Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patita

nigdy nie chce mieć dziecka!!!!

Polecane posty

Gość asiasaiasiaias
ona jest chyba zbyt ograniczona, żeby to pojąć. nigdy nie masz gwarancji prawdziwej na to, co wyrośnie. Dodam od siebie, ze dzieci też sa niestety smiertelne. Rzadko sie zdarza ale zdarza... życie nie jest ani sprawiedliwe, ani specjalnie przewidywalne

Gość asiasaiasiaias
co mają powiedzieć rodzice nastolaktów, których wytłukł Breivik? Zrobić nowe- za późno... pewnie niejedni się tez sadzili jak to cudownie zapowiada się ich dziecko i jak to trzeba być rodzicem. Więcej pokory

Gość patita
przed chwilą jedna z was napisała, ze to jakie bedzie w przyszłosci dziecko zależy od waszego wychowania.... wiekszej głupoty w zyciu nie słyszałam !!!! mało jest dobrych rodzin, dobrych rodziców a dziecko wyrasta na cpuna albo 'prostytutke' hehe, ogarnijcie sie bo mało douczeni jestescie. mój luby jaknarazie nie marudzi, bo sam jeszcze nie chce, ale jak przyjdzie co do czego to wybije mu ten pomysł z głowy, albo wmontuje sobie spiralke a jemu powiem że jestem bezpłodna.

Gość tupinamba
gazet nie czytacie -te baby co trzymaja dzieci wbeczkach po kapuscie i wzamrazarce , zakopuja w ziemi , topia wszambie, spuszczaja w klozecie to prawiezawsze sa biedne wielorodki-gdyby wczesniej mogly sie wysterylizowac albo gdyby lekarz religijny ciemniak nie odmowil im wlozenia im spirali-to nie byloby tych tragedii-mordowania niewinnych , bezbronnych noworodkow-a tak KK i jego polityczne marionetki produkuja te potwornosci

jesli ktoś pisze, że nie chce dziecka bo może wyrosnąć na morderce albo ćpuna to sam jest ograniczony !

Oj jednak wychowanie ma największy wpływ. Wszystkie te niedobre i rozpuszczone dzieciaki to właśnie skutek braku wychowania, bezstresowego wychowania itp.

patita rownie dobrze i Ty jutro możesz sie stać morderczynią lub cpunką i co wtedy poczną Twoi rodzice ?

Gość tupinamba
chyba latwiej wychowac i wyksztalcic jedno niz 4 dzieci ale Kk i politycy tego nie rozumieja

Gość patita
Despina - nie napisalam ze głównym powodem dla którego nie chce miec dziecka jest to na kogo mi wyrośnie, to był tylko przykłam, naucz się czutać ze zrozumieniem popaprańcu, a tak wgl to wyjdz z tą bo tutaj nie pasujesz papa

Gość racjonalny-facet
To prawda, KK ma świetny interes w wielodzietności - więcej potencjalnych owieczek, których można zindoktrynować, poza tym im więcej dzieci, tym więcej potrzebnych księży w szkołach do nauczania religii - i pieniążki płyną :) Nie lubię straszyć, ale co, jeśli Wasze, załóżmy 16 letnie dziecko wpadnie? Wtedy trzeba łożyć na wychowanie kolejnego człowieka - aborcja (aktualnie nielegalna) tania nie jest, no i nie każda dziewczyna da się wyskrobać - czy dacie rady ponieść taki ciężar finansowy? Warto nadmienić, że państwo chciało by jak najwięcej dzieci, ale pomocy to nigdy od niego nie otrzymasz w tej kwestii pomimo 23% VATu i wszelakiej maści innych akcyz :P

Gość asiaiaisiaias
i nikt nie pisze o rodziacach dzieci z wyspy Utoia? Odnieście się do tego dziecioroby takie "pewne swego"

Gość tupinamba
czytalamz e wlatach 2000-2008 zlikwidowano 1100- nie pamietam zlobkow i przedskoli-a prywatne sa bardzo drogie -nie dla biedoty-Kk i jego przyboczni chca wypchnac kobietyz rynku pracy

racjonalny facet - sorry za szczerość, ale sam jeszcze dzieciak jesteś a piszesz jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. Miałeś złe relacje z rodzicami to wcale nas tu nie dziwi, że sam nie chcesz mieć dzieci. Ale mleko masz jeszcze chłopaczku pod brodą więc pamiętaj wiele się jeszcze może zmienić w Twojej sytuacji. I piszę to ja - osoba która wcale się dziećmi nie zachwyca.

Twoje wypowiedzi są tak prymitywne , że czytać sie nie chce wszystkiego co wypisujesz. Na szczescie oprócz Ciebie piszą inne osoby, które chce sie czytac bo mimo, że nie chca miec dzieci to wyrażają sie po ludzku ! Odnioslam sie do twojej jednej wypowiedzi o ćpunach :P Eh szkoda gadać...

Gość asiaiaisiaias
nigdy nie masz gwarancji prawdziwej na to, co wyrośnie. Dodam od siebie, ze dzieci też sa niestety smiertelne. Rzadko sie zdarza ale zdarza... życie nie jest ani sprawiedliwe, ani specjalnie przewidywalne co mają powiedzieć rodzice nastolaktów, których wytłukł Breivik? Zrobić nowe- za późno... pewnie niejedni się tez sadzili jak to cudownie zapowiada się ich dziecko i jak to trzeba być rodzicem. Więcej pokory

Gość tupinamba
ludzi jest za duzo polska jest przeludniona bo religijne polki rodza jak baby z 3 swiata-armagiedon

Gość ghtrsehw
jesteś taka niedojrzała!!! Patrz na życie z dobrej strony, a nie imprezy, alkohol. odnajdź w sobie miłość a nie taką zacofaną, niedojrzałą osobą jestes!!! Zapraszam na mojego bloga o psach: www.zmiloscidopsow.blogspot.com , artykuły zarówno o rasach( berneńczyki,jamniki,goldeny,yorki,bernerdyny) jak i o pielęgnacji i wychowaniu :) ZACHĘCAM DO OBSERWOWANIA

Gość asiaiaisiaias
aha- obu stronom- bo może Autorka dorobi się milionów- będzie srała pieniędzmi, zacznie się jej nudzić, wynajmie sobie rozpłodowy brzuch co by nie popsuć figury:P i będzie miała 10 opiekunek do tego tobołka zanim będzie jak człowiek hehe

Gość racjonalny-facet
Nikt się też niestety nie przyzna, że dziecko się rodzi z trzech powodów: 1) wpadka (zdecydowanie najwięcej urodzeń), 2) moda lub naciski osób trzecich, 3) "niewolnik" do wykonywania poleceń rodziców lub jako funkcja reprezentacyjna, nosiciel ich genów po ich śmierci, jedyne to, co po nich pozostanie. Okrutne, ale prawdziwe...

Gość asiaiaisiaias
facet- 100% racji:)

Gość racjonalny-facet
Aggie:), nie mam bardzo złych relacji z rodzicami ale kłótnie są nieodzownym elementem życia rodzinnego. Chciałbym tego właśnie elementu za wszelką cenę uniknąć. I paradoksalnie cenię sobie szczerość, wiem, że jestem młody, ale myślę samodzielnie. Każdy uczy się na błędach, każdy zbiera doświadczenie, nawet jak ma 80 lat ;)

Gość asiaiaisiaias
ale czy wy nie macie koleżanek? nie gadacie z nimi? moje czasami mi opowiadają wiesz- zrobiłam to by "ktoś mnie w życiu chociaż kochał, jestem taka samotna"- matka 33 letnia bękarta z żonatym. Roszczeń nie chce, chciała tylko dziecka. Druga- no, rozumiesz, wpadliśmy no i co tu robić.. Trzecia- a kto mi poda szklankę wody na stare lata? No i "wojtek już się troche za innymi oglądał...". Czwarta- urodziła nam się Krysia bo rodzice obiecali na nas przepisać dom...

Gość asiaiaisiaias
aha no i sąsiadka- wiesz, miąłam fecta on nie chciał. poznałam nowego i szybko zrobiliśmy dzidziusia no bo ja za rok miałam skończyć 30 lat...

Proponuję w takim razie zamieszkać w puszczy i odciąć się od ludzi w promieniu conajmniej 50 kilometrów. Jestem pewna, że wtedy Twoje ryzyko pokłócenia się z kimkolwiek się bardzo zmniejszy i będziesz miał to co chcesz;) O jakim doświadczeniu życiowym Ty piszesz? O jakich relacjach? W pierwszym poście napisałeś, że wyjeższaz bo masz dość swojej rodziny, więc nadal twierdzisz że to dobre relacje. Buntem nastoletnim mi tu trąca. Zdania nie zmienię. Jesteś smarkaczem, któremu się wydaje że coś tam wie.

Gość asiaiaisiaias
ale jak na smarkacza to ma wyjątkowo trzeźwe poglądy

Gość nie cierpie tesciowych
jeszcze dodam cos od siebie,czesto jest to moda spowodowana znanym tekstem wsrod mamusiek " kto na starosc poda mi szklanke wody?" wystarczy czytac ogladac tv, szpitale sa zapelnione ludzmi starszymi ktorzy przebywaja tam po kilkanascie miesiecy rodzina nie chce ich zabrac, tlumacza sie praca, brakiem pieniedzy, wyjazdami i taki szpital utrzymuje takiego biednego staruszka latami jest to ogromny problem, niedawno byl o tym reportaz w tv wiec pierdolenie o opiece na starosc ze strony rodziny mozna w dupe se wsadzic

Gość tupinamba
generalnie 99% bab jest glupia bo wyznaje jaks religie i uwaza ciemnych kaplanow za autorytety dlatego ja nigdy nie milam zadnych przjaciolek

pewnie dlatego, że jest niegłupi i wydaje mu się że coś tam wie. Ale do mądrości życiowej tu daleka droga.