Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niko123

Duzo mialyscie?????????

Polecane posty

Ile mialyscie usg w trakcie ciazy? Bo mi sie wydaje ze jakos duzo... :/ - 6 tc - 12 tc - 16 tc - 21 tc - 29 tc - 32 tc - 36 tc - trzy (szpital) - 38 tc I pewnie jeszcze jedno bedzie...

Gość o tak o
no jakoś dużo miałaś. Ja miałam w 8tc, 12tc, 22tc, 33tc i pod koniec jak pojechałam na porodówkę

USG miałam 4 razy. Zaś koleżanka przez całą ciąże miała na każdej wizycie a więc co 2 tygodnie. jeśli Cię to martwi to USG nie szkodzi ani Tobie ani dziecku więc bądź spokojna ;)

Właściwie to pewnie jeszcze jedno przed samym porodem będzie robione więc w sumie wyjdzie 5 ;)

Gość daktera
niby nie powinno szkodzic a jednak moze... czytałam gdzieś jakiś artykuł, że w usa postawili aparat usg w jakimś centrum handlowym żeby można było samemu obejrzeć dziudziusia (moim zdaniem głupota) i były takie mamy które chodziły tam codziennie, a później wsród dzieci tych mam duży procent urodził się z niedosłyszeniem lub głuchotą.

Co wizytę co 3 tygodnie plus połówkowe i genetyczne czyli co najmniej kilkanaście.

Jak sobie uswiadomilam to sie wlasnie wystraszylam. Niby nie szkodzi, ale... po cos sa tylko te 3 zalecane usg w ciazy...

Gość a ja takie
w 7tc(szpital) 9tc 13tc 22 tc 23 tc( połówkowe) 34 tc i pewnie jeszcze raz przed porodem

Gość zwariowany świat a razem z nim
moja mama jest położną i jak byłam w ciąży bardzo upominała mnie a zarazem zwracala uwagę że przez całą ciąże może być wykonywane usg tylko 3 razy bo to bardzo szkodzi dziecku

Gość dsdssdd
Ja nie mieszkam w Polsce i usg mialam tylko 2 razy. Dodatkowo robili tylko jesli byly jakies komplikacje w ciazy.

w pierwszej miałam 2- w 12 i 20tc a teraz jak narazie 4 i pewnie na tym sie zakończy.. w 10 (szpital ze względu na krwawienia), 12, 20 i 24tc-uzupełnienie polowkowego. Ja tez mieszkam za granica i tutaj są tylko 2 w przypadku ciazy prawidłowej- genetyczne i polowkowe.