Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość less

Jestem lesbijką

Polecane posty

Gość ja tez les
trzymaj sie, ja jestem tak wychowana i wierze w Boga, dlatego chodzę:)

Gość less
ziutasss ja tez les Zaden problem, zyjcie sobie jak chcecie O to właśnie mi chodzi. Dajcie Nam żyć jak chcemy. A chcemy żeby było to legalne. Nic więcej.

Gość ziutasss
Homoseksualizm jest w Polsce legalny

Gość less
To, że większość za włosy wyrzuciłaby Nas z kościoła twierdząc ze jesteśmy niegodni tam przebywać. Ale ja się pytam kiedy Bóg powiedział lesbijko jesteś nie godna przychodzić do mnie? Nie waż się modlić do mnie. Nigdy tak nie powiedział, Bóg Nas kocha toleruje akceptuje jeśli nie krzywdzimy innych czemu mamy być potępieni? Nie będziemy na pewno. Wierzę w to więc chodzę do Kościoła i modle się. A poza warto przeczytać zakład pascala.

Gość ziutasss
Oczywiscie, ze Bog was kocha, nikt nie powiedzial, ze tak nie jest:)

Gość less
Przecież dobrze wiesz o co mi chodzi mówiąc legalny nie rób z siebie (...) Legalne jest zawarcie związku? Nie. Adopcja? Nie. Dziedziczenie po sobie? Nie. Tyle ode mnie. A tego chcę.

Gość ziutasss
To prosze zdobyc odpowiednia wiekszosc parlamentarna i przeglosowac swoje zmiany.

Gość Ejże no !
No widzisz potrafisz tylko atakować Dają to bierzesz biją to oddajesz i to mocniej To według ciebie miłość ? Nie ważne do kogo czy do innej kobiety czy do Boga w którego niby wierzysz Bóg mówi wyraźnie Uderza cię w policzek to nadstaw drugi Ktoś w ciebie kamieniem ty oddaj mu chlebem Co to ma z tobą wspólnego pytam ? Naskakujesz tylko na innych i tyle potrafisz Chcesz by inni cię akceptowali ? A za co pytam co ? ZASTANÓW SIĘ A MOŻE KIEDY ZMIENISZ PODEJŚCIE DO LUDZI TO I ONI BĘDĄ POSTRZEGAĆ CIEBIE INACZEJ lepiej Jeśli o mnie chodzi nic do ciebie nie mam Tylko nie próbuj robić ze siebie świętej bo nią nie jesteś Podobnie jak ją

Gość trzymaj sie!
Propo Pascala: Przez logike to mozna i gruszki na wierzbie udowodnic :) Ja powtarzam, nie znam sie na Kosciele Katolickim, ale wydaje mi sie, ze Kosciol Katolicki potrzebuje od dawna reformacji, bo nie tylko homoseksualisci ale wszyscy inni, ktorzy chca uzywac antykoncepcji maja problem aby zyc w zgodzie z naukami. W Polsce sie tego raczej nie uslyszy, ale poza Polska juz tak, ze za czasow JPII, ktory wszystkie te reformy odrzucil ogrom ludzi odszedl od tego kosciola. ..

Gość less
Masz rację z tym co piszesz, nie mówię nie, nie jestem święta i takiej nie udaje, ale jak widzę nie przeczytałaś/les całej rozmowy od początku. Po porstu jestem tylko człowiekiem i boli mnie to, jak ktoś nazywa mnie zboczeńcem. Ma prawo do takiego zdania, oczywiście, ale ja się pytam na jakiej podstawie stwierdza moje zboczeństwo? Bo nie mogę tego pojąć. Puszczają nerwy jak rzucają we mnie ludzie obelgami. Jakby to były czasy średniowiecza to spaliliby mnie na stosie i wtedy byliby najszczęśliwsi. Dla mnie dziwnych też jest wiele spraw na tym świecie. Ale nie szykanuję tych rzeczy. Nie usprawiedliwie niczym tego, ze puściły mi nerwy i odpisałam pare razy nietaktownie. Przyznaję sie do tego, ale nie jesteśmy Chrystusami nie potrafimy podstawiać drugiego policzka, nie oddajemy za kamień chlebem, jesteśmy ludźmi i tak jak widzę potrafimy krytykować wszystko co się da. Ale ja tylko bronię swoich racji. A większość stoi za tym za czym jest większość i dobrze tego nawet wytłumaczyć nie potrafi. Tyle ode mnie.

Gość less
Zostawmy religię w spokoju. Jeśli chcesz popisać i dowiedzieć się czegoś o religii katolickiej to przecież wszystko jest w internecie na Mszę Św.również możesz spokojnie przyjść nic się nie stanie Tobie. A najlepsze informację jak już pisałam to są u źródła.

Gość trzymaj sie!
O religii jako takiej i jak msza wyglada cos tam wiem, bardziej mnie interesowal aspekt spoleczny:)

Gość Ejże no !
A ją powtarzam Nie krytykuje Ciebie ani kim jesteś Wiem że jeśli jest się w mniejszości to trudno być spokojnym kiedy większość przypuszcza na Ciebie atak Pamiętaj ostatni błęda pierwszymi i na odwrót Myślisz że krytykuje twoj pogląd albo to że jesteś les ? Mylisz się bardzo Zdenerwowało mnie jedynie że nazwałas nas ciemnymi Pewnie są i tacy ale nie wszyscy Ode mnie masz poparcie jestem za Tobą Wierzę w to co piszesz bo widać że piszesz szczerze Samo to że podjęłas walkę z ogromem to już wielką chwała dla Ciebie Osobiście życzę Ci jak najlepiej Życzę Ci powodzenia SZCZERZE

Gość less
Z Kościołem nie chcę walczyć z ludźmi też nie. Chciałam tylko pokazać, że tak naprawdę nie robię nikomu krzywdy. Nie kradnę nie zabijam, nie gwałcę, jestem zwykłą prostą dziewczyną ze wsi. To mnie różni od większości, ze mam dziewczynę i ją kocham i jesteśmy naprawdę udaną parą. A że inni twierdzą że jest to zboczenie to już ich toku myślenia nie zmienię. Chociaż bym chciała. Życzę wszystkim takiej miłości jaka mi się przytrafiła nieważne czy to mężczyzna czy to kobieta kto i z kim, ale kochajcie się bo żyję się tylko raz i nie bójmy się swoich uczuć.

Gość less
Ciemnymi nazwałam chłopaków którzy mnie tak właśnie nazwali i obrzucili obelgami nie Ciebie. Nie innych którzy rozumieją, że My tym nikogo nie krzywdzimy. Ponieważ to się nie zmieniło że uważam za ciemnych ludzi którzy porównują Nas do pedofilii. Wybacz ale mi do rangi pedofila bardzo daleko. Od tego się próbowałam obrobić. I nie zamknę ust. Nie robimy nic złego. Również życzę wszystkiego dobrego SZCZERZE.

Gość trzymaj sie!
Propo milosci: moj chlopak wlascnie nadciaga z pizza wiec niebawem spadam. Wiec na koniec maly eksperyment myslowy: Dla heteroseksualisty pojecie homoseksualizmu jest rownie trudne jak dla katolika pojecie ateisty. Jesli w czyms wyrastamy to czasem ciezko jest troche rozciagnac swoje myslenie na innych od nas. Dobranoc

Gość pingwinka
trzęsie mnie jak czytam,ze osoba będąca lesbijką jest upośledzona.Sama jestem heteroseksualna,ale jakoś nie potępiam tego,ze ktoś moze byc inny.W naszym zaściankowym kraju to jeszcze długo będzie temat tabu i myślę,ze takie rekacje też.Na studiach miałam kolezankę lesbijkę,mądrą,normalną dziewczynę,któej w duchu jedynie mogłam wspólczuć,że musi się dusić w tym kraju.Ale zrobiła karierę naukową jest cenionym wykładowcą na prestiżowej uczelni zagranicą.Mam nadzieję,że się jej dobrze wiedzie i że jest z dala od uprzedzonych,ksenofobicznych Polaków.Pozdrawiam autorkę i zyczę wszystkiego dobrego :).

Gość less
Dziękuję naprawdę nie wiesz ile Twoje słowa dla mnie znaczą. Skonana ślęczę przed tym komputerem nie wiem już którą godzinę ale było ich pewnie z 5. I szukam wiary w ludzi. Dobrze, że jest takich niewielu jak Ty i trochę mi lżej.

Gość Ejże no !
A propo też jestem facetem Jednak nie myślę żeby Ciebie spalić na stosie Uważam że każdy człowiek ma prawo do życia w swoim przekonaniu Ją nie krytykuje Ciebie Ty mnie I jest dobrze i tak powinno być Udowadniac komu kolwiek że jest inaczej nie ma sensu Tłumaczyć i przekonywać tym bardziej Najważniejsze to żyć zgodnie z własnym sumieniem Jeśli ono jest czyste to nic więcej się nie liczy W naszym kraju jeszcze dlugo bedzie trzeba poczekać żeby ludzie nauczyli się tolerancji niestety A to przykre Ok spadam spać bo rano trzeba do pracy Trzymaj się i nie poddawaj I kochaj mocno Chciałbym żeby kiedyś i mnie ktoś tak pokochał

Gość less
W sensie, że jest takich niewielu jak Ty, ale dobrze, że chociaż tych niewielu a nie nikt.

Gość less
Dziękuję i życzę również powodzenia i miłości tej najpiękniejszej najszerszej. Pozdrawiam.

Gość pingwinka
ludzi nie powinno oceniać się ze względu na orientację seksualną,nie dajmy się zwariowac.Będzie dobrze autorko,pojedziesz na studia,rozszerzysz horyzonty,pewnie będziesz mieszkać w większym mieście :),a tam teoretycznie powinno być łatwiej.Zyczę Ci,zebyś poznała ludzi,którzy to rozumieją i akceptują Ciebie w 100 % nie z powodu tego z kim sypiasz,tylko jaka jestes.

Gość Ejże no !
Dziękuję bardzo Dodam tylko że mieć taka przyjaciółkę jak Ty to musi być ogromną radość Ktoś jest szczęściarzem Napewno masz ich wielu Dobra pa dobrej nocy

Gość pingwinka
najmądrzejszy...a może Ty poznasz jakiegoś fajnego chłopaka i Ci się odwidzi :P żarcik :D

Gość pingwinka
najmądrzejszy...no widzisz,ja Ciebie nie przekonam,Ty nie przekonasz autorki :).

Gość less
Ja już tutaj mieszkając na wsi mam wielu znajomych którzy wiedzą o mnie. I nie mają nic przeciwko temu, dlatego dzisiaj sie załamałam czytaj jak wielu ludzi jest nadal takich zaściankowych i nietolerancyjnych i jak zacięcie walczą i wciskają Nam chorobę.

Gość pingwinka
ale to się nie ma czym załamywać,żyj swoim życiem i bądź szcześliwa! :)