Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia z nikąd

Co wpisać w cv gdy siedzę w domu z dzieckiem?

Polecane posty

Gość kasia z nikąd

Hej mam pytanie, bo może któraś z Was była w podobnej sytuacji. W 2010 roku w styczniu dostałam całkiem fajną pracę jako doradca klienta. Początkowo miała być na umowę-zlecenie, a potem być może jak będę dobra to jakaś umowa o pracę. Niestety lub stety w tym samym miesiącu ujrzałam 2 kreski na teście ciążowym. Popracowałam kilka miesięcy,a gdy brzuch zaczął rosnąć to mnie zwolnili i zostałam na lodzie. Urodziłam dziecko i spędziłam ostatnie 2 lata na opiekowaniu się nim. Teraz chciałabym znaleźć pracę, ale jak mam to napisać w cv, żeby potencjalny pracodawca nie myślał, że ostatnie 2 lata się obijałam. Nie powinnam pisać chyba "urlop wychowawczy" skoro z punktu widzenia prawa było to zwykłe bezrobocie :/ Pomóżcie!

nie jestem specem od cv, ale ja bym napisała swoje osiągnięcia i umiejętności typu: języki obce, prawo jazdy, osbługa programów komputerowych tj......, szkolenia. Nie pisałabym o żadnym wychowawczym, zresztą takich rzeczy sie chyba nie wpisuje, jedynie poszczególne lata w danej pracy i stanowisko - nawet jeśli pracowałas kilka m-cy to to wpisz, i jakie stanowisko, co robiłaś, jakie nabyłaś umiejętności.

Gość fjhxfgjhxfgjh
ja też miałam przerwę w zatrudnieniu potem jak na rozmowach się pytali co tam mogę o sobie powiedzieć to przy okazji wspominałam że przez ten czas siedziałam w domu i wychowywałam dzieci teraz są już odchowane i nie muszę się martwić jak połączyć pracę z wychowaniem dzieci a ten czas poświęciłam także na dokształcenie się z języka obcego i było ok

Gość fjhxfgjhxfgjh
a w cv nic nie pisałam

Gość kasia z nikąd
wpisałam wszystko co umiem, wszystkie moje prace itp. Ale martwi mnie to ostatnie, bo pracodawca spojrzy, że ostatnią pracę skończyłam w kwietniu 2010 roku, teraz jest sierpień 2012. Chciałabym mieć coś na swoje usprawiedliwienie. Boję się, że zerknie i pomyśli - księżniczka się obijała 2 lata a teraz się obudziła, po co mi taka.

Gość fjhxfgjhxfgjh
raczej nie - przynajmniej ja tak myślę u mnie nie było problemu choć miałam dłuższy okres pracy jedna jak nawet dzwoniła umówić się na rozmowę to się pytała czy "w tym czasie dzieci się dorobiłam" to powiedziałam że tak i mnie zaprosiła na rozmowę oni raczej głupi nie są jak młoda kobieta ma jakąś tam przerwę to z reguły jest ten sam powód nie będzie większych problemów - przynajmniej ja nie miałam

Gość fjhxfgjhxfgjh
* dłuższy okres braku pracy

Gość kasia z nikąd
Dziękuję za pomoc. Zrobię tak jak piszesz :)