Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Futryna

Jeżeli umrzemy a bóg istnieje to jacy będziemy po śmierci

Polecane posty

Gość Futryna

W sensie jak będziemy wyglądać, nadal będę brzydka, w sumie to nie wyobrażam sobie wyglądać inaczej bo pamięć do siebie i nienawiści do stwórcy pozostanie hmm

Gość Ościeżnica
boga nie ma ;)

Gość Futryna
Heh zna ktoś odpowiedź

Gość mgf,
Ja będę z diabłem rządził piekłem.

Gość huytredjhg
Twoje cialo zjedza robaczki, a Ty bedziesz duszkiem, bez ciala wiec nie przejmuj sie brzydota, albo zjedza robaki albo zostaniesz spalona:D

Gość drzwi odskokowo-przesuwne
ja znam, ale kto mnie posłucha :(

Gość mam nadzieję że będę
jak promień słońca który igra na zielonych listkach albo przedziera się przez poranne mgły...ale to tylko moje wyobrażenia na pewno wszyscy będziemy szczęśliwi

Gość skrzydło
...jak promień słońca który igra na zielonych listkach albo przedziera się przez poranne mgły... ja nie mogę, naprawdę :D :D :D

myślenie o tym jakby wyglądało życie po śmierci gdyby istniało w takiej formie jak nam próbują wmówić prowadzi do absurdalnych wniosków co z ludźmi którzy umarli zanim nauczyli się mówić i rozumieć mowę? co z naszymi zmysłami, czy będziemy mogli widzieć w niematerialnym świecie? zmysł wzroku polega na detekcji fotonów, słuchu fal dźwiękowych, węchu na detekcji cząsteczek zapachu. W niebie nie ma tego wszystkiego bo inaczej moglibyśmy je zbadać z poziomu naszego świata. co ze świadomością że niektórzy nasi bliscy cierpią przez wieczność w męczarniach w piekle? co z faktem że większość ludzi nie może się skupić na jednej czynności przez 15 minut, a będą oddawać cześć Bogu przez resztę nieskończoności, kiedy im się to znudzi? jeśli w niebie można jakoś "widzieć", to co z ludźmi którzy nigdy nie mieli sprawnego zmysłu wzroku? jeśli go "dostają" po śmierci to co z głuchymi, tymi którzy nie mają palca u lewej nogi itp Jeśli te wszystkie defekty są im naprawiane w niebie to kto jest wzorem według którego jest to robione?

Gość loolhb
wystarczy czytac Pismo sw bo znalezc odpowiedz na to pytanie "ciała zmartwychwstanie " a ktos wyzej pisze ze bedzie duszkiem - heh dobre

Gość znam jedna taka ksiazke
nazywa sie swienta pani i w tej ksiazce jest opisane jak bendzie wyglandało nasze życie a tutaj jest fragment opisujace niebo piekło i czysciec http://www.taw1.republika.pl/horak.html

Gość loolhb
aha to ksiazka jakiegos człowieka bardziej wartosciowa niz ksiega od Boga ? czyli jakas pani jest bozkiem :) no i te błedy ortograficzne :(

Gość loolhb
natchniona przez Boga :)

Gość loolhb
wszystko , od początku do końca :)

Gość loolhb
Nikomu nie udało się dowieść, że Biblia jest nieścisła pod względem historycznym. Mówi o autentycznych ludziach i autentycznych wydarzeniach. Wypowiedzi sa zgodne z nauka jest spójna i dokładna choc pisana przez wielu pisarzy na przełomie wielu lat i w róznych miejscach .

Gość loolhb
mówimy o PiSmie św Biblii , Słowie Bozym :)

Gość loolhb
11 Twoje jest niebo, twoja też jest ziemia; tyś założył żyzną krainę i to, co ją napełnia. 12 Północ i południetyś je stworzył; 24 Jakże liczne są twe dzieła, Boże ! Wszystkie je uczyniłeś mądrze. Ziemia jest pełna twych tworów.

Trzy Pierścienie dla królów elfów pod otwartym niebem, Siedem dla władców krasnali w ich kamiennych pałacach, Dziewięć dla śmiertelników, ludzi śmierci podległych, Jeden dla Władcy Ciemności na czarnym tronie W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie, Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć, Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.

Gość loolhb
„Niebiosa oznajmiają chwałę Boga, a o dziele jego rąk opowiada przestworze (Psalm 19:1).

Gość loolhb
krasnale ? to jakas bajka ?

Gość loolhb
14.08.2012] 16:21 [zgłoś do usunięcia] ateista z powołania według Biblii ziemia powstała 6 tysięcy lat temu i jest płaska podtrzymywana przez cztery filary uzasadnij prosze

Gość loolhb
22 Jest Ktoś, kto mieszka nad okręgiem ziemi, której mieszkańcy są jak koniki polne, Ktoś, kto rozpościera niebiosa jak delikatną gazę, kto je rozpina jak namiot, by w nim mieszkać, izajasza 40:22

Gość loolhb
"moja mitologia " jest spojna dokładna pod wzgledem historycznym