Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poszukiwaczka ;)

Szukam filmu a nie znam tytułu !

Polecane posty

Gość Poszukiwaczka ;)

Witam ;) Kiedyś oglądałam w tv film i chciałabym go obejrzeć jeszcze raz ale nie pamiętam tytułu ;( Opowiadał o chłopcu (nastolatku), ktory mieszkał chyba z ojcem, ale musiał on wyjechać więc chłopak pojechał do swojej ciotki i kuzyna. Tam gdzie mieszkała ta ciotka była jakaś świetlica czy coś w tym stylu dla dzieciaków, którą prowadził czarnoskóry ksiądz. Był tam trener koszykówki który nie chciał przyjmować wszystkich do drużyny mimo że ksiądz mu kazał. Kuzyn tego chłopaka był właśnie w tej drużynie. Ten chłopak i kuzyn się nie lubili. Kuzyn miał takiego jednego kolegę z którym dokuczali słabszym. Ten chłopak zaprzyjaźnił sie z kilkoma innymi dzieciakami, jeden był czarny, drugi to taki mózgowiec, był jeszcze jeden taki wysoki i chyba jeszcze jeden taki grubszy. Tam na tej świetlicy był facet co sprzątał i on grał kiedyś w kosza, czy coś w tym stylu i zaczął on trenować właśnie tego chłopaka i jego kolegów. Przepraszam, że to wszystko takie pogmatwane ale o to mniej więcej chodziło w tym filmie :) A i dodam jeszcze,że to był jakiś starszy film, myślę, że kręcony w dziewięćdziesiątym którymś. A i jeszcze coś dodam ;) że dałabym sobie głowę uciąć, że w tym filmie grał Patrick Renna, ale patrzyłam w jego filmografii i tego filmu tam nie ma, więc pewnie tak nie jest :] Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję !! :))

Gość Klawiaturaa
Hej szukam starego filmu. Był puszczany w wakacje kilka lat temu, opowiada o młodej dziewczynie, która przeprowadza się w rodzicami do małego miasteczka i dostaje pokój z widokiem na cmentarz. W nocy przychodzi do niej duch dawnego właściciela miasta, którego ciało razem z ciałem złego brata spoczywa w oszklonej trumnie na cmentarzu. Dziewczyna zakochuje się w nim. Potem pamiętam, ze on dał jej medalion i kazał nie wchodzić do tej krypty, a ona złamała zakaz.W mieście jest jakieś przedstawienie, ku czci założycieli miasta, i ta dziewczyna w nim gra i jego zły brat zaciąga ją do podziemi. Płyną jakąś łódką. Bracia walczą w jakimś amfiteatrze czy koloseum. Tam jest dużo osób w starych strojach. W końcu dobry brat wygrywa i musi zabić swoją ukochaną, żeby mogła żyć dalej i pamiętam, że przebija ją mieczem. Ona potem budzi się już w dobrym świecie i nigdy więcej go nie spotyka. Jak dobrze pamiętam jeden z braci miał na imię Baltazar czy jakoś tak, bo to imię chyba się przewijało tam często. Będę wdzięczna za każdą pomoc.