Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lejllllllia

Widzenia z dzieckiem .

Polecane posty

Gość mamadzidziusia
jak się idzie z facetem do łóżka, to jest "super gość", a jak się z nim pokłóci to jest "chory człowiek". Może i jest chory, tego nie wiem, ale nie zachorował nagle od dzisiaj, więc jeśli Ci nie przeszkadzało chodzić z "chorym człowiekiem" do łóżka i wybrać go na ojca swego dziecka, to co Ci nagle przeszkadza???? Dziecko ma mieć mamę i tatę, bo jest to niezbędne dla jego prawidłowego rozwoju, porozumieć się z "byłym" a nie używać dziecka do walki z nim. Dziecko ma dziadków, wujków, kuzynów tak od strony ojca, jak i matki i nie ma w tym nic dziwnego, że zabiera dziecko do dziecka własnej rodziny!!!! Twoje postępowanie świadczy o nienawiści i złości wobec całej rodziny byłego. Ojcowie wychodzą na spacery z miesięcznymi dziećmi, karmione piersią, dokarmione tuż przed wyjściem trzymiesięczne niemowle potrafi spokojnie przespać kilka godzin. Pomyśl o dziecku nie o swojej nienawiści za status porzuconej!!!!

Gość hm...........
lejlllla w zyciu nie dostaniesz takich alimentów. Na małe dzieci dają najmniejsze alimenty ( mój ojciec jest ławnikiem) Był nawet przy takiej sytuacji gdzie sąd zasądził 100 zł alimentów co jest chore. Ale żebyś Ty dostawała alimenty musi być orzeczenie o jego winie inaczej się nie da, a cieżko jest udowodnić czyjąś 100% winę ( on nagada, ze go zaniedbywałas itd i co zrobisz?)

Gość do kasia xd
kasia nie musi tak być, jeszcze teraz skontaktuj się z psychologiem, porozmawiaj i naprawdę wiele można zdziałać rozsądnym podejściem do człowieka i sytuacji jakie człowiek stwarza. czasu nie cofniesz, ojca dziecku nie zmienisz, ale możesz uniknąć błędów które prowadzą do sal sądowych posterunków policji, leczenia psychiatrycznego z powodu wieloletnich konfliktów.

Gość lejlllllla
Ktoś napisał że wiedziałam z kim szłam do łóżka ... no wiedziałam bo był moim dzieckiem , ale nie wiedziałam że Ojcostwo go tak zmieni i to na złe. Nie pozwole aby moje dziecko było krzywdzone , nie potrafi się zająć dzieckiem to trudno , moje dziecko nie będzie królikiem doświadczalnym . Orzeczenie o winie przy rozwodzie będzie bardzo proste ponieważ mam nagranie jak mówi o swojej kobiecie nowej . I nie potrzebuje żeby ktoś mnie rozliczał z życia, robie to co uważam za stosowne. Dziadków , Kuzynów ? Oni mają dziecko gdzieś , jak dostawali go wypachnionego , ubranego to wtedy był pokaz jak to Oni wnuczka stroją ;-) tym czasem nawet brudu zza paznokci od nich nie dostał , zero telefonu , zero smsa jak się czuje mały .

Gość lejlllllla
DLatego bardzo kontroluje moje życie i wychowanie dziecka , była pielegniarka środowiskowa która obejrzała warunki dziecka , i pani z opieki społecznej którą nasłał mój Mąż - warunki są idealne dla dziecka. By musiał powiedzieć że je biłam czy coś , ale to jest słowo przeciwko słowu , równie dobrze mogę to samo powiedzieć , ale mam nadzieje że to tego stopnia się nie poniży , mu nie zależy na dziecku tylko na tym żeby płacić na dziecko jak najmniej . Mój mąż nie ma żadnych wydatków - wszystko ma na rodziców a zarabia dość dobrze w państwowej robocie gdzie wszystko jest jak na dłoni

Gość hm...........
Szkoda mi Cię, może wez sobie adwokata na sprawę, zawsze więcej można wywalczyc

Gość trutuutiiii
a o ilre wnioskowalas?

Gość lejlllllla
800 dziecko 500 ja ale licze 600 na dziecko i z 300 na mnie ( maz zarabia 3,5 tys ok ( budżetówka) + ma jeszcze jedna prace na lewo ( z kolega sprzedaż rowerów) ale jest nie zarejestrowany , bym musiała to udowodnić . A adwokat hmm rozmyślam to ale z urzędu bo u mnie 800 zł piechotą nie chodzi :). A Ktoś napisał że szkoda mu Mnie , Ja to mam być przestrogą przed KRETYNAMI ! żebyście nie musiały się bujać jak ja ;/

Gość asanakas
autorko - alimenty to nie źródło luksusowego życia, lecz zabezpieczenie uzasadnionych potrzeb dziecka i matki , jeśli wykażesz, że np. straciłaś zdrowie w tym związku to nawet rentę dostaniesz, ale wszystko musi mieć uzasadnienie.

Gość ffffff
Kobieto, co ty dostałaś z sądu? Postanowienie pewnie o zabezpieczeniu powództwa. To ty dostałaś to zabezpieczenie, a nie twój mąż. To kwoty na czas trwania sprawy, w wyroku pewnie będzie więcej.

Gość lejlllllla
wiem kochana ze to zabezpieczenie i kwota może się zmienić , u mnie sytułacja nie jest ciekawa , mieszkam z rodzicami oboje mają "najniższa na papierze " krajową , spłacają kredyt hipoteczny( remont domu ) , nie mają obowiązku mnie utrzymywać wraz z dzieckiem. Wiadomo musze zadbać o dziecko jak tylko sie da ale procz tego chce dokładac się do rachunków i jedzenia i nie być pasożytem dla rodziców.

Gość Lejllllllla
Tak jak pisałam , tatuś wyjechał dzisiaj w nad ranem za granicę , nawet nie raczył zobaczyć dziecka przed wyjazdem a nie widziałam go X czasu , o dziadkach nie wspomnę.... Pieniążkow na koncie dalej nie ma a 10 już niedługo, pewnie nie wpłaci mi będę musiała iśc do komornika zanim komornik sie zbierze i ściągnie mu z pensji to będzie Listopad :D i kolejny miesiąc na garnuszku u rodziców ;-). Czekam na sprawe i na cyrk z jego strony jak on bardzo kocha dziecko i tęskni za nim :D:D

Gość hm....................
Oby tatuś nie zaczął pracować za granicą na stałe bo jak wtedy komornik ściągnie alimenty?

Gość Lejllllllla
Nie nie , on pracuje tam w " państwówce" więc nie boje się o to :) Chociaż wiem że tu dorabia sobie u kolegi ale tego niestety nie udowodnie ...

Gość res iudicata
autorko, przeczytaj to co piszesz od początku i zastanów się nad swoim postępowaniem. Czytając Twoje wypowiedzi, trudno uwierzyć, że jesteś uczciwą i mądrą kobietą. Najpierw piszesz, że " Nie pozwole aby moje dziecko było krzywdzone , nie potrafi się zająć dzieckiem to trudno , moje dziecko nie będzie królikiem doświadczalnym ", a potem rozpaczasz, że nie widuje dziecka. Dalej piszesz, że "I nie potrzebuje żeby ktoś mnie rozliczał z życia, robie to co uważam za stosowne", ale wobec braku mądrości i uczciwości w Twoim postępowaniu krzywdzisz dziecko i wszystkich wokoło. Mogę zrozumieć, że tata dziecka ma jakieś problemy z opieką nad noworodkiem i mogę zrozumieć że nie możesz po odrzuceniu Ciebie chcesz sie na nim mścić, twierdząc że jest kretynem. Ale nigdy nie uwierzę że cała rodzina męża to źli kretyni... I dalej "dziadków , Kuzynów ? Oni mają dziecko gdzieś , jak dostawali go wypachnionego , ubranego to wtedy był pokaz jak to Oni wnuczka stroją tym czasem nawet brudu zza paznokci od nich nie dostał , zero telefonu , zero smsa jak się czuje mały" . A Ty co chcesz małego trzymać w brudzie, odchodach itp. żeby dziadkowie "mogli się wykazać" kąpiąc czy przewijając małego? To naturalne, że matkadba o dziecko, które powinno być zawsze czyste i przewinięte i o to masz pretensję do dziadków, że musisz dbać o dziecko? Twoje zachowanie i wpisy sa chore, bardzo chore!!!

Gość Lejllllllllla
Chyba zwykły telefon lub wyjście na spacer nie kosztuje nic rodzine mojego męża ;-) Nie oczekuje prezentów , pieniędzy , ale zwykłego zaangażowania w wychowanie i interesowanie się dzieckiem. Przestałam dawać dziecko bo nie mam ochoty żeby eksperymentowali na nim, ale przecież mogą zabierać je na spacer czy przyjść i posiedzieć, a chociaż zadzwonić i zapytać czy mały jest zdrowy. Ja dzwoniłam poniżałam się żeby sie spotkali to wszyscy jednogłośnie mówili że zdjęcie im wystarczy :) A czy ja jestem dobra i uczciwa ? Dbam o Dziecka i Swój interes ... skoro nikt nie ma dla mnie serca to dlaczego ja mam mieć . ;)

Gość Lejllllllllla
Najgorsze jest później to że chwalą się ile to na dziecko wydaali , jakie to prezenty mu kupili, a taka prawda że nie zadzwonią i się nie zainteresują. We Wrześniu odbędzie się chrzest małego i z gówy powiedzieli że nie przyjdą bo mają imieniny :) więc proszę cię ... Chrzest planowany z mies. wyprzedzeniem, brat mojego męża odmówił bycia chrzestnym. To rodzina Adamsów nie dziadki z Ojcem.

Gość mnie sie też zdarzyło
mnie się też zdarzyło odmówić bycia chrzestnym bo obawy przed konfliktami wzięły górę....a T y jesteś osobą baaaardzo konfliktową. Zły mąż gdy usiłuje zabrac dziecko na spacer, zły gdy go nie zabiera...ehhhh...

Gość samaronkaa29
Do komornika będziesz mogła iśc jak bedziesz miała w reku prawomocny wyrok,ojciec dziecka nie będzie płacił. wtedy idziesz do kornika.Nie wczesniej.

Gość Madzia16071990
I ja do was dołącze. Jak to wszystko czytam to boleści brzucha dostaję. Mnie sprawa o widzenia czeka za tydzień.

Gość Madzia16071990
I ja do was dołącze. Jak to wszystko czytam to boleści brzucha dostaję. Mnie sprawa o widzenia czeka za tydzień. ojciec naszych 2 synów ma wszystko gdzieś, nawet alimentów nie płaci, dostaje je na dzieci z fa. A sprawa o widzenia to odwet za to że założyłam sprawę o alimenty. O dzieci mu nie chodzi,tym bardziej o ich dobro i bezpieczeństwo tylko o to żeby nie wyszedł na takiego jakim naprawdę jest. To ze mnie chce zrobić złą matkę. W niczym nie pomaga, a wręcz nawet utrudnia wychowywanie dzieci. Chce zabierać je do siebie w każdy weekend, w miejsce gdzie się pije, pali, nie ma odpowiednich warunków, brak wody w domu, wilgoć,brud, koty, psy, ciągle kłótnie, krzyki itp. W środku nocy potrafi przyjechać i awantury urządzać, dzieci się budzą, są później przestraszone, zrywają się w nocy bez powodu, szantażuje mnie, wyżywa psychicznie. Dzieci mają po 1,5 roku i 9 miesięcy . I poradzcie mi co ja mam zrobić w takiej sytuacji?

Gość Madzia16071990
...dodam jeszcze że kiedyś miała miejsce sytuacja, w której ojciec dzieci zostawił starszego syna w upał w nagrzanym samochodzie na pół godz, syn nie mógł do siebie dojść, był popoprostu siny z płaczu. A po pobycie u jego chorych rodziców dziecko wróciło głodne, niewyspane, brudne, przesiąkniete papierosami, z odparzeniami i w tym samym pampersie w którym wyszło z domu. I jak matce ma się nie zagotować w środku. Chyba żadna matka nie pozwoliłaby żeby ktoś traktował tak jej dziecko....

Gość lejjjjjjla0
DOSTAŁ WIDZENIA RAZ W TYGODNIU U MNIE W DOMU :) DZIECKO DO 3 ROKU ŻYCIA NIE MA OBOWIĄZKU PRZEBYWANIA PO ZA DOMEM . I ALIMENTY 1100 ;-)

Gość Madzia16071990
Hej, gratuluję!widać, sprawiedliwość jednak istnieje jeszcze na tym świecie. Miałaś adwokata czy sama się broniłaś?