Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SOfiiiii

Kiedy Powiedziec w pRacy o Ciazy ?

Polecane posty

Gość SOfiiiii

hej dziewczyny mam kolejny Problem ;/ cos ostatno ich duzo .... Otoz 2tygodnie temu zaczelam prace zaczynac nie wiedzialam ze jestem w ciazy , test zrobilam w zeszlym tygodniu i Bum ... I teraz zastanawiam sie kiedy moge powiedziec o ciazy zeby mnie nie zwolnili dodam ze Kontrakt juz podpisalam na czas nie okreslony Pierwszy tydzien trenning mialam a Teraz juz normlanie ....

Gość gufikolka
jaki masz rodzaj umowy? o prace? i od razu dali ci na czas nieokreslony? cos mi sie wierzyc nie chce

Gość pragnienie za marzenie
"Kontrakt juz podpisalam na czas nie okreslony" zapewne to jest umowa zlecenie na czas nieokreślony, bo nie sądzę byś dosłała umowę o pracę na czas nieokreślony tak od razu zwłaszcza teraz w tych czasach. czy od tej umowy, którą masz jakie będą odprowadzane składki ? tu poniżej masz różnice jakie są miedzy umową o pracę a umową zlecenie http://www.tipnik.pl/umowa-zlecenie-a-ciaza/

miluchaaaaaaa, nie bredz jak nie wiesz:O jesli kobieta ma umowe na czas określony, ktora konczylaby sie przed ukonczeniem 12 tygodnia ciazy to pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużac....i wtedy faktycznie mozna zostac bez pracy jesli umowa konczylaby sie po 12 tygodniu ciazy wtedy pracodawca ma obowiazek przedłużyc umowe do dnia porodu jesli masz umowe na czas nieokreslony albo dłuzsza niz do 12 tygodnia ciazy to mozesz powiedziec o ciazy nawet w dniu zrobienia testu i moga ci skoczyc.... podstawa prawna art 177 KP

Gość buahahahahhahahahahahha
miluchnaaa31 to debilka z topiku pazdziernik 2012 laska jest tak tępa ze szok! poczytajcie jej wypociny, normalnie jebnac ze smiechu mozna

Gość karammmmmbaa
to zalezy wszystko od pracodawcy - ja od razu powiedziałam ale mam państwa prace i juz tam od 8 lat pracowałam bez L4 - u nas dobrze patrzą na ciężarne i nikt ich nie mysli wyrzucać. cała ciąże na L4 siedziałam, bo nie dałam rady pracować. najpierw miałam niepowściągliwe wymioty, że prawie 20 kg schudłam i z łóżka nie wstawałam a potem zagrożoną ciążę. Wróciłam bez problemu i było oraz jest ok... ale w prywatnych firmach to różnie wiem, że bywa

Gość Sofiiiii
ja nie mieszkam w polsce tylko w irlandi u nas tak jest zaczynaasz prace tydzien okres probny bez umowy a pozniej dostalam to zazley od pracodawcy jak wszedzie :) poczekam do pierwszej wizyty u lekarza i wtedy zdecyduje :)