Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhyuf

kiedy przenieść dziecko do normalnego łózka z łóżeczka??

Polecane posty

Gość mffff
moj miał rok jak spał już w normalnym, dużym łóżku!

Gość bhyuf
moja też ma rok,ale się boję,że wypadnie bo w łóżeczku śpi w każdym rogu.kiedy jest wiadomo,że można?

książkowo - tak ostatnio przeczytałam w poradniku, kiedy dziecko przekroczy 90 cm wzrostu :-) Sama zobaczysz jeśli będzie mu/jej ciasno

nasz synek nigdy nie spał w łóżeczku bo spał z nami, do swojego, "dorosłego" łózka przeniósł się jak miał 17 miesięcy chyba (może 18) - sam z siebie, w ciągu jednej nocy

Gość Tereska Niebieska
Nasza miala prawie 2.5 roku :)

Gość ..........................caAB
a jakie to ''normalne'' lozka ? :) jakis przyklad? (nic zlego nie mam na mysli ;) ) pytam bo rowniez mnie to czeka ;)

Gość although
O tak, normalne, dorosle lozko juz od noworodka :P bo pozniej to juz za pozno, jak tak w ogole mozna? :P Moje starsze dziecko ma 3 lata i nadal spi w lozeczku, tyle ze ma takie wieksze140x 70, spokojnie sie w nim miesci jeszcze, a rzuca sie po lozku strasznie, czasem jak przychodzil do nas do lozka w nocy to z niego spadal, na szczescie mamy bardzo niskie lozko :o ma wycuagniete szczebelki od dawna, nawet wiecej niz mozna wyciagnac i po prostu wyglada to jak wysoko zabudowane lozko znam i 4,5 latka ktory w takim spi i tez jest ok

Gość wieczór panieński
ja mojemu zmieniłam po roku- jak miała jakieś 14-15 miesięcy- bo uciekał górą z łóżeczka i wolałam uniknąć wypadku.

ja młodego przenoszę teraz, ma skończone 2,5l. (za pare m-cy 3l.) wczesniej się nie zdecydowałam, bo on "100 razy" zmienia pozycję w ciągu nocy i często nad ranem ma głowę tam gdzie wieczorem miał nogi :D bałam się, że z takiego doroślejszego łóżka, będzie zaliczał glebę co noc ;) jak twoje dziecko nie wykonuje akrobatyki cyrkowej w nocy, to możesz wcześniej przenieść, tak myślę ok.2l. ktoś pytał o normalne łóżko, odpowiadam i objaśniam hihi to coś takiego ;) http://allegro.pl/lozko-sosnowe-drewniane-kubus-70x160-producent-i2550503439.html

To zależy od dziecka, jedne dzieci śpią całą noc w mniej więcej tej samej pozycji, inne "wędrują" po całym łóżeczku. Moja córka dostała swoje "dorosłe" łóżko jak miała skończone 2 lata.

Gość LaMania
mój jak miał 20 miesięcy to spał na dorosłym łóżku, sam w pokoju już

A ja jestem w tym temacie liberalna ,i dziecku sama dawalam wybór czyli kiedy samo zdecydowalo i chcialo pożegnac sie z łóżeczkiem a przeniesc do łozka, oczywiscie ono towarzyszy w zakupie łozka i sobie wybiera jakie chce.Ja wyznawalam wlasnie taką zasade, jak mu wygodnie w łóżeczku, to prosze bardzo, spij w nim, a jak juz nie wygodnie i sie znudzilo, woli cos nowego, nowy mebelek, z jego wyboru jaki wtedy byla przeprowadzka do łozka Przez jakis czas w pokoiku stało i lozeczko i lozko dziecka, i samo decydowalo gdzie chce spac danej nocy.Potraiło jedną noc w łozeczku ,a drugą w nowym lożku, oswajalo sie wlasnym rytem przyswajania czegos nowego,i tak na zmiane,a nawet w nocy przeprowadzac sie z lozeczka do łozka( w lozeczku było kilka belek wyjetych tak ze moglo wychodzic i wychodzic z niego) Jestem zdanie że wybór dziecku nalezy zostawiac kiedy jest gotowe na spanie w łozku.

witam najwazniejsze to music dziecku że jest juz duże i że bedzie spało same w łozku Paulinka miała 2 latka pojechaliśmy po łóżko i pościel "skręcała" łożko z tatą a potem przeenosiliśmy ja jak zasnęła na rękach wieczorem teraz zasypia sama w swoum łóżku bez naciskania

Gość ja sie pytam,,,,
Moj ma 2 lata jeszcze spi w lozeczku, kiedy go przeniesc?

Mam dwójkę dzieci i przenosiłam je do normalnego łóżka po 2-gich urodzinach. Teraz kupiliśmy łóżko piętrowe które się rozkłada na dwa osobne na www.lozkapietrowe.com i na razie dzieci śpią na swoich oddzielnych łóżkach ale za jakiś czas połączymy je w piętrowe. Większe dziecko oczywiście będzie spało na górze

Gość gośćq
Moja dwa dni temu skończyła półtora roku i od dwóch dni śpi w swoim nowym dużym łóżku 90x200 i wiecie że jak przedtem po północy musiałam ją brać do nas bo płakała tak teraz śpi cała nic a przed 8 rano przychodzi do nas ;) chyba było jej już za ciasno w łóżeczku ;)