Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hashka

Chciałam rasowego, a dostałam mieszańca :(

Polecane posty

Gość hashka

Runęły moje piękne marzenia o szkoleniu, wspólnych treningach i frisbee :(

Gość hashka
wątpię ... nie każdy pies ma do tego talent :( a na faceta nie narzekam :P

Gość jsbjshshsu
Kundle są najlepsze! Nie będziesz go lubić bo jest mieszancem?

Gość s.Fiutcjanta, furtianka
planowałam na mszy piardnięcie, wyszło sranie.

Gość hashka
lubię go . chodzi tylko o to, że nie będę robić tego co planowałam. ale chciałam konkretną rasę, chciałam jeździć na zawody, szkolić... takie tam moje 'widzimisię' zawiodłam się tylko...

Gość hashka
wiesz, mogłam nie dostać... zaczekać... mam swoje mieszkanie, nie spieszyło mi się tak z psem. Od początku byłam nastawiona na konkretną rasę.

Gość hashka
teraz oglądam zdjęcia z zawodów innych... właścicieli owczarków australijskich i border collie i aż ryczeć się chce ;(

To wyrzuć w lesie i kup rasowego, skoro jesteś taką ciemnicą bezdenną. Z nierasowym też można jeździć na zawody, geniuszu.

Gość a ja powiem tak...
kolezanka chyba mysli wystawy psow rasowych z zawodami w czyms tam

Gość a ja powiem tak...
a psiaka z jakiej hodowli kupowalas?

Gość huhuhuh
Miałam podobny przypadek. Kasę zapłaciłam jak za rasowego, chociaż w miarę tanio. Miała mi odesłać rodowód bo niby jeszcze nie załatwiła, że wszytskim szczeniakom razem chce wysłać żeby nie bulić 8 razy.. To nie było w pl i na tyle co się orientowałam to pasawało mi to i uwierzyłam jej, chociaż podejrzewałam już wtedy, że może polecieć w chooya.. no i poleciała, rodowodu nie dostałam. Mój pies ma prawie 2lata i jest super oczywiście. Został z nami, nie pozbyłabym się go z tego powodu.

Gość a ja powiem tak...
kupujac psa z hodowli zarejestrowanej w Zwiazku Kynologicznym dostaje sie rodowod wraz z ksiazeczka zdrowia szczeniaka

Gość hashka
Nie chodzi mi o wystawy, chodzi mi o zawody i frisbee. http://en.wikipedia.org/wiki/Dog_agility ( niestety w języku angielskim) Rzadko kiedy zdarza się, aby startowały psy, które nie są owczarkami lub goldenami, a mój pies jest wielkości jamnika i waży niecałe 6 kg... Chodzi tylko o to, że moje marzenia runęły w gruzach... chciałam psa do zawodów, szkoleń, inteligentnego, ułożonego ... konkretna rasa, nie jakieś tam wymysły na poczekaniu :(

Gość a ja powiem tak...
hmmm owczarek, lablador...a piszesz o malym piesku, to nie widzialas po szczeniaku, ze napewno nie bedzie to wymarzona rasa?? gdzie kupowalas?

Gość a ja powiem tak...
przepraszam golden...to sa stosunkowo duze rasy, nie mozliwe zebys po szczeniaku nie widziala charakterystycznych cech dla danej rasy

Gość hashka
Dostałam go na urodziny od chłopaka, jakieś dwa tygodnie temu ... jest ze schroniska.

Gość a ja powiem tak...
boze to co Ty chcialas ze schroniska interchampiona polski, wez sie zastanow

Gość hashka
niestety nie ja decydowałam... dostałam go na urodziny od chłopaka, bo wiedział że chce mieć psa. Myślał, że jak weźmie małego to mniej problemów z nim będzie, mniej jedzenia, mniej sierści, a w rzeczywistości jest jeden wielki problem, bo na dwa psy nie mogę sobie pozwolić niestety :( a bardzo bym chciała tą jedną jedyną rasę.

Gość faceci to..............
faceci to jednak są... widać, że twój nie wysilił się by cię zrozumieć, tylko poszedł na łatwiznę...

Gość faceci to..............
zamiast wydawać kupę forsy na rasowego psa zrobił ci prezent za grosze i myślał, że się ucieszysz.... albo nie zależało mu wcale na twojej radości a chciał mieć tylko prezent z głowy

ja bym się cieszyła i to bardzo, przecież taki ze schroniska szczególnie potrzebuje miłości i opieki :) mi też bardzo zależy na labradorze ale jakby był inny to też bym się cieszyła