Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bjou

CZY TO ŹLE,ŻE MOJE ROCZNE DZIECKO NAUCZONE JEST PIC TYLKO WODĘ???

Polecane posty

Gość bjou

obie babcie ciągle podsuwają małej do picia kompociki,soczki itp a ona nie chce tego pić i stwierdziły,że to chore aby dziecko nauczone było picia samej wody. Już się wkurzyłam i powiedziała,że niech sobie w dziadków ładują jak w prosiaki (bo jedzenie też jej wpychają,bo uważają że jest za chuda)a nie mojemu dziecku-nic jej nie jest,jest w sam raz, a drobna bo ogólnie mała.

Rodzince wytłumacz że : Twoje dziecko = Twoje zasady ;) Moje dziecko ma 7 lat i pije tylko wodę i mleko.A od niedawna skusi się od czasu do czasu na soki.

Gość xdxd
i dobrze ze nie chce tych słodzonych ulepków moja tez nie pija nic innego tylko wodę no i mleko... jak najmniej cukru i soli...

Gość HhBsjhs
Chore?? Właśnie bardzo zdrowe!! U mnie tez non stop mu coś podsowaja ale ja kategorycznie mówię nie i tyle

Gość bjou
bo one narobią same z owoców a ona nie chce.To mówię,że sok ma w jabłku,moreli,brzoskwini-w całym owocu.

Gość bjou
bo one są starej daty. tak samo moja mama jaki teściowa-a one się wkurzyły po tym jak mała została sama z nimi po cichaczu zaczęły jej dawać-a ona nie chciała,wypluwała i się wyrywała i jak wróciłam to mi ze złością wygarnęły że ja nie wiadomo co z dziecka robię.

heh, u mnie podobnie babcia daje wnusi kompociki i soczki a ja tylko wodę i mleko (plus w okresie jesienno zimowym dostawała na 120ml wody 1 miarkę herbatki z wit. C Hippa.) Z tym że moja wypija te kompoty u babci :) Ale ja tam nie narzekam.

Gość poroocznikova
Lepij jak umie pic wode sama -picia.innych,bardziej 'smakowych ' rzeczy mozna sie nauczyc. trudniej w druga strone -jak dziecko pije tylko slodkie rzeczy,to na sama wode raczej sie nie polasi.

dobrze ze lubi wode, no tylko jak to wytłumaczyć babciom?! :P mój tez lubi wode, ale pije też wode z sokiem malinowym od babci i pije soki przecierowe, z tym, że on owoców nie tknie prócz bananów. Jeśli twoja lubi samą wode to super. Spróbuj przetłumaczyć babciom to tak, (wiesz sama najlepiej czego one nie lubią jeść np. salceson) i zapytaj czy byłyby szczęśliwe jakbys im ten salceson wpychała na siłę do buzi, twierdząc że przecież jest taki pyszny :P

Gość kociamamamam
Ty też pijesz samą wodę? Widok z dnia dzisiejszego. Matka na oko 90 kg. Żre pączka w hipermarkecie i popija pepsi. Kasuje puste opakowania a dziecko dostała wodę. Ok. Niech się uczy dobrych nawyków, ale mama niech będzie przykładem. Kompoty są ok. Nie popadaj w skrajności. Przecież nie musisz ich słodzić. Wystarczy tylko troszkę. Kompoty są zdrowe bo są gotowane ze świeżych owoców,

Gość bjou
ona bardzo długo miała żółtaczkę i była pojona samą wodą z glukozą i ogólnie uczyłam ją picia samej wody-jak soki jej chciałam jakieś dać to tylko domowej roboty,ale jak wtedy nie chciała to nie wciskałam.Ja piję tylko wodę-często z cytryną,lub kawę i ważę 50kg mam się też dobrze.

Gość kociamamamam
Nie pytam się ile ważysz.

Gość jiojifojioj9ju
ojejeu jeju żeby nie te babcie i nasze prababcie to nie było by takich ludzi jak my :0 juz nie narzekajcie ze od kompotu czy soku z domowych owoców i warzyw dzieci rozerwie. Sami wychowani na kompotach,sokach a dzieciom wodę wpierają :):):) a sami herbaty,kawy po 4 dziennie ,cyrk te mamuski.

Gość bjou
nie rozumiecie,że one jej wpychają to na siłę??ona nie chce tego pić bo nie lubi.chyba napisałam,że też dawałam kiedyś i nie chciała.

Gość bjou
poza tym wzięłam pod uwagę fakt,że u nas w rodzinie i ode mnie i od męża nadwagę mają wszyscy.nie ma osoby szczupłej,nawet mój mąż. i wychodzą z założenia,że dziecko musi mieć trochę ciałka a później będzie płakać jak te z działu o dietach.

tylko ,że tu chodzi o to, że mała nie chce pić nic innego niż wodę, a babcie na siłe wpychaja małej inne rzeczy. Co innego jakby dziecko chciało pic ten kompot czy sok, a mama zabraniała, ale tu sprawa jest odwrotna i mowa o uszczęśliwianiu przez babcie na siłe.

Gość oalalalala
super , niech pije wode , bedzie zdrowsza, bedz9ie miala zdrowe ząbki tak trzymaj nie sluchaj zadnych babć !

Gość poroocznikova
Kompoty niezdrowe nie sa,ale zdrowe tez nie,bo wszystkie witaminy sie juz kompletnie wygotowaly. one niestety nie lubia wysokich temperatur.

autorko wytłumacz babciom, że ona nie chce kompotów, i woda to jest jej ulubiony "napój" i niech jej nie zmuszają do picia czegoś czego ona nie lubi. Jakby mi ktoś na siłe wlewał do buzi np. zieloną herbatę (której nie cierpię, a ponoć zdrowa) tez bym sie wpieniała

Gość Co kraj to obyczaj
Picie wody to bardzo dobry nawyk. Sorry, ale glupi temat, bo odpowiedz jest oczywisata. Az zbyt oczywista, zeby pytac o to na forum.

Gość bjou
już im to mówiłam, a one robiły swoje więc im powiedziała,że małej nie zostawię już u żadnej.

Gość bjou
no i chodzi też o to że mi nawtykały właśnie że jaka to ja jestem dziwna aby dziecko takich dobrych rzeczy oduczyć i ogólnie,że jestem głupia i nie normalna bo dziecko jest dla nich niedożywione.

Gość to bardzo dobrze
moje tez piaj tylko wode, nic innego nie tkna i sie ciesze. poza woda dzieci nie potrzebuja innych napojow. owoce jedza w kawalkach albo wpostaci musu.

Gość mila321
w temacie wody, ale troche o czyms innym. jaka wode podajecie swoim dzieciom? kupujecie te oznaczone jako specalne dla dzieci?

Kochana moja córka od urodzenia pije tylko wodę i mleko oczywiście;-) babcią tłumaczę, że od słodzonych napojów boli ją brzuch i później całą noc płacze i się męczy;-) Taki argument poskutkował... polecam

Gość mama 6latki :))
dobrze, że pije wodę :) Nawet BARDZO DOBRZE! :)

Gość ksenia1979
moja córa też pije wodę od maleńkości ;) teraz kupujemy potencjałkę baby, polecam ;)

Gość hhhaaannnaaa
co to ta potencjalka? nie znam