Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam się2014

wiadomo że się raczej nie zwróci, ale...

Polecane posty

Gość zastanawiam się2014

Witam!! jestem ciekawa jak to rzeczywiście wygląda, wiadomo co wesele to inaczej, ale pewnie jakieś podobieństwa będą. Chodzi mi o to ile wydajecie na wesela, a ile dostaliście do koperty. Pytam z ciekawości, nie bede robiła wesela po to żeby sie zwróciło, bo to raczej nie możliwe... Ale powiedzmy jaka mniej wiecej wychodziła wam róznica wesela a pieniązków które dostaliście... My chcialibyśmy wyremontować mieszkanie, nad weselem się zastanwaiamy (bo na wszystko chcielibyśmy odłożyć sam, może z niewielka pomocą rodziców) a wiadomo że to sa ogromne koszta... No i jezeli zrobimy wesele (ok 70-80 osób to jest naprawe najblizsza rodzina i przyjaciele) to czy remont się bardzo odwlecze? Jak myślicie? Czy może to wcale tak nie jest że zapłacimy powiedzmy ok 30 tys za wesele i zostaniemy z pustym portfelem?

Gość weda
Ja uwazam ze to ie jest tak ze sie nie zwraca, bo czesc zawsze ske zwroci np pieniadze zaplacone za rwstauracje czy ina sale weselna, my robimy na okolo30 osob i kosztowac nas to bedzie lacznie okolo 15 tys lacznie z noclegami dla przyjezdnej rodziny najwaznijesze umiec zaplanowac wydatki z glowa sukienke mozna kupic za 5 tys a mozna kupic za 500 600 zlotych czy tez uszyc i nie wychodzi taka kosmiczna cena, nikt nie bedzie zagladal czy ma metke czy jest uzywana bo tego nie widac!!! Obraczki nie musza byc tez jakies wymyslne kupujemy klasyczne zlote fazowane, bez dodatkow i udziwnien, sale mamy tez przemyslana nie placimy za duzp od osoby tylko za mini wesele jednonocne, i jak sie przemysli wydatki to wcale nie trzeba wyrzucac nie wiado o jakoch pie iedzy zeby wygladac w tym dniu pieknie zeby wszytsko bylo tak jak sie chce:-)

Gość straooonika
Moja siostra robiła wesele na 100 osób,razem im poszło 45 tys,dostali 16 tys,w restauracji płacili 220 od osoby a reszta to fotograf,kamerzysta,zespół ubranie do slubu.Moja mama dała siostrze 20 tys na wesele gdyby wesela nie robiła dostałaby 10tys

Gość odpowiem.
Nam się zwróciły nasze koszta, a nie całe wesele. Rodzice zapłacili nam za talerzyki w sali weselnej. Bez alkoholu i ciast. Wyszło za to 19 800 zł. My kupiliśmy sobie stroje, wódkę, wino, ciasta, tort, samochód, dekoracje, opłaty kościelne, kwiaty, kamera, zdjęcia, obrączki i na to wydaliśmy 21 300. Koszty całego wesela to w przybliżeniu 40 tysięcy. Nam się zwróciło 20. Czyli to co sami włożyliśmy w wesele. A więc bardzo byliśmy zadowoleni.

Gość doradzam finanse
Czyli teraz będę bardziej polecał lokatę w wesele niż w amber gold.

Gość myśmy na wesele wydali
27tys w kopertach dostaliśmy 12tys, wesele na 65os,

Gość pm2011
My mieliśmy wesele na prawie 60 osób. Łącznie wydaliśmy prawie 20 tys (wliczam już wszystko, czyli stroje, zaproszenia, wszystkie opłaty, dekoracje, fotografa, restauracje itp itd...). Z kopert zebraliśmy dokładnie tyle, więc nam się zwróciło, ale przy większym budżecie oczywiście nie byłoby na to szans.