Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smekta400

40 plus...i sami lub samotni a w związku , są?

Polecane posty

sam perwer jesteś :) myśmy nie tak jak myślisz się bawili , ale uśmiałam się niesamowicie , zaraz jak wsłałam to pomyślałam że brzmi dwuznacznie :)

Gość smekta400
a może tak jest w niektórych związkach , ze po prostu coś się kończy i już. I to co może kiedyś było normą, z która bez problemu sie godziliśmy, w obecnym czasie staje się przyczynkiem do zakończenia związku. okolice czterdziestki sa przełomowym momentem w zyciu, gdzie obojętne czy to mężczyzna czy kobieta, mamy pewien etap zycia za sobą . Z jednej strony zazwyczaj odchowane potomstwo a z drugiej świadomość upływającego czasu. Jeśli na czas nie zbudowalismy prawidłowych przyjaznych relacji z partnerem zyciowym, opartych nie tylko o atrakcyjność fizyczną , zaczynamy tesknic za pewnego rodzaju szalenstwem z lat młodości. I tak jak nie bylo czasu na ową wolność i wyszumienie się za młodu, tak teraz pojawia się właśnie ta pokusa.

Hmmm, zboczony mężu, poczytałam ostatnie kilka stron i jakbym czytała o sobie. Mój eks to prostak i cham, w dupie miał mnie i moje potrzeby, wygodnie mu było, bo miał dach nad głowia wikt i opierunek. Ile razy chciałam sie go pozbyc to sie nie dało, szantazował wszystkim czym sie dalo, włącznie z zabraniem dziecka a ja odpuszczalam. Doszło do tego, że nawet, gdyby ktos mi dał cudowna pigułke która miałaby go przemienic w ideał to bym powiedziała, żeby oddał ja potrzebującym. W końcu po ciężkich bataliach udalo sie, jestem teraz szczęśliwą rozwódka, ale bez wsparcia nie dałabym rady tego zrobic i pewnie do dzis bym sie mordowała. Chciałbyś dostac taka pigułkę?

A nawinął mi się przyjaciel :) Żonaty, ja mu sie spodobałam, on mi i jak to na poczatku, krew wre, motylki w brzuchu, miałam taki power, że dałabym chyba rade dwóch takich małżonków powalic. Nie było łózka, ale cała reszta dawała wystarczającą moc :)

Nie chcesz pigułki, znaczy sie, że rozwód to tylko kwestia czasu i wyczucia chwili, przygotowania gruntu. Decyzje widze juz podjąłes, tak jak ja wczesniej, może podjęcie konkretnego działania, to kwestia nawinięcia sie jakiejs przyjaciółki, która by Cie wsparła i dała siłe przetrwać to trzęsienie ziemi

Aaaa i żeby nie było, trzęsienie było tylko u mnie w domu, nie miałam w planach płynnie przeskoczyć do kolejnego faceta i u niego w zyciu robic rozpierduchy. Bardzo dbałam o to, żeby nie daj boże u niego sie nic nie namieszało. Czerpałam z niego tylko siłę, nic wiecej. A on tez skorzystał, moje ciepełko i ufnośc znacznie podbiły mu ego :) To sie nazywa synergia ;)

Oj, niejedna udźwignie, jesli tylko zechce. Uczucia potrafia dac tyle mocy, że w zyciu byś się po sobie takiej nie spodziewał. W sumie takie wspieranie to nie jest cięzkie zajęcie, wystarczy, że ona bedzie obok, wysłucha czasem, usmiechnie sie, pocałuje, dostanie od Ciebie też troche ciepła i wdzięczności i cała ta ciężka maszyna z takim dobrym smarem lekko idzie w ruch :)

Oj, bo trzeba swój skarb trzymac w wielkiej tajemnicy i chronic przed furiatką. Mój mąż nigdy sie nie dowiedział. Bardzo rzadko sie z tym przyjacielem widywałam, czasem szłam na kawe po pracy mówiąc męzowi, że ide na zakupy. Miałam zakamuflowany jakis ciuszek z poprzednich zakupów, żeby nie wrócic z pustymi rekami i nie wzbudzac podejrzeń ;) Pełna ostrozność.

Nie widze powodu, żeby miała ja spotkac, nawet przypadkiem. Ciepły front z zimnym nie może wejść w reakcje, bo bedziesz miał tornado i zgliszcza :)

Gość smekta400
takie wsparcie o którym pisze Foxy to pokusa. Ale nie da się z góry założyć, że któraś ze stron nie ucierpi dodatkowo na takim układzie. U Foxy był to dojrzały układ coś się rozpadło , ten ktoś dał wsparcie, sam otrzymał to czego potrzebował , nie grzebiąc dotychczasowego życia małżeńskiego. Można to różnie oceniać od strony moralnej , bo inne będzie mieć zdanie kochanka , inne zdradzana żona . Nie ukrywam, że jestem zwolenniczką bycia z kimś kto nie jest związany z inną osobą , czyli coś albo skończył albo jest na etapie zakończenia. Ale to moja subiektywna opinia z która można się nie zgodzić. Mam jednak wrażenie , że "zboczony" poszukuje kogoś kto nie będzie na chwilę, tylko kogoś kto będzie w stanie realnie zmierzyć się z trudna sytuacją , bo podświadomie chciałby by była to osoba na dłużej o ile nie na zawsze.

Smekta, może na moja obrone zadziała fakt, że niczego nie szukałam... po prostu sie trafiło Nikt nie ucierpiał, wszyscy skorzystali. Prócz mojego eksa ale jego i tak rozwód by nie ominął ;)

Gość smekta400
Foxy to nie była moja krytyka , ani mi w głowie kogokolwiek umoralniać. Miałaś jasno określone ramy tamtego związku i szczęściem, że zarówno Ty jak i tamten mężczyzna dotrzymaliście ich do końca. Ale dobrze wiemy że coś co na początku może się wydawać czymś chwilowym, może przerodzić się w coś głębszego ... I nieszczęście gotowe jeśli tylko jedna ze stron pogubi się w tym założeniu ...

Gość smekta400
ale nie powiedziałeś nam na czym polega Twoje zboczenie

Gość smekta400
ok chciałam rozluźnić napiętą sytuację , mogłeś wymyślić cokolwiek śmiesznego :)