Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazdzieciaatkieem

na jakim etapie porodu oprocz poloznej jest tez lekarz?

Polecane posty

Gość mamazdzieciaatkieem

?

przy 1 porodzie przychodził co chwilę, na końcówce było ich trzech :P przy 2 porodzie przyszedł na ostatnie 5 minut parcia. położna po niego zadzwoniła. wcześniej przyszedł raz, przedstawił się, przywitał i powiedział że spotkamy się jak już malec będzie wychodził.

Przyszedł jak już byly skurcze parte. Postal sobie kolo mnie, powiedzial ze mam fajne dziecko i poszedł. Szyla mnie polożna. Przy 1 i 2 porodzie zszywal mnie lekarz (rodzilam w innym szpitalu) ale tez przychodzil tylko na skurcze parte.

Gość mmdmdmdm
do mnie przyszedł lekarz jak już były parte. usiadł na przeciwko mnie na krześle, patrzył mi sie w krocze i dopingował..:D

Gość Olga1107
Dojladnie tak jest: przychodzi jak jest rozwarcie pozwalające przeć zazwyczaj 9-10 cm. A wcześniej monitoruje co jakiś czas. Mnie tez zszywal.

mój gin był przy mnie jak już weszłam na łóżko,stal po lewej stronie i mnie dopingował :) potem mnie zszywał

Gość zielona bo pierwszzy raz
a czy to jest płatne czy po prostu lekarz ma obowiązek ??

Gość efderrr
lekarz ma obowiązek być przy porodzie

Gość poorchava
lekarz ma obowiązek być przy wychodzeniu dziecka, a tak poza tym to go nie trzeba, chyba że coś sie dzieje

ja mieszkam we Francji i w czasie porodow lekarzy nie ma, chyba ze dzieje sie cos naprawde niepokojacego; polozne sa swietnie wyszkolone i doskonale daja sobie rade, przyjmuja porody, szyja i prowadza same pacjentki po porodach, chodza na wizyty, badaja; za pierwszym razem lekarza widzialam dopiero na badaniu kontrolnym, przed wypisem ze szpitala; za drugim razem w ogole go nie widzialam:) byla niedziela, dwa i pol dnia po porodzie i tak strasznie jeczalysmy poloznej, ja i moja kolezanka z sali, ze chcemy do domu ze w koncu sie zgodzila, zbadala nas i wypuscila do domku;

Gość d.z.iunia
Jeśli masz opłaconego lekarza, to jest cały czas.