Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubekczerwony

ile mleka na noc dla rocznego dziecka?

Polecane posty

Gość kubekczerwony

synek ostatnio dostaje noc ok 270 ml z kleikiem ryżowym i nadal jest głodny. Ile wasze roczniaki wypijają na noc mleka/ kaszki? jakie butelki najlepsze powyżej 250 ml? :)

Gość moj nie pije mleka
je syta kolacje i kaszke na deser lyzeczka, potem o 6 mleko/ kaszka z butli moze z amalo je w dzien?

Gość moj pije
moj wypije na noc max 210 z kaszka ryzowa i budzi sie neistety w nocy. mimo ze w dzien je bardzo duzo. Ogolnie jest tak ze ile by nie zjadl to i tak w nocy są cyrki. Budzenie się co dwie trzy godziny z płaczem i tak juz od 8 m-cy

ja bym dała tyle aby się najadł, mojemu nigdy nie ograniczałam ilości mleka czy innych posiłków tylko obserwuj czy nie ma czasem tak ze ile by nie było mleczka to wypije do końca a pozniej ma problemy z brzuszkiem...

ja już nie podaję na noc mleka, mały jak miał ok 13 miesięcy je z nami normalnie kolację, pieczywo, jajko, twarożek itp. i powiem wam, że o wiele lepiej sypia od czasu tego przejścia, widać mleko mu nie starczało, a też dodawałam kaszkę i nawet czasami nie dopijał butli. widać kolacja bardziej syta dla niego. może też spróbujcie?

Gość kubekczerwony
u nas nie ma mowy o karmieniu łyżeczką na noc po kąpieli tylko butla, inaczej by nas zakrzyczał. synek je 5 posiłków w normalnyej ilości. pytam się bo zgłupiałam, cały czas na noc jadl 240 mleka z kaszą i od jakiego zaczął się budzić, wczoraj zrobiłam mu 30 ml mleka więcej i dosypałam więcej kaszki spał do 6, a nie do 2 ;)

Gość moj nie pije mleka
Moze daj kolacje przed kapiela a po jakies 150 ml mleka z butli? Takie duze dzeicko naprawde moze jesc juz w miare normlanie i tylko uzupelniac posilki pmlekime lub innym nabialem.

Gość kubekczerwony
synek je już normalne posiłki, samodzielnie też ;) i łyżeczką. pokombinujemy. mleka dostaje tyle ile jest wskazane dla takiego malucha.