Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to jest możliweeee

Czy da się znaleźć pierwszą pracę w wieku 30 lat?

Polecane posty

jak się wcześniej nie pracowało nigdzie?

mgr ścisłe

wszyscy mi to radzą..

"czy to jest możliweeee jak się wcześniej nie pracowało nigdzie?" Można, ale po co? Jaki cel masz w podjęciu pracy? Możesz napisać?

np. ubezpieczenie zdrowotne, do emerytury i tak nie dozyję więc o to sie nie martwię.

"do emerytury i tak nie dozyję więc o to sie nie martwię. " A jak dożyjesz? Co wówczas zrobisz? A co do ubezpieczenia zdrowotnego, to przecież za dużo to nie kosztuje. Nie znajdziesz jakieś 80 zł miesięcznie żeby sobie wykupić jakiś sensowny pakiet?

no ale niestety i tak żadne z tych prywatnych ubezpieczeń nie gwarantuje tego co NFZ, np. w razie jakiegoś nagłego poważnego wypadku, więc sama nie wiem...

"niestety i tak żadne z tych prywatnych ubezpieczeń nie gwarantuje tego co NFZ, np. w razie jakiegoś nagłego poważnego wypadku" Kto ci takich bzdur naopowiadał? Są oferty gdzie masz o wiele więcej niż z ZUSu! Przy tym - taniej! Mój kolega prowadzi taką firmę i mogę ci polecić z nim pogadać. Poza tym, kiedy chodzi o karetkę w nagłym przypadku, to musza ci pomóc nawet jeśli nie masz żadnego ubezpieczenia!

Głównie chodzi mi o jakiś nagły wypadek bo do specjalistów i tak chodzę prywatnie, a tak to jak jakaś grypa czy kaszel to leczę się sama naturalnymi metodami. Masz rację w razie zagrożenia życia i tak by pomogli ale rachunek by potem przyszedł kosmiczny :( tak, jestem wierząca ale różnie bywa w zyciu.

"w razie zagrożenia życia i tak by pomogli ale rachunek by potem przyszedł kosmiczny " Rachunek może przyjść jeśli się okaże że wezwanie było nieuzasadnione. Jeśli zagrożenie rzeczywiście istniało, to żadnych rachunków nie będzie. Wiem o czym mówię, bo kilka lat temu byłem nielegalnie w Polsce i nagle trafiło mnie kosmiczne ciśnienie. 2 razy do mnie przyjeżdżali, zastrzyki robili, tabletki dostałem i ani złotówki nie zażądali!

hm nie jestem pewna czy masz rację, bo jednak za usługę trzeba zapłacić... może po prostu miałeś szczęście i zapomnieli o Tobie.

" bo jednak za usługę trzeba zapłacić... może po prostu miałeś szczęście i zapomnieli o Tobie." Możesz sprawdzić. Na pewno niema tam żadnej opłaty

Gość ja tez 4567
ja tez mam 30 lat i prawie zero doświadczenia, miałam tylko dwa staże z pup, potem urodziła dziecko i szukam pracy

Gość ja tez 4567
dodam że też skończyłam studia

A co masz na myśli pisząc, że kilka lat temu byłeś nielegalnie w Polsce? To Ty nie jesteś Polakiem?

"To Ty nie jesteś Polakiem? " Nie, nie jestem. Jakiś czas temu tak się zdarzyło, że przegapiłem czas przedłużenia pobytu. Kiedy sobie przypomniałem, było już prawie miesiąc po terminie. Odnowić kartę zajęło mi sporo czasu, w tym czasie (prawdopodobnie również z powodu stresu :-) ) miałem mało przyjemną przygodę ze skokami ciśnienia. :-(

Ale język polski znasz doskonale :) Gdzie się tak ładnie nauczyłeś? Piszesz lepiej od niejednego Polaka po studiach :O To jakiej jesteś narodowości?

"Ale język polski znasz doskonale" Dziękuję bardzo! To jest miłe. :-) Na dobrą sprawę, język uczyłem z telewizji i oczywiście "na żywo", na ulicy. Pochodzę z południa Ukrainy, okolicy Krymu, znam rosyjski i ukraiński, więc polski był dla mnie bardzo łatwy. Pracuję z ludźmi i znajomość języka jest nadzwyczaj istotna! :-D