Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elli30

czekam na 2 kreseczki ... :) - dla nowych

Polecane posty

Gość agnes654
kupilam sobie ladny lakier do paznokci dla poprawy nastroju,ale nie wiem czy pomoze

Gość agnes654
iloska mam taki zrypany nasyroj ze nawet nie chce mi sie o tym myslec:-( plakac mi sie chce

Ilośka no niewierze! ja też z zacisza ale zawsze na forach piszę Targowek bo nikt nie wie co to zacisze :) To na bank musimy się znać z widzenia, do podstawówki na blokowej chodziłam :) Tyle że Ty chyba rok starsza :) Jak masz na imię?

dziewczynki, nie jestem pewna ale chyba siostra mojej koleżanki też mieszka w Zaciszu (ale głowy sobie za to nie dam)

Loli- lekarka kazała między 21 a 24 badania robiłam w 22 dniu cyklu. Opis lekarki do badań- wyniki prawidłowe. Ilośka- ja mieszkałam na Zaciszu między pętlą 512 a własnie enelmedem ( do autobusu 7 minut do enelmedu 10 :D) no to umówmy się tak - jak się uda zajść w ciążę to się spotkamy :D a potem spacerki, ja za dużo ludzi w markach nie znam poza kilkoma osobami z rodziny :(

Gość agnes654
zaraz sie okaze ze pracujecie w jednej firmie. hihi. a ja mam rodzine w zabkach i ciotke w wolominie slineczna.:-)

Gość agnes654
oj sloneczna ma byc.

ruda no to faktycznie są dobre ,brakuje Ci tylko LH. Widzę,że nie jesteś jedyna co lekarka Ci zleciła po 20 dc robić badania :)...

Gość roletkaa
To super że mogę dołączyc ;). Tak jak wspominalam dopiero podjęlismy decyzje o rozpoczeciu staran. Jak bylam u ginekologa 2 dni temu i zapytalam czy moze powinnam zrobic jakies badania lub brac np kwas foliowy w związkuz tym ze planujemy dziecko to powiedzial ze nic nie mam robic i ze mam sie zglosic dopiero jak bede w ciązy hmmm Czy to normalne? Czy moze ten lekarz jest zlewczy? jak myslicie? Moze powinnam pojsc do innego?

Jak dopiero zaczynacie to nie trzeba chyba nic:) Jak się nie udaje dłuższy czas to kierują na badania albo jak masz jakieś choroby (np tarczyce - u mnie kobiety w rodzinie wszystkie mają niedoczynność i zespół hashimoto czy jakoś tak, w każdym razie zżera to całą tarczycę przez lata i są jakieś problemy z ciążą... ja tego nie mam na szczęśćie). Tak się właśnie zastanawiałam czemu mi kazała tak późno te badania robić, może przez to że w czerwcu się udało ale się nie utrzymało;/ więc może myślała że z tą fazą jest coś nie tak....

Roletko Kwas foliowy MUSISZ brać na 3 m-ce przed planowaną ciążą i w ciąży też, do tego kwasy omega3,6 i dobrze brać jakieś suplementy witaminowe bo dziecko w końcu na początku czerpie z Ciebie . Ja będąc u lekarza i mówiąc ze staram sie o dziecko zlecił mi badania na toksoplazmozę bo w ciąży może być trochę za późno jakby sie okazało,że ją masz ,cytomegalię,TSH i ogólne badanie krwi i moczu,

roletkaa - jak dla mnie to idź do innego, bo jak ten już na początku ma to gdzieś to strach pomyśleć co będzie potem. Ja zaczęłam starania o poprzednią ciążę pół roku wcześniej i już wtedy brałam kompleks witamin + kwas foliowy (feminatal, a teraz się chyba femibion nazywa czy jakoś tak)

Gość roletkaa
no to nie dobrze :(. Ale kwas foliowy chyba mogę bez recepty sama kupic prawda? Kurcze niby w duzym mieście mieszkam a ciężko o jakiegos dobrego ginekologa... juz kilka razy zmienialam. No chyba ze sie prywatnie chodzi, to moze wtedy lekarz jest bardziej zainteresowany.

Gość roletkaa
a i jeszcze mi powiedzial ten doktor ze jak pomimo staran nie bede w ciązy 8 miesięcy to wtedy mam wrócic i będzie szukal ewentualnych przyczyn... Hmm na prawde dopiero po 8 miesiącach starań o dziecko można zacząć sie martwic i ewentualnie badac?

Roletka kwas foliowy i witaminy i olej z wiesiołka to bez recepty jak najbardziej. Wiesz na NFZ to może 1% lekarzy jest dobry ...poszukaj na necie na stronie znany lekarz ze swojego regionu kogoś,czasem jest tak ze ma gabinet a w nim umowe z NFZ Skąd jesteś?

Gość firankaa
ze sląska, a dokladnie z Tychów

Gość roletkaa
o przepraszam to ja roletkaa. firanka to moj drugi pseudonim :) To w takim razie dzisiaj kupie te witaminki i kwas foliowy

Gość agnes654
a z pomorza ktoras jest?

Roletko ja też ze śląska, W Tychach jest taka jedna kapitalna Biernat ale prywatnie potem Zawadzka ona ma NFZ ale w Sosnowcu. W szpitalu w Tychach jest kilku dobry ginów może ci sami przyjmują w przyszpitalnej poradni czy coś? Ale na start folik i wesiołek i witaminki a potem zmiana gina bo ten twój jest co najmniej beznadziejny !

Gość roletkaa
lolipopa a po co jest wiesiołek? Tez slyszalam o Biernat ale do niej bardzo dlugo sie czeka :(

Roletko, wiesz...często lepiej dłużej poczekać i być pod dobrą opieką :) on ma kwasy omega :)

Gość agnes654
powiedzcie mi dziewczyny czy moj maz jest normalby; poklocilismy sie oki. a ten durny jakis czas temu napisal mi smsa zadzwon do mnie mialem wypadek. to ja dzwonie on nie odbiera albo poza zasiegiem telefon. masakra jestem strzepkiem nerwow.

agnes wychodzi na to ze moze na poważnie miał wypadek a teraz nie moze rozmawiać bo policja a moze lekarz....nie wiem dzwonisz do skutku ?

Gość roletkaa
agnes654 jeju to nie dobrze. Mam nadzieje ze to nic powaznego... Próbuj dzwonic do skutku

Gość agnes654
co chwile dzwonie i na zmiane nieodbiera albo poza zasiegiem. on pracuje jako elektryk monter w firmie papierniczej. maszyny skladaja tam wszystko moze sie zdazyc. juz nie raz byly wypadki. nie wiem czy jest az taki durny ze mnie oklamal z wypadkiem i sie nasmiewa ze mnie czy naprawde cos sie stalo.

Gość agnes654
w tym problem ze nie mam numeru do nikogo z kim pracuje. jakos zapomnialam zapisac. ale mysle ze jego koledzy zadzwoniliby do mnie albo telefon ktos b odebral jakby zobaczyl ze zoneczka dzwoni. tak ma mnie wpisana w telefonie.