i to wszystko dla 800 zł alimentów?) a jak mozna wybrac osobe niesamodzielna na ojca dziecka - niesamodzielna finansowo - bo tym jest 800 zl , tak uwazam;/

"800 zł alimentów to rarytas. Większość samotnych matek ma zasądzanych ok. 300 zł na dziecko a jeszcze większa większość nie ma nic i z własnej pracy utrzymuje dzieci bo alimenciarze uchylają się od obowiązku a fundusz wypłaca w/g kryterium dochodowego." a kazdy ma to co sobie wybral, taka prawda.

Gość gość
lars weź lepiej leki bo znów gadasz bzdury

dlaczego bzdury? Taka jest prawda. Co ty myślisz, że dziewczyny cie bedą błagać o bycie z tobą? Musisz mieć coś wiecej do zaoferowania niż jakieś frazesy wyssane z palca

Gość gość
kobiety chcą być samotnymi matkami i żyć z alimentów bo po co niby wybierają takich facetów?

Gość gość z 22:05 :)
Ror. Teraz widzę, nie miałaś takich przejść, więc po co tu jesteś? Żeby pokazać: patrzcie! Mi się udało! Tak trzeba żyć, a nie jak wy, nieudacznicy? Zdrowy nie zrozumie chorego, a takie szydercze wpisy mogą tylko zaszkodzić. Dajesz takie argumenty, jak daltonista tłumaczący kolory. Mówisz, że mi współczujesz, że traktuję seks jako obowiązek. Nie. Po prostu musialam się na początku zmuszać do seksu przed ślubem i to mi do końca związku nie pasowało. Seks po ślubie nie będzie mi przeszkadzał. No widzisz, z tymi rodzicami, którzy mieli na ciebie czas. To jest teraz luksus.Zazdroszczę. Ale prawda jest taka, że niewiele rodziców ma czas. Co do zmiany środowiska - pochodzę ze szlacheckiej rodziny (nie chcę żeby to zabrzmiało pysznie, ale w takiej problemów teoretycznie powinno być mniej). Nie jest. Ale jako dziecko nie wiedziałam o niczym, bo przybrani rodzice traktują wszystkie dzieci jak swoje. Niedawno dowiedziałam się o 3 przypadkach, a to na pewno nie wszystko. Także środowisko też nie zagwarantuje ci wszystkiego. "to mozna przewidziec wczesniej - bo zkladam ze decyzja o potomstwie jest wspolna i swiadoma oraz przedyskutowana" - no to widzisz, mało widziałaś. Nie czytałaś opinii kobiet, które planowały dziecko, były po ślubie, a facet i tak zwiał, bo się jednak przeliczył? I co? bezmyślnie rozłożyły nogi i teraz płaczą? "nie znam facetow ktorym sie wlasne upragnione i zpalnowane dzieci "znudzily" - Ja nie znam osobiście (poza moim), ale słyszałam, czytałam. Zdarza się, i to coraz częściej. Czy wiesz, że teraz w Polsce już co 5te dziecko jest wychowywane przez samotnego rodzica (nawet pewnie więcej, bo to było w 95 r, a ta liczba stale rośnie)? W ogóle do połowy twoich stwierdzeń nawet nie chce mi się odnosić. Spytam jeszcze raz. Skoro jesteś taka idealna, nie masz żadnych problemów to po co tu jesteś? Tak, wszystkie Ci zazdrościmy. O to chodzi?

"jak mozna wybrac osobe niesamodzielna na ojca dziecka - niesamodzielna finansowo - bo tym jest 800 zl , tak uwazam;/" - Ror ... a ile Ty byś chciała? 5tys? Weź pod uwagę to, że sąd musi zostawić ojcu dziecka na waciki, nie? on też musi jeść, ubrać się... Więc do tych 800 dodaj sobie jeszcze z 1200, i wychodzi Ci już średnia pensja. Wiem, że nie znasz takich sytuacji, dlatego tłumaczę łopatologicznie.

"Ror. Teraz widzę, nie miałaś takich przejść, więc po co tu jesteś? Żeby pokazać: patrzcie! Mi się udało! Tak trzeba żyć, a nie jak wy, nieudacznicy?" a widzisz co chcesz zobaczyc;-) nigdzie nie napisalam jakie przejscia mialam a jakich nie, wiec zgadujesz a Po prostu musialam się na początku zmuszać do seksu przed ślubem i to mi do końca związku nie pasowało. Seks po ślubie nie będzie mi przeszkadzał a moim zdaniem to zaburzenie swidaczace ze masz problem z relacja sdamsko-meska, jelsi to kwestia swiatopogladu wystarczylo znalezc sobie partnera z takim samym a problem by sie rozwiazal a Ale prawda jest taka, że niewiele rodziców ma czas" a to jest kwestia wyboru i organizacji zycia "to mozna przewidziec wczesniej - bo zkladam ze decyzja o potomstwie jest wspolna i swiadoma oraz przedyskutowana" - no to widzisz, mało widziałaś. Nie czytałaś opinii kobiet, które planowały dziecko, były po ślubie, a facet i tak zwiał, bo się jednak przeliczył? I co? bezmyślnie rozłożyły nogi i teraz płaczą? "nie znam facetow ktorym sie wlasne upragnione i zpalnowane dzieci "znudzily" - Ja nie znam osobiście (poza moim), ale słyszałam, czytałam. Zdarza się, i to coraz częściej. Czy wiesz, że teraz w Polsce już co 5te dziecko jest wychowywane przez samotnego rodzica (nawet pewnie więcej, bo to było w 95 r, a ta liczba stale rośnie)? W ogóle do połowy twoich stwierdzeń nawet nie chce mi się odnosić. Spytam jeszcze raz. Skoro jesteś taka idealna, nie masz żadnych problemów to po co tu jesteś? Tak, wszystkie Ci zazdrościmy. O to chodzi?

" Ror ... a ile Ty byś chciała? 5tys? Weź pod uwagę to, że sąd musi zostawić ojcu dziecka na waciki, nie? on też musi jeść, ubrać się..." a dlatego wynieranie sobie na potencjalnego ojcxa dziecka kogos kto jest niesamodzileny finansowo , ledwo o siebie potrafi zadbac , uwazam za glupote. ale niech kazdy robi jak uwaza;/ a Więc do tych 800 dodaj sobie jeszcze z 1200, i wychodzi Ci już średnia pensja. Wiem, że nie znasz takich sytuacji, dlatego tłumaczę łopatologicznie a srednia pensja - w jakim sektorze? bo te cyferki to mi od sredniej krajowej nawet odbiegaja;/

gość z 22:05 : czytam twoje wypowiedzi od wczoraj i włąśćiwie nie znajduję w nich niczego co mogłabym dopisać:) Położyłabym tylko większy nacisk na brak moralności - z czego wypływający ? z braku opieki rodzicielskiej , z niewłaściwych lektur , z nadmiaru tv i jej żenującego poziomu , ale także braku wewnętrznej dyscypliny . Nikt już nie mówi młodym kobietom ,żeby sie szanowały . Szanowanie sie jest obciachowe i świadczy o ciasnocie umysłowej .Ale nikt też nie wiąże ze sobą dizałń i skutków tych działań . Tak jakby seks był tylko zabawą , tylko zaspokojeniem potrzeb fizjologicznych .

sorry cos cytaty zle wkleilam;/ "no to widzisz, mało widziałaś. Nie czytałaś opinii kobiet, które planowały dziecko, były po ślubie, a facet i tak zwiał, bo się jednak przeliczył? I co? bezmyślnie rozłożyły nogi i teraz płaczą?" aa tak, zle i nieodpowidzialnie wybraly ojca swojego dziecka, tak uwazam - skoro teraz sa nieszczesliwe, wiekszosc kobiet ignoruje sygnaly ostrzegawcze - stad wiekszosc zachowan mozan przewidziec a Ja nie znam osobiście (poza moim), ale słyszałam, czytałam. Zdarza się, i to coraz częściej. Czy wiesz, że teraz w Polsce już co 5te dziecko jest wychowywane przez samotnego rodzica (nawet pewnie więcej, bo to było w 95 r, a ta liczba stale rośnie)? W ogóle do połowy twoich stwierdzeń nawet nie chce mi się odnosić. Spytam jeszcze raz. Skoro jesteś taka idealna, nie masz żadnych problemów to po co tu jesteś? Tak, wszystkie Ci zazdrościmy. O to chodzi?" a tu nie chodzi anie o bycie idealnym ani o zazdrosc - a z boku czesto cos widac golym okiem, tak mysle. co do rodzica porzucajacego swoje dziecko - proponuje zmienic srodowisko, widze konce zwiazkow - ale nie wiedze zeby ktorakolwiek ze stron uznawala to za koniec rodzicielstwa - w kilku przypadkach dzieci mieszkaja z nimi na zmiane, tak wiec mozna - i warto o tym mowic m.in dlatego zeby taki osoby jak ty wiedzialy ze mozna zorganizowac wszystko inaczej;/

"Nikt już nie mówi młodym kobietom ,żeby sie szanowały . Szanowanie sie jest obciachowe i świadczy o ciasnocie umysłowej .Ale nikt też nie wiąże ze sobą dizałń i skutków tych działań . Tak jakby seks był tylko zabawą , tylko zaspokojeniem potrzeb fizjologicznych ." a a allium to przedsawiciela tcyh co traktuja seks z nabozna i kammienna mina;-) i to najczesciej rodzi potem patologie nietstey - takie wypieranie wlasnych potrezb, i utozsamianie szacunku z powstrzymywaniem sie od potrzeb seksulanych - bardzo popularny poglad w kregach sekciarskich z reszta;-)

Gość gość
kobiety się puszczają z facetami, którzy nie powinni mieć kobiet a ci wypieraja się dziecka i płacą alimenty ot co. Mężczyźni, którzy nadają się na ojców dziś jeśli bardziej chcą być ojcami skazują się na bycie frajerem i zostają ojczymami.

ponadto internet i nie tylko pełen jest ludzi rozwiązłych , hedonistycznych dla których użycie drugiego człowieka jest wartością sama w sobie . Ludzie ci promują z całych sił taki model życia co w połączeniu z brakiem autorytetów w rodzinie daje takie a nie inne skutki .

Nie wiem ile żyjesz na świecie, ale powinnaś już wiedzieć, że średnia krajowa to jakaś kpina. "- Średnia krajowa to złudzenie optyczne. To tak jak w tym żarcie: jest dwóch sąsiadów i jeden z nich bije codziennie swoją żonę. Czyli statystycznie obaj biją żony co dwa dni - komentuje Andrzej Sadowski z centrum im. Adama Smitha. " Poczytaj sobie lepiej. Te 4000 mies windują prezesi, którzy zarabiają po kilkadziesiąt tysięcy/ parę milionów.

To było do Ror oczywiście.

Ror. Nie będę już wchodzić z Tobą w dyskusję, bo widzę, że nie ma sensu. To że Ty nie widziałaś, nie znaczy, że takie przypadki często się nie zdarzają (Jeśli nie widziałaś eskimosa to znaczy, że oni nie istnieją?) Nie życzę Ci, żebyś znalazła się w takiej sytuacji, ale wtedy może byś zrozumiała.

och , ror znajdziesz na wszystkich wątkach przeciwnych rodzinie , małżeństwu , promujących seks w nastoletnim wieku , seks na pierwszej randce ,małżeństwa dla osób homo .... czego można się spodziewać po kimś takim ? że będzie wyznawał jakiekolwiek moralne wartości ?

ror i tacy jak ona to jest właśnie ta zła strona netu - młode dziewczę siedzi i czyta , jej własna ciekawość świata ludzi dorosłych dojrzewa a jeszcze podsycana przez takie głupoty jakie ona wypisuje ....i dziecku zaczyna sie wydawać ,ze ma prawo . Ma prawo zacząć bzykać sie z kim popadnie bo przecież wszyscy tak robią , bo " ma swoje potrzeby " , bo jak nie to jest zacofana ... i nieszczęsice gotowe .

Gość gość
Jałowa dyskusja a ROR jest delikatnie to ujmując dyletantem ale i tak można, ba do śmierci tak można bo wygodniej żyć przymykając oko na to i owo. Kobiety wybierają takich mężczyzn jacy są. Tu nie ma żadnej filozofii. A faceci są tacy, że jedni piją, inni biją jeszcze inni porzucają dzieci, zdradzają kobiety, żony, dzieci i często samych siebie. Nie ma idealnych facetów ani idealnych kobiet. Idealnych dzieci też nie ma. Świat nie jest idealny. Zamiast gadać o kobietach jakie to są głupie i niemoralne zróbcie coś pożytecznego.

"allium Ludzie ci promują z całych sił taki model życia co w połączeniu z brakiem autorytetów w rodzinie daje takie a nie inne skutki " a niektorym to slowo promocja i rodzina zycie przeslania;-) ;-) ;-) a Nie wiem ile żyjesz na świecie, ale powinnaś już wiedzieć, że średnia krajowa to jakaś kpina. " a nie zkladaj ze zyjemy w tych samych krajach a Te 4000 mies windują prezesi, którzy zarabiają po kilkadziesiąt tysięcy/ parę milionów a jaka praca taka placa. as easy as it is;-)

allium - jests zabawna najpierw oswidczasz ze mnie bedzie ignorowac a potem jednak ciagnie cie do mnie;-) "allium och , ror znajdziesz na wszystkich wątkach przeciwnych rodzinie , małżeństwu , promujących seks w nastoletnim wieku , seks na pierwszej randce ,małżeństwa dla osób homo .... czego można się spodziewać po kimś takim ? że będzie wyznawał jakiekolwiek moralne wartości ? a jasne bo ty masz monopol na slowo moralnosc, co nie?;-) kadzy ma swoje wartosci - nie wiem skad to oczekiwanie ze te twoje beda naczelne dla kogos innego, zyj i pozwol zyc innym, alleluja i do przodu;-) a allium ror i tacy jak ona to jest właśnie ta zła strona netu - młode dziewczę siedzi i czyta ," a allium zwyczjanie klamie i zmysla na moj temat - rownie dobrze moge powiedziec ze allium sypia z jakims panem na plebanii;-) a ....i dziecku zaczyna sie wydawać ,ze ma prawo . Ma prawo zacząć bzykać sie z kim popadnie bo przecież wszyscy tak robią , bo " ma swoje potrzeby " , bo jak nie to jest zacofana ... i nieszczęsice gotowe " a ludzie mialcy i ztarwozenie zawsze probuja pokazac ze intelokutor jest mlodszy wiekiem - bo w ich mniemaniu data urodzenia to ich jedyny "argument", w tym wyapdku allium dodatkowo klamie i zmysla, ale ok - nie ona pierwsza fantazjujej na moj temat;-)

"gość Jałowa dyskusja a ROR jest delikatnie to ujmując dyletantem ale i tak można, ba do śmierci tak można bo wygodniej żyć przymykając oko na to i owo. Kobiety wybierają takich mężczyzn jacy są" a raczej takich u ktorych maja jakiekolwiek szanse;-) ja tu nie prowadze dyskusji, to tak na marginesie;) a Tu nie ma żadnej filozofii. A faceci są tacy, że jedni piją, inni biją jeszcze inni porzucają dzieci, zdradzają kobiety, żony, dzieci i często samych siebie. Nie ma idealnych facetów ani idealnych kobiet. Idealnych dzieci też nie ma. Świat nie jest idealny. Zamiast gadać o kobietach jakie to są głupie i niemoralne zróbcie coś pożytecznego" a oczywiscie, dlatego trzeba sie 10 razy zastanowic czy warto reprodukowac akurat geny tej konkretnej osoby;-)

Gość gość
ROR to ty się zastanawiaj dalej ;)

" [zgłoś do usunięcia] gość ROR to ty się zastanawiaj dalej " a nad czym?;-)

A wiecie, co mnie jeszcze uderza? Mówi się, że samotna matka to puszczalska, nieodpowiedzialna... Ale dziecka nie usunęła, a mogła. Na to już nikt nie patrzy. (ktoś może powiedzieć - nie stać jej było. Na 2000 jednorazowo nie, ale na płacenie później średnio 1000zł miesięcznie to już ją stać?) Mogła oddać do domu dziecka. Nie zrobiła tego. A ile "dobrze prowadzących się dziewczyn" dokonało aborcji? Oddało swoje dzieci? Bo przecież dzieci w domach dziecka nie wzięły się znikąd. O tym nikt nie wie, bo owe matki nie mają swojego czynu wypisanego na czole. Za to są "czyste" i "bez bagażu". Co mają za swój heroiczny było nie było czyn kobiety samotnie wychowujące? Szyderstwa. Wyłączenie poza nawias społeczny. (Oczywiście nie mówię o wszystkich samotnych matkach, bo niektórym rozpadło się małżeństwo czy związek po kilku latach od urodzenia dzieci). Więc uwaga biedni panowie. Dziś żaden samiec nie jest bezpieczny. Macie do wyboru samotną matkę z dzieckiem albo potencjalną morderczynię (+odsetek tych uczciwych ;P). Rosyjska ruletka :D

Na to widzę już nikt nie ma mocnych argumentów. I dobrze. Może nareszcie przynajmniej część szyderców zrozumie, że samotna matka też człowiek.

Gość siurek09cm
zabawna sprawa, magicznie wzrosla liczba facetow-kretynow i stad wziela sie epidemia samotnych matek? :D Poki co dowody nie wskazuja na nagly spadek jakosci mezczyzn. Co ciekawe, samotne matki zawsze narzekaja na swoich facetow, bo to oczywiscie zawsze ich wina! Drogie panie, no przeciez wcale nei jest tak, ze rozchodzicie sie bo wam nie pasuje, bo myslicie, ze znajdzicie sobie nastepnego, lepszego. Wcale nie robicie tego dlatego, ze nie ma presji spolecznej, ktora Was hamowala jeszcze kilkanascie lat temu :D Babom wmawia sie poprzez gazetki, seriale typu seks w wielkim miescie, ze sa jakies niesamowite. Zawyzaja przez to swoje standardy do chorych poziomow i normalni faceci nagle staja sie opresyjnymi, agresywnymi sukinsynami. Najczesciej po prostu pare razy sie poklocili, ale kobieta uwazala, ze ZASLUGUJE NA WIECEJ (bo tak mowia slogany reklamujace tusze do rzes). Zauwazcie, ze samotne matki byly prawie zawsze bite, ponizane i bardzo zle traktowane :)

Gość gość
Same są sobie winne Nie trzeba był się puszczać w wieku 14-18 lat A te co mają więcej lat to widziały gały co brał