Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piątek T.

po-pisowa prawica u władzy

Polecane posty

Gość gullistanna
ostatnio pewien biskup skrytykowal ludzi -ktorzy ulegna pokusie jednego dziecka-latwo tak mowic bogaczowi

Gość gullistanna
tak sie sklada ze wiekszosc kobiet gowno zarabia lub jest bezrobotna i nie stac cih na prywatn e leczenie- a Kk i politycy chca je pozbawic dostepu do antykoncepcji i spowodowac eksplozje dmograficzna

"tak sie sklada ze wiekszosc kobiet gowno zarabia lub jest bezrobotna i nie stac cih na prywatn e leczenie" ale pierdolisz. wyjedź z tej swojej wsi i zobacz trochę świata.

Gość gullistanna
wg Kk i jego politycznych marionetek -biedacy , menele , degeneraci , kryminalisci , bezrobotni ,pijacy-powinni sie rozmnazac jka kroliki i przkeazywac swoja biede - zamist wlozyc babie spirale , dac jej mozliwosc sterylizacji - lub jaks forme antykoncepcji-Kk uwaza kobiety za zwierzeta do rodzenia dzieci

Gość gullistanna
tak mowia powazne raporty-antykoncepcja to domena przyzwoicie zarabiajacych , miejskich , kobiet z wyksztalceniem coonajmniej srednim -bezrobotnej co ma nedzny zasilek nie stac raczje na wizyte u prywatnego gina -w sprzychodni raczje jej spirali nie wsadz ai ona urodzi kolejn edzieci skazane na biede od urodzenia- to ideał KK

Gość gullistanna
garsc cytatów- próba przywrocenia dotacji na srodki antykoncepcyjne wywolala w 1992 roku bardzo silny opor ze strony srodowisk koscielnych i prawicowych , od 1992 roku ceny srodkow antykoncepcyjnych podniosly sie co sprawia ze wiele rodzin nie mzoe sobie na nie pozwolic, ministerstwo zdrowie w lutym 1998 roku wycofalo subsydia na srodki antykoncepcyje co sprawili ze dla wielu- kobiet staly sie one zbyt drogie-oto zbrodnicza dziallnosc kaplanow i politykow -a durne kobiety uwazja kaplanow z aautorytety zamaist uznac ich za gówno i s kurwieli jak ja

Gość gullistanna
klerykalni kaplani i politycy pozbawiaja baby dostepu do antykoncepcji -a skutek jest taki ze margines rozmnaza sie jak kroliki , jest potworna przestepcozsc- fatalne zdrowie spolecznastwa, poziom edukacji, glod dzieci

Gość gullistanna
Kk powoduje ze margines rozmnaza sie jak kroliki-a przez to bieda , niedozywienie, zacofanie, sa potworn e-w polsce brakuje 1 , 5 mln mieszkan ale wedlug KK dzieci moga sie wychowywac na ulicy

Gość gullistanna
ja cytuje tylko fakty z opracowan i gazet

Gość gullistanna
kazac rodzic dzieci nawet w skarajnej biedzie to idiotyzm -a Kkpotepia nawt jednodzietnosc -bo dzieci powinno byc duzo -nawet chorych , biednych glodnych

Gość gullistanna
prosz e bardzo-ksiazka w grzechu poczeci wojciecha koraszewskiego rok 1996 -oraz raport Kobiety w polsce a latach 90 tych -rok wydania 2000 - jaks organiazacja to wydala -

Gość gullistanna
jest tez kobiety w polsce w latach 1989 -2009-praca zbiorowa- same pesymistyczn efakty pokazujace ciemnote Kk-np przed wprowadzeniem ustawy antyaborcyjnej ksieza terroryzowali ludzi , dzieci tez -by podpisywac listy i apela antyaborcyjen-coz tylko idioci uwazaja Kk za autorutet

Gość gullistanna
wlasnie jest ksiazka Poboyowisko-z 1992 roku o tym jak Kk od 20 lecia miedzywojennego zwalczal kontrole urodzen a po 89 roku teroryzowal ludzi zwyklych ,lekarzy , politykow, diennikarzy no i kobiety-jak kobiety umieraly przy domowych aborcjach

Gość gullistanna
po 89 roku zwiekszyla sie liczna dzieciobojstwo-coz to wina KK- i jego przybocznych

Gość gullistanna
w Poboyowisko jest napisan ejak wprowadzono religie do szkol, utrudniono rozwody , jak politycy pielgrzymowali do watykanu- a los biednych glodnych dzieci i wielorodek gówno ich obchodzi

Gość gullistanna
kampania przeciw antykoncepcji-zwlaszcza w malych miejscowoasciach -kaplani i politycy usmiercaja kobiety bo zamist wydac kase na profilaktyke wydaja kase na bzdury

Gość herr
A powiedz mi kto ci kaze czytac te "ksiazki" i na dodatek traktowac je powaznie w 100%? Ksieza stoja nad toba z batem i pilnuja czy wykonujesz to co nalezy? Poza tym dotacje na antykoncepcje-ja sobie nie zycze placic podatkow coraz wyzszych bo na coraz wieksze bzdury.Na anty dotacja,na leki dotacja,na drogi dotacja(unijna) na wszystko dotacja. A skad sie te dotacje biora? Z portwela obywateli.Od obywateli panstwo sciagnie po 100zl podatku,urzednicy i cala machina wchlonie z tego 60zl a na dotacje zostanie 40. Tak wlasnie wygladaja "dotacje".

Gość gullistanna
czytam co sie da -bo jestem molem ksiazkowym a lamentowanie nad nizem demog i zmuszanie kobiet do rodzenia - w kraju co od 89 roku ma dwycyfrowe bezrobocie to idiotyzm

Gość gullistanna
lepiej placic na antykoncepcje -niz potem potworn esumy za zasilki, walke z przestepczoscia -bo osoby z biednych wielodzietnych rodzin czesto koncz ajak ich rodzice

"niz potem potworn esumy za zasilki" przecież dawanie ludziom zasiłków to tylko durny, socjalistyczny wymysł.

Gość gullistanna
aha - w 1992 roku ukazal sie domowy poradnik medyczny - i sam autor rozdzialu o zapobieganiu ciazy przyznal w wywiadzie ze z nakazu kkleru , nacisku na wydawnictwo nie napisal o antykoncepcji-tylko wylacznie o metodach naturalnych-sieglam do tej ksaizki , w bibliotece byla no i rzeczywiscie -dlatego uwazam ze kaplani to kanalie

Gość herr
Bo bezrobocie nie jest dlatego ze ludzi jest za duzo tylko dlatego,ze sa zasilki dla bezrobotnych i jest podatek dochodowy ktory po prostu wykancza przedsiebiorcow jak i zwyklych pracownikow. A gdyby nie bylo zasilku dla bezrobotnych to na pewno intensywniej szukaliby roboty,ktorej by bylo az nadto gdyby nie podatek dochodowy. Partiom socjalistycznym (np. PO,PIS,SLD) jest na reke trzymanie bezrobotnych bo ci na pewno zagalosuja na nich jesli obiecaja im zasilki i inne takie.

Gość gullistanna
jak wielorodka urodzi stado dzieci to zwykle jest tam nedza- a jakby jej dawac bezplatna antykoncepcje -lub moz,liwosc sterylizacji -to by nie narodzila przyszlych przestepcow i bezrobotnych -czysta kalkulacja

Gość gullistanna
zasilki to nie socjalistyczny wymysl -monarchie, panstwa opiekuncze narodzili sie pod koniec 19 wieku lab na pocztku 20

Gość herr
Biedne rodziny beda sie zabezpieczac dotowanymi antykoncepcjami i to rozwiaze problem....to NONSENS! Czy nie widzisz ze obecnym partiom utrzymywanie tzw biednych jest na reke?? Oni obiecuja dotacje,darmowe szkolnictwo itd komu? No biednym! Tak czy nie? A w polsce wiecej jest bogatych czy biednych? No wiec maja dzieki temu zapewniona wiekszosc glosow. Ja mam niby placic podatek na ich spiralki i gumy a oni beda brac jedne za drugimi i caly dzien sobie uzywac bo przeciez zaplace tez im za zasilek. Swietne rozumowanie.

Gość Taki tam jeden z wielu.
Tak sobie przeczytałem ten topik i zastanowiłem się czy warto marnować mój cenny czas na odpowiadanie i uświadomienie dyskutantom paru spraw. Bo niewiele rzeczy mnie tak wpienia jak potępianie w czambuł wszystkiego co nie po MOJEJ stronie i wychwalanie pod niebiosa tylko moich poglądów. Ponieważ post byłby zbyt długi, to ograniczę się do zaapelowania o mniejszą złość i większą analizę wypowiadanych kategorycznych sądów. I dyskusji i dyskutantom na pewno to wyjdzie na dobre.

Gość herr
A partie socjalistyczne pojawialy sie u schylku XVIII w. W okolicach rewolucji francuskiej. To wtedy rzucili sie ludzie na socjalistow obiecujacych wowczas jeszcze wiecej niz monarchie. Poczytaj Frederica Bastiata "panstwo"

Gość herr
Nie wiem czy taki cenny on jest skoro caly topik przeczytales

Gość Taki tam jeden z wielu.
Ja bardzo szybko czytam.