Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patita

nigdy nie chce mieć dziecka!!!!

Polecane posty

Gość tupinamba
polska jest przelludniona a pojebani idioci pierdola cos o nizu

Gość dhgfhvcgk
Powinny suedziec w domu jesli maja laktacje a nie robic to w miejscu publicznym masakra jak ludzie nie maja wstydu

Gość Ale z Ciebie Pustak
jaka ty jestes idiotka to szkoda w ogole gadac!!! Ja rozumiem ze mozna nie chciec miec dzieci ze mozna ich nie lubic ale to w jaki ty sposob o tym piszesz swiadczy o tym ze jestes kompletnie nie dojrzala osoba!! Ty uwazasz sie za kobiete?!! nie zartuj sobie! Kobieta ktora nie chce i nie lubi dzieci nigdy by w taki sposob sie nie wypowiadala jak ty! Co to jest wogole za zdanie ze urodze dziwke albo zlodzieja ty juz z gory to wiesz ?! to moze zacznij grac w lotto skoro jestes taka przewidujaca szkoda slow to kim twoje dziecko zostanie i jakim czlowiekiem bedzie zalezy w duzym stopniu od wychowania przez rodzicow! Jak dorosniesz i nagle zapragniesz miec dziecko to tedy przypomnij sobie te wszystkie glupoty ktore pisalas na kafeteri i zastanow sie czy to w jaki sposob wyrazalas swoja nie chec do dzieci bylo normalne

Gość tupinamba
jak Kk i politycy sa tacy madrzy-to niech zafunduja wyprawke szkolna tej 1/3 dzeci co ich rodzicow na to nies tac-a sytuacja jest taka ze podreczniki co roku sie zmieniaja wiec nie mozna korzystac z ksaziek starszego rodzenstwa

No małe zwierzaki faktycznie są ładniejsze, zwłaszcza pieski. W dodatku potrafią usiedzieć na tyłku bez wszasku o byle co i mają mądre oczka. Czego o dzieciach (zwłaszcza niekórych) nie można powiedzieć. No ale nie jestem na nie;) Tylko nie pieję z zachwyty bo uważam że nie ma nad czym.

to może wy jeden z drugim zostancie w domu :D Jakos nie zauwazyłam nigdy na srodku ulicy makti karmiącej niedyskretnie piersią

Gość asiasaiasiaias
a ja zauważyłam. baba na ławce odciągnęła dziecko od cycka i jeszcze łączyła je nitka ciągnąca jakiejś śliny i pociekło jej z suta. Odwróciłam głowę a ona na mnie wsiadła z pyskiem.

Gość tupinamba
dzieci powinny byc tylko chciane- i w dobrych warunkach -a Kki jego politycy kaza produkowac dzieci nawet w skrajnej biedzie

Gość dhgfhvcgk
Aggie Mam takie samo zdanie, kto sobie chce miec niech ma ale jak mozna klamac ze dzieci sa ladne , albo ciapciaja do nich mowia sami jak male dzieci i i uzywaja zdrobnien do wszystkiego. Dziecko to tylko maly czlowiek a nie jakirs ekstta zjawisko

Gość asiasaiasiaias
otóż to. ja szanuję rodziców takich właśnie normalnych. Innych, którzy wyraźnie oczekują piania z zachwytu nad ich pomiotem lekceważę głęboko

Aggie ale tu nie chodzi o zachwyt nad pomarszczoną rozową istotką ale nad NOWYM ZYCIEM !! I stąd te czeste wpisy , że cudowny , że piekny.. Bo tak jest ! Tym bardziej radość rodziców dziecka jest przeogromna bez względu na wygląd noworodka . Ludzie brak słów co wypisujecie

Dokładnie to tylko mały człowiek. A jakich mamy ludzi w ogoło i małych i dużych to wystarczy się tylko rozejrzeć. Dlatego bez przesady. Dobrze je wychowajcie to wtedy będziemy się wszyscy zachwycać jakie mamy społeczeństwo.

Gość patita
hahaha ale wy mateczki poleczki jesteście żałosne.... "jak ty sie wyrażasz o małych dzieciach " "jestes niedorosła" itp... ŻENADA, ŻENADA I JESZCZE RAZ ŻENADA. pisać, to sobie ja bedę mogła co bedę chciała, nikogo tutaj nie obrażam!! i nie, nie uda wam mi się wmówić że kiedyś to napewno zmienie zdanie i bedę chciała dziecko, oj nie. i nie wmawiajcie mi ze jestem głupia, bo jestem mądrzejsza od niejednej z was, i przynajmniej nie mam zjebanego życia zachodzac w ciąże w wieku 18 lat.

Gość tupinamba
myslaca kobieta uwaza propagatorow rozmnazania za gówno i skurwieli

a ja dojrzewam do decyzji by właśnie NIE MIEĆ dzieci jak się tak zastanowić, to niekoniecznie macierzyństwo musi być wspaniałe i cudowne zależy jak kto żyje, jakie ma cele w życiu i jak sobie wyobraża przyszłość ja jestem zbyt wygodna, mam zbyt wiele pasji i lubię spokój, poukładane życie, nienawidzę bałaganu i chaosu mój mąż też dlatego chyba powoli odechciewa nam się dzieci ale ogólnie dzieci lubię, ciesze się nimi u znajomych i rodziny, spełniam się w roli cioci, a później wracam do spokojnego domu, to chyba wersja optymalna jak dla mnie

Gość tupinamba
nakazywacze rozmnazania niech sie pierdola ssama dupe

Gość dhgfhvcgk
Oststnio eracam z pracy spotykam stara kolezanke a ta mi pokazuje fotki jej dziecka wszystkoe identyczne i oczekoeala jeszcze ode mnie zachwytu a tylko tlo sie zmienialo bo jak wiadomo noworodek nie zmienia min

no, trzeba przyznać, że niektóre mamuśki mają na punkcie swych pociech fioła i poza nimi świata nie widzą ale jak kto lubi mają przecież do tego prawo

Gość Ale z Ciebie Pustak
autorko pisz sobie co chcesz twoja sprawa ale stawiam na to za nie masz wiecej niz wlasnie 18 lat czyli jesstes po prostu gowniara:)

Oczywiście, że mają prawo. Ale zdrowy rozsądek powinien im podpowiedzieć że nie na dziecko się świat kończy i że ktoś może kiedyś ich ósmemu cudowni świata zwrócić uwagę i wtedy nie należy od razu startować z pyskiem.

Gość racjonalny-facet
Dziwi mnie taka fala agresji... Powinniśmy szanować nawzajem własne poglądy :) Moim zdaniem rodząc dziecko wykonujemy darmową pracę dla społeczeństwa - poświęcamy mnóstwo czasu, nerwów i pieniędzy na wychowanie (nieprzespane noce, kasa na pieluchy, wózek, wyprawkę szkolną itp.), dostarczamy państwu kolejnego podatnika, niewolnika, który będzie wykorzystywany przez pracodawcę i dodatkowo przez system emerytalny (bo nie łudźcie się, ktoś musi płacić na wasze przyszłe emerytury, nie ja to wymyśliłem, ale tak jest). W obecnej sytuacji na rozwój dziecka trzeba poświęcić około 25 lat, zanim będzie faktycznie samodzielne. Sam mam 19 lat, zaczynam od października dość poważne studia (techniczne) i za 5 lat uciekam z tego kraju, bo mam już dość własnej rodziny i nie zamierzam pracować tutaj za marne pieniądze. Nie chcę mieć dzieci, bo wiem, że w przyszłości by się ze mną kłociły tak jak ja się kłócę z moimi rodzicami ;/ Ponadto (wiem, jestem egoistą i materialistą - ale kto nie jest?) uważam, że inwestycja w dzieci jest chybiona. Lepiej wydać pieniądze na samochód, ubrania, dobry alkohol itp (w złoto nie polecam)

Gość patita
racjonalny-facet zgadzam sie z tobą w 100%.

racjonalny facet jesli z góry zakladasz, że Twoje dziecko bedzie niewolnikiem zarabiajacym grosze to gratuluje ambicji :P

jestem studentką medycyny i mamą 6 m-cznej dziewczynki. Mój narzeczony jest lekarzem.. I jakos nie czujemy sie niewolnikami ;) A to na jakiego człowieka wyrosnie nasze dziecko to zależy od NAS !!

No, ja nie wiem czy jej sie zmieni... Też mam 21 lat i w zasadzie wszystkie moje koleżanki od Liceum piszczą, że kiedyś to one będą chciały mieć 1..2.. albo i 3! dzieci. A ja nic. Wszystkie sie podniecaja dziecmi w wózkach, nawet jak mówia "nie no, ja nie chce mieć dzieci heheeh!".. Taak.. Ja jestem "gorszym" przypadkiem. Mnie Od zawsze dzieci brzydzą, drą sie, są po prostu jak niepełnosprawne i ograniczone umysłowo. W większości. A skąd ja mam wiedzieć jakie będzie moje? A co jak urodzi sie chore i będzie wegetować? W ogóle całej ciąży też sobie nie wyobrażam. Nie lubie ogladać zdjęć dzieci i nie oglądam. Nie wyobrażam sobie posiadac własnego. Mój kot już jest bardziej uroczy i zawsze był. Nawet jak ten temat jest prowokacją, to sporo jest takich dziewczyn. Ja tam nie sądzie, żebym kiedyś zechciała wychowywać pasożyta, wole koty. Ogólnie bede się starać doprowadzić do sytuacji w której ja, albo mój chłopak będziemy bezpłodni (wazektomia np) i nara. Także nie martwcie się, nie rozmnożę się. 🖐️ Aha, gdyby ktoś myślał, że krzywdze mojego faceta- on też nienawidzi dzieci i nie wyobraża sobie podporządkowywać im życia. Tylko jedno pytanie do autorki, czemu nie znajdziesz sobie chłopa, który tez nie lubi dzieci i nie będzie ci truł?

Gość asiasaiasiaias
obyś się nie pomyliła- życie bywa przewrotne.

Gość tupinamba
do biznesu nie kazdy sie nadaj e-ogromna wieksosc ludzi to wyzyskiwani wyrobnicy-chce tego oszczedzic memu dziecku wiec go nie mam

Gość racjonalny-facet
Despina, tego nigdy nie wiesz... Ja akurat jestem bardzo ambitny, ale to wynika z mojej sytuacji materialnej (nie jestem bardzo biedny, ale też niezbyt bogaty) ;) Przykro mi to stwierdzić, ale tak naprawdę sam się wychowałem, rodzice byli zajęci utrzymywaniem pozycji w pracy - co rozumiem, za coś trzeba żyć... I teraz pytanie, czy istnieje para, która jest pewna, że wychowa swoje dziecko tak, żeby nie było potem bezrobotnym magistrem socjologii? Przypominam, że dzieci chodzą do szkoły i nie ma tam rodziców, którzy mogliby je przypilnować. Bo na "wywiadówce" wiele sie o rozwoju swojego dziecka nie dowiesz. Nie dowiesz sie, czy nie popadło w złe towarzystwo, czy nie ćpa gdzieś po kątach itp. (mam nadzieję, ze wiesz o co mi chodzi). Takie jest już życie, niestety...