Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo_zmartwiona

WAŻNE! objawy ciąży

Polecane posty

Gość bardzo_zmartwiona

Witam, Mam problem. Pytanie jest poważne więc proszę o poważne odpowiedzi. Sprawa wygląda tak. W sobotę doszło między mną i kolegą do zbliżenia, nie doszło do penetracji, jednak obawiam się że mógł przenieść nasienie do pochwy na palcu. Dodam jeszcze że nie miał wytrysku, jednak wiem że przed nim w wydzielinie również mogą występować plemniki. Tego właśnie dnia miałam dostać okres, więc były to dni płodne. W poniedziałek zażyłam tabletkę 72h. Od tego czasu minęło 6 dni i strasznie się boje. Dzisiaj od rana mam mdłości. Okresu nadal nie mam. Dodam jeszcze że miesiąc temu byłam na wycieczce za granicą i okres miałam normalnie, jednak kilka dni po jego zakończeniu znowu zaczął boleć mnie brzuch i wystąpiło lekkie plamienie. Od 2 miesięcy żyję w ciągłym stresie. Czy wyjazd i przeciągły stres mogły spowodować brak okresu i mdłości? Czy to możliwe żeby po 6 dniach wystąpiły objawy? Bardzo proszę o odpowiedz. Pozdrawiam.

Gość Pomarańczowaaa
po escapelle okres może sie długo spóźnić ale napewno w ciąży nie jestes :) te tabletki naprawde działają.

Gość asdfghgfd
jaki idiota przepisał tabletkę jesli nie było nawet seksu. nie jesteś w ciązy bo po takim czymś się nie zachodzi w ciążę. Tabletka namieszała w organizmie. Antykoncepcji po nie powinno się nadużywać więc następnym razem jak ci się przydarzy podobna sytuacja to przemyśl czy chcesz ją brać. Czasami dziewczyny lecą po te tabletki bezmyślnie a potem mają jeszcze większego stresa bo taka dawka hormonów musi namieszać. Nie wiadomo teraz kiedy dostaniesz okres, teraz to nic nie wiadomo. W ciązy często objawy sa przez wysoki progesteron a ta tabletka ma bardzo wysoką dawkę luteiny więc sama widzisz.

Gość Pomarańczowaaa
nie martw sie okres napewno przyjdzie :) gorące kąpiele i troche winka i sie nie stresuj :*

1 do ciąży potrzebny jest seks - u ciebie go nie było 2 mimo braku seksu zażyłaś pigułkę "po" (rozumiem, że w celu zabezpieczenia się przed niepokalanym poczęciem) 3 biorąc pod uwagę powyższe punkty, można przyjąć że twoje dolegliwości są objawem ciąży - tyle że urojonej nie panikuj dziewczyno, escapelle namieszało ci w organizmie. dojdzie do siebie za jakiś czas i będzie ok, okres przyjdzie normalnie.

Gość bardzo_zmartwiona
stresować się przestanę chyba dopiero wtedy jak okres się pojawi. Mam nadzieje ze macie racje, bo ciąża to ostatnia rzecz jaka mi teraz potrzebna.

Gość Pomarańczowaaa
napewno przylezie :)

Gość bardzo_zmartwiona
ale w ulotce dołączonej do tabletki było napisane, że nie powinna ona mieć wpływu na okres. a nawet jeśli to może to być +/- 5 dni. U mnie już tydzień minął i nadal nie mam. A z każdym dniem stresuję się jeszcze bardziej.

Gość taka jedna niedobra
Tabletka która rozpieprza całą gospodarkę hormonalną nie ma wpływu na okres. chciałabym zobaczyć ta ulotkę.

Gość taka jedna niedobra
tak zapytam z ciekawości, nie wystąpiło u ciebie żadne plamienie po przyjęciu tabletki?

Gość czegoś tak durnego to dawno
nie widziałam :( Piszesz... Tego właśnie dnia miałam dostać okres, więc były to dni płodne... Skąd taką mądrość wzięłaś???? Naprawdę nie wiesz, że kobieta ma dni płodne trochę inaczej niż zwierzęta???

Gość bardzo_zmartwiona
Nie, nie wystąpiło u mnie żadne plamienie. Rzeczywiście, mój błąd. Źle napisałam, to chyba przez ten stres.

Gość dhdhdhdhd
A tak w ogóle to w dzień który ma być okres są dni nie płodne. Oczywiście jeśli masz w miarę regularne cykle

Gość bardzo_zmartwiona
Zazwyczaj miałam regularnie. Ale tak jak pisałam podczas wyjazdu trochę mi się to wszystko poprzestawiało. I kilka dni po normalnym okresie, wystąpiło jeszcze plamienie.

Gość średnie życie mam
u mnie po escapelle wszystko było ok, tak jak trzeba - bez opóźnień i innych nieprzyjemnych skutków ubocznych, więc albo ze stresu, albo ... :)

Gość taka jedna niedobra
Skoro się pokićkało a nie wiesz kiedy masz jakie fazy cyklu to powinnaś nowy termin miesiączki liczyć od tego plamienia. Czasami tak po prostu bywa. nie napisałaś ile masz lat, jeśli poniżej dwudziestu to mogły ci się hormony jeszcze nie wyregulować, a jeszcze ta tabletka zrobiła swoje.

Gość mariuuuusi
Z moim chłopakiem kiedyś uprawiałam sex i niestety pękła gumka... Poszłam do lekarza rodzinnego po recepte na 72h. Nie chciała mi dać. To było rok temu, mam 20 lat. Nie wiem dlaczego tak postąpiła. Powiedziała ze to nie legalne ect. Dlaczego tak? :( Czytałam w internecie, że to nie problem iść po recepte, można do każdego lekarza. PS. Na szczęście nie było dzidziusia :)

Gość Pomarańczowaaa
bo Polska to taki porąbany kraj.. tabletki są legalne bo to nie są tabletki poronne.. jakiś głupi lekarz

Gość wiśniowa^^
do ginekologa się idzie po takie coś - przeważnie rodzinny się będzie rzucać

Gość mariuuuusi
Tłumaczyłam, ze to nie tabletka poronna, tylko hamuje w miare możliwości poruszanie plemników... Ehh. No nic. Najlepsze jest to, że zadzwoniła do mojej mamusi :) A nie powinna się wtrącać.

Gość taka jedna niedobra
no właśnie rodzinny nie może przepisywać tabletek po. Czasami może przepisać tabletki anty na jeden miesiąc w nagłym wypadku ale nie tabletki po. Chyba na pogotowiu mogą wypisać taką receptę.

Gość Pomarańczowaaa
mi nawet w szpitalu ginekolog nie chcial wypisac ( byla niedziela) i powiedzial ze on takich rzeczy nie wypisuje.. jakbym niewiadomo co chiała haha

Gość taka jedna niedobra
no cóż czasami nie chcą bo niektórzy z powodów religijnych, ale powinni cię wtedy skierować do kogoś kto wypisuje takie recepty. Poza tym każdy lekarz wie jakie skutki może miec taka tabletka i tez mają opory.

Gość paskudzka :)
Skoro jesteś pełnoletnia, a lekarka zadzwoniła do twojej matki, to ja bym od razu jej sprawę założyła. Lubię po sądach wycieczki, a takiej pipie co nie zna się na etyce lekarskiej zrobiłabym małe kuku. A co? I będzie w tym kraju dobrze :)

Gość bardzo_zmartwiona
Mam 22 lata. Jeśli będę liczyć od plamienia, to w sumie nie ma jeszcze opóźnienia. Ja byłam u lekarza rodzinnego. Nie robił żadnych problemów z wypisaniem recepty.

Gość Pomarańczowaaa
licz od plamienia. ja tak zrobilam i okres sie pojawil bo takto tez bym umarla ze stresu.. teraz w sumie znowu umieram..

Gość bardzo_zmartwiona
dzisiaj obudziłam się z lekkim bólem brzucha, takim jak przed okresem, już miałam nadzieje że będzie, ale już mi przeszło... Robiłam dzisiaj test, wyszedł negatywny. Ale mimo wszystko mnie to nie uspokoiło... wydaje mi się że to jednak chyba jeszcze za wcześnie na test i mógł źle pokazać... Oszaleję chyba.

Gość Pomarańczowaaa
hm zobaczysz przyjdzie, ja bym kasy nie wydawała na testy tylko zrób sobie beta hcg z krwi w laboratowium w Twoim mieście i bedziesz pewna na stówke :* będzie dobrzeee :)

Gość bardzo_zmartwiona
boje się... okresu nadal nie mam... żołądek mnie boli, niedobrze mi. Od samego rana się stresuję... czy to możliwe żeby po tak krótkim czasie wystąpiły jakieś objawy? żeby w takiej sytuacji zajść w ciążę?

Gość niuu
No jeśli wierzysz w ciążę z palca to może i przy takiej ciąży są tak szybko objawy. :O Bez wytrysku i penetracji ale ty sobie już ciążę wmówiłaś -no urojona jak nic.