Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrześniowa ślubowniczka

Jak zaprosić gości na "poprawiny" do domu??

Polecane posty

Witajcie forumowiczki? Proszę o radę. Jak ładnie, zgrabnie i taktownie zaprosić kilka osób z rodziny na coś w rodzaju poprawin? Wesele, a raczej nazwałabym to weselną obiado-kolację zaprosiliśmy tylko najbliższych, czyli rodziców, dziadków, rodzeństwo i świadków. Chciałabym jednak zaprosić kilka osób z rodziny na obiad i kawę do domu. Nie chcę tego robić słownie. Nie bardzo wiem również, jak to napisać w zaproszeniu. Może któraś z Was miała podobna sytuację i coś doradzi mi w tym temacie. Z góry dziękuję.

Gość ale co za problem
po weselu, jak beda isc do domu mowisz im ze zapraszasz do domu na popawiny, na male co nieco

właśnie chodzi o to, że to nie będą Ci sami goście. Inni będą na przyjęciu po ślubie, a innych chcę zaprosić do domu.

Gość dorociczka
Na zaproszeniu dodajesz dopisek że zapraszasz na poczęstunek w tym i tym dniu o tej i o tej godzinie.Moja przyjaciółka tak zrobiła,na drugi dzien zapraszała przyjaciół

Najlepszym rozwiązaniem wydaje się umieścić na dole zaproszenia wzmiankę o wspominanym poczęstunku. Zaproszenia są podpisywane imienne, także nie będzie problemu przy wręczaniu ich i rozróżnieniu przyszłych gości :)