Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość less

Jestem lesbijką

Polecane posty

Gość ja tez les
lecz sie less na siłe to mozesz próbować kupe zrobic. Tylko człowiek szczęśliwy ma zdrowe podejście do świata :)

Gość less
Żyję w nadziei, że to się zmieni.

Gość ziutasss
less Tak, toleruje, ale nie akceptuje. To sa 2 zupelnie inne pojecia. I nigdy nikogo nie wyzywam, ani nie nazywam zboczencem.

Gość ziutasss
I nie przestajemy sie przyjaznic.

Gość ja tez les
Jestem osobą wierzącą w Boga , a nie w teorie księży.Wpoili ludziom ze homoseksualizm to zło samo w sobie, a dlaczego? Odpowiedz jest prosta- seks w związku ma słuzyc prokreacji, a związki homo nie mogą dzieci płodzić.Ot-co.

Gość less
ja też les i trzymaj się -macie %ową rację, dzięki wielkie za wsparcie! :*

Gość ziutasss
No wlasnie, z takich zwiazkow nie moze byc dzieci, a to swiadczy ze nie sa naturalne.

Gość ja tez les
A gdzie podziała sie miłość? jak człowiek moze tak gardzic drugim? No chyba nie w imię Boga?

Gość ja tez les
ziutas ze związkow hetero tez często dzieci nie ma , a wtedy tylko adopcja , bo nic więcej nie wolno>

Gość trzymaj sie!
Osobiscie podoba mi sie idea nie zwiazkow partnerskich ( bo nie bardzo potrafie odroznic czym mialby sie roznic zwiazek partnerski od malzenstwa cywilnego?) ale bardziej idea takich pakietow partnerskich np ja Ania Nowak chce aby Janka Kowalska miala prawo do : dzieciczenia/ pochowku/ informacji o moim stanie zdowia/ blabla/ (niepotrzebne skreslic) Jesli dwie osoby podpisza cos takiego to jest to praktycznie jak zwiazek partnerski a homofoby nie beda sie bulic ze na slowo 'partnerski' a Chrzescijanie na slowo 'zwiazek' w miejsce 'malzenstwo'. No i bez jaj, zyje sie ciezko, nie kazdy ma partnera/partnerke i/lub rodzicow a zabezpieczyc na zycie tez jakos sie trzeba. Wiec taki de facto uproszczony akt notarialny moglby byc przydatnym zabezpieczeniem niezaleznie od tego kto co robi i z kim w lozku?

Gość Ejże no !
Pytam się grzecznie dlaczego nazywasz zwykłych ludzi którzy żyją zgodnie że swoimi przekonaniami i z natura ciemnogrodem Czy to znaczy że my którzy jesteśmy większością jesteśmy nienormalni tylko dlatego że tworzymy związki kobieta i mężczyzna przedłużamy życie na tej planecie i to dzięki talkin ludziom ta planeta istnieje ? Ją nikogo nie próbuje sądzić w nikogo nie rzucam kamieniami Każdemu daje wojny wybór Więc dlaczego uważasz że jesteśmy ciemni ? Nie wydaje Ci się że odrobinę przesądzasz ?nikt nie musi myśleć dokładnie tak samo jak inny człowiek Każdy ma sprawo do żyć po swojemu Z poważaniem

pudrowy róż, błękit, łosoś lub seledyn albo wyraziste barwy takie jak fiolet, butelkowa zieleń, kobalt czy fuksja nigdy wzorzyste tkaniny i do tego japonki

Gość ja tez les
Powiem tak, ja widze dzisiejsze małżeństwa i nie mam najlepszego zdania niestety. A zostały zawarte w kościele.Jak mąż leje żone to jest ok? jasne ze jest ok, bo przeciez jest małzonkiem i mu wolno:)

Gość less
Dobrze zuitasss wyjaśnij mi na przykładzie tego przyjaciela co się dzieje. Jak się zmieniają wasze relacje, przecież przestajesz go akceptować w tej chwili. Skoro nie akceptujesz go, to czemu się nadal przyjaźnicie tutaj się gubisz trochę. Ale dam Ci szanse wytłumaczenia się.

Gość ziutasss
ja tez les Tak, z par hetero tez bywa ze nie ma dzieci, ale to przypadlosc, choroba. Z normalnych par hetero sa dzieci.

Gość ja tez les
Trzymaj sie dobrym pomysłem by to było

Gość ja tez les
ziutasss no teraz juz mamy normalne i nienormalne pary hetero

Gość ziutasss
less Nie przyjaciel, tylko kolega. Nie pisalem, ze nie akceptuje jego, tylko jego homoseksualizmu, ale toleruje go i dlatego nadal jestesmy kumplami. Ty starasz sie spersonalizowac ten problem, ale mnie nie interesuje z kim on sypia, bo ja nie oceniam ludzi pod tym katem. To jest jego sprawa, ale to nie zmienia faktu, ze nie akceptuje homoseksualizmu.

Gość ja tez les
dlaczego "ciemnogród"? nikt nie bedzie mi wmawiał choroby ot-co:)Jestem zdrowa i szczęśliwie zakochana :)

Gość ziutasss
ja tez les Oczywiscie, ale bezplodnosc jest przypadloscia, ktora zreszta mozna leczyc.

Gość less
Powiem tak, od ciemnogrodów to sobie koleś/laska poczytaj kto zaczął.Kto zaczął rzucać we mnie obelgami. Dają to bierz... biją to.. oddaj mocniej. Rzadko stosuję się do tej zasady ale nie będę udawała, że deszcz pada ja mi prostu w twarz plują i porównują do zboczeńców jak ja tylko kocham moją dziewczynę i to co robimy to jest nasza sprawa nas to nie obrzydza. A jeśli waszą (piii) większość to obrzydza to po co marnujecie sobie wieczór pisząc z takim obrzydliwcem i zboczeńcem jak ja? Nie rozumiem.

Gość less
Nie akceptujesz tego co jest w nim, czyli nie akceptujesz jego samego. To jest dla mnie proste i logiczne, trzymasz przy sobie pudełko w środku jest coś co jest obrzydliwe. Zostawiasz to pudełko bo ma ładne opakowanie? Ale w duchu brzydzisz się tym co jest w środku? Nawet takiego sąsiada nie chciałabym mieć a co dopiero kolegę.

Gość ja tez les
Społęczeństwo jest nietolerancyjne, a przeciez my krzywdy nikomu nie robimy, więc w czym problem?:)

Gość trzymaj sie!
no wlasnie nie ma problemu, i kiedys sie do Was heterycy przyzwyczaja :)

Gość ja tez les
less , ja przypuszczam ze niektórym sie w głowie nie mieści ze chodzimy do kościoła, a co dopiero ze mamy partnerki życiowe

Gość ziutasss
less Nie, nie akceptuje jego homoseksualizmu, ale toleruje go jako czlowieka. Nie ma chyba czlowieka na tym swiecie, u ktorego akceptowalbym wszystko.

Gość ziutasss
ja tez les Zaden problem, zyjcie sobie jak chcecie:)

Gość less
Właśnie widzę, nie myślałam, że jest z naszym społeczeństwem, aż tak źle.

Gość trzymaj sie!
a co Wam daje chodzenie do kosciola w kontekscie homoseksualizmu, ktory na niego nie pozwala? Z ciekawosci pytam bo Chrzescijanka nie jestem...

Gość ja tez les
jutro zajrze :) dobranoc less i wszystkim którzy mają na tyle tupetu, zeby nas nie obrażać:)