Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

czesc, co do luteiny wg lekarza 2 rano 2 wieczorem jesli sie podtrzymuje ciąże , jesli regulacja @ to kazał brać od 17dc jedną na noc, aczkolwiek ja i tak mam blisko górnej granicy progesteron teraz wiec biore tylko 2 na wieczór inaczej miałabym ponad norme :/

KiedysMozeSieUda ten oeparol bierze sie od początku cyklu do owulacji... ja bralam na początku po 5 tabeletek dziennie 2 rano, 1 w poludnie, 2 wieczorem... a po tygodniu zaczelam brac po 6 dzienni, tak jak jest na opakowaniu, ale to dlatego ze ja naprawde mam malo sluzu :(, ale fakt jest taki ze w dni plodne mialam wiecej po tym wiesiolku i wiecej dni ten plodny sluz, wiec efekty widzialam. Bardzo sie ciesze Wrzesniowa ze idziesz dzisiaj do lekarza. Trzymam mocno kciuki by wszystko bylo dobrze, z pewnością bedzie :) Mama 6latki jak dla mnie twój wykres zaczyna wygladac ladnie, dobrze ze byl dzisiaj ten skok, moze to znaczyc ze jednak owulacja byla. A jak sluz? Trujku gdzie jestes? :)

Witajcie dziewczyny, Amba, ja Ci nawet moje miejsce w kolejce odstąpię, ale pogadaj z dziecięciem, że może mu i dobrze u Pana Boga za piecem, ale tu czekają stęsknieni rodzice i nie można tak przekładać daty urodzenia na coraz to nową. Mocno tulę. Słupku, miło Cię widzieć spowrotem. Pytanie do zorientowanych w Ovufriend - co to są te punkty "na ciążę" (po lewej obok wykresu) i jak się je niby zbiera? Co ovu nam liczy jak objaw? Temperaturę, śluz, szyjkę, nerwowość - co bierze pod uwagę?

Gość Kotka klementyna
Czesc dziewczyny . Strasznie senna pogoda. Mi zostaje czekanie do 28.10 i czytanie :)

Firanko śluz już od wczoraj jest kremowey a wcześniej przez 4 dni był rozciągliwy. Przedwczoraj i wczoraj szyjka była wysoko, miękka i otwarta- nie wiem co mam o tym myslec już sama :/ chyba sobie tylko wyobrażam tą owulacje xD

Ja nie wiem, Mama, prześledziłaś wykresy na ovu, tak jak ci wczoraj Firanka radziła? W bardzo wielu przypadkach temperatura rośnie stopniowo po owulacji - 2 czasem 3 dni i więcej (i na wykresach dokładnie to widać). Skoro u ciebie już poszła do góry, do tego masz objawy szyjkowo-śluzowe, to byłabym dobrej myśli.

Trujku nie 21dc przy cyklach 28dniowych :/ Poza tym w fazie tej przedowulacyjnej za bardzo temp. skakała... a to nie jest dobrze... u dziewczyn ze stopniowym wzrastaniem po owulacji w większość temp. przed owu była stała albo z niewielkimi odchyłami. Oj tam nie chce mi się o tym już mysleć. Będzie co ma być i tyle

Trujkowa 😘 Kochana prosze bardzo: Detektor Oznak Ciąży jest to miejsce, które uaktywni się po wykryciu owulacji na Twoim wykresie. Detektor Oznak Ciąży będzie Ci towarzyszył w drugiej fazie Twojego cyklu. Dowiesz się z niego: ile dni po owulacji już minęło; czy objawy, których doświadczasz mogą wskazywać na ciążę. Detektor porówna Twoje objawy z objawami tysiąca innych kobiet i poinformuje Cię ile procent z nich, które w danym dniu po owulacji posiadały podobne objawy do Twoich zaszyły w ciążę. Funkcja ta, uaktywni się w 4 dniu po owulacji w momencie jak odnotujesz na wykresie objawy, które mogą świadczyć o ciąży. Za każdy „ciążowy objaw otrzymasz punkty. Im więcej punktów uzyskasz tym większe prawdopodobieństwo, że tym razem się udało. Pamiętaj jednak, iż mimo że wynik, który otrzymasz bazuje na badaniach na dużej próbie kobiet, jest to tylko estymacja i potwierdzeniem ciąży może być tylko pozytywny test ciążowy; czy dni w których współżyłaś maksymalizują Twoje szanse na zajście w ciążę. Detektor oceni czas Twojego współżycia pod kątem bliskości z terminem owulacji i częstotliwości współżycia; kiedy możesz już wykonać test ciążowy i jakie jest prawdopodobieństwo pozytywnego testu ciążowego w danym dniu, jeśli jesteś w ciąży; termin Twojego potencjalnego porodu, jeśli uda Ci się zajść w ciążę w tym cyklu. Pamiętaj, że im więcej informacji wpiszesz w kalendarzu (w zakładce "Obserwacje" oraz "Objawy"), tym lepiej OvuFriend będzie w stanie oszacować Twoje szanse na poczęcie w danym cyklu.

jak pamiętacie ja wahałam się czy w tym cyklu miałam owulację i jeżeli temperatura wyniosła: 1.10-36,35 2.10-36,20 3.10-36,42 4.10-36,52 5.10-36,68 6.10-36,58 7.10-36,68 8.10-36,52 9.10-36,74 10,10-36,80 11.10-36,87 12.10-36,90 13.10-37,2 14.10-37,2 15.10-36,94 16.10-37,02 to by znaczył że miałam jednak owulację? jak tak to waszym zdaniem kiedy ? Dodam że testy owulacyjne nie wykazały owulacji

Ale Ty nie masz cyklu 28 dniowego :D. Nie tym razem, Kochana, nie tym razem :D. Ja mimow szystko obstawiam opcję, ze owulacja Ci się przesunęła i teraz temp będzie rosła. Co do twoich skoków temperatury - mówiąc szczerze nie mają one żadnego znaczenia :D. I widziałam wykresy ciążowe na Ovu dużo bardziej poszatkowane niż Twoje - a jednak owu była i ciąża też :D.

mama6 latki, no to dobrze, bo wedlug mnie moglas miec ta owulacje w niedziele, ewentualnie wczoraj... zobaczymy czy jeszcze jutro troche skoczy Ci temperatura i jesli byla owulacja to za 2 dni ovufriend ją powinien Ci zaznaczyc... no i jednak cykl mógl Ci sie troszke wydluzyl przez osiołka i castagnusa, wiec wcale jeszcze nic nie wiadomo :)

Luduuu moja @ zbliża się wielkimi krokami bo zaczynam wariować :o Tzn wszystko to, co wyczytałam o klasycznych objawów PMS to ja mam razy dwa... Rozniosłabym wszystko na strzepki dookoła. A mój M na to "ty wez idz gdzies sie przewietrz czy co;..." Myślałam że wyjde z siebie i stane obok. Powiedziałam żeby sobie w d*** wsadził swoje złote rady bo jakby choc raz miał coś podobne to by wiedzial że takie łażenie nic nie daje, a przynajmniej mi nie. Wrecz przeciwnie, jobla bym dostała tak łażąc bez celu. Wrrrr zaraz mi chyba para uszami wyjdzie :( A co jest ciekawe ja nigdy nie miałam żadnych objawów PMSu dopiero po urzodzeniu małej tak mi się porobiło... Jednak prawda że faceci mają o wiele lepiej. Pod wieloma wzgledami.

Pająk, dziękuję ❤️. Słupek, wygląda na to, że 8/9, ale dlaczego na miły Bóg nie chcesz się tam zalogować i sprawdzić :D??

Kasiula - MY mamy lepiej, bo to ONI muszą nasze humory znosić :classic_cool: :D.

Gość Kotka klementyna
Czarna magia :)

To może zacznij brać castagnusa - wskazaniem do jego brania jest właśnie PMS, ja muszę powiedzieć, że mi pomógł :). A przede wszystkim pomógł mojemu Małżowi, bo on nie z takich, co schodzą z pola walki ;). Także polecam, skoro się z tym męczysz i Twój mąż też.

Kiedy powinnam zacząć łykac ten olejek z wiesiołka? I czy naprawdę jest sens? W dni płodne, jest dość mokro i ślisko- więc nie wiem czy dodatkowy śluz jest potrzebny :/

Dzięki Firanka za odpowiedź, w sumie za tydzień się zacznie myślenie - ale jakoś mam przeczucie że standardowo nic :/