Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Bluebell ja tez mam nieregularne cykle i nie mam dzieci a przede mna 2 cykl staran. Panikuje i zaluje ze wczesniej nie wzielam za regulacje cykli miesiacxkowych. Rozumiem ze ty tez nie mialas regularnych cykli a mimo 2 dzieci? Jak dlugo sie o nie staralas? Przepraszam ze cie pytam a niepokoje sie choc mamy podobna sytuacje z niereg cyklami.tez niw zwracalam na poczatku uwGi na nier cykle a teraz choc juz 2 m-ce mam cyle 52 -54 dc niby regularne zobaczymy jak w 3 m-cu czy znowu bedzie52dc. Wydaje mi sie ze folik rozchrzanil tzn wydluzyl mi cykl. Postanowilam ze w tym m-cu bedzie przytulanko co2-3dni i zobacze czy cos z tego wyniknie...choc watpie w to... Pozdrawiam pozostale kolezanki. Trzymam za was kciuki abyscie sie zaciazyly

dziendoberek :) dzisiaj mam troszke lepszy humorek choc czuje sie fatalnie i wstalam o 5 rano.. w niedziele!! Martulka wiesz.. jak sie staralismy o pierwsze dziecko bylam mloda i niedoswiadczona jesli chodzi o cykle itd i choc nie mialam regularnych cykli to mi sie wydaje ze po prostu nie trafialam w odpowiedni czas wydawalo mi sie ze sex pare razy l zalatwi sprawe moze dlatego tak dlugo to trwalo ? ponad rok a z drugim dzieckiem jakos tak wyszlo ze odstawilam antykoncepcje i w pierwszym cyklu zaszlam co bylo dla nas sporym szokiem :) teraz no coz.. nie wiem jak to bedzie:) dodam, ze jesli dostane @ to przyznam sie ze nie znalam swojego organizmu w ogole!! jeszcze nigdy nie mialam tak silnych objawow na @.. albo nigdy sie tak nie wczuwalam ale po prostu jeszcze nigdy nie zaczynaly mi sie taaakie bole od razu po owulacji.. moj nakrotszy cykl w tym roku mial 31 dni, najdluzszy 60 dni (ale to bylo spowodowane infekcja nerek i antybiotykami - tak lekarz powiedzial) wiec ne wiem nawet jak liczyc zblizajaca sie @

blue ja tez wstałam o 5:30 po prostu nie mogłam juz spac, siedze i gapie sie w komputer, maz w pracy. i tak ubrac mi sie niechce, ale chyba bede musiała bo strasznie chce mi sie jesc, ten glod mnie obudzil :P

Hej dziewczyny :) Ja też nie mogę spać.. ale to norma, wczoraj mąż malował pokój na granatowo :D fajnie to wygląda, nigdy nie mogłam mieć jak mieszkałam z rodziną ścian takich hmm rzucających się w oczy, teraz poszaleliśmy ;) oglądałam na necie granatowe sypialnie, są śliczne. My takiego efektu na pewno mieć nie będziemy, ale zbliżony też będzie ok. Wczoraj od tej farby tak śmierdziało :o choć byłam w innym pokoju, tam też wszyscy spaliśmy, córka nieprzyzwyczajona to zrobiła na noc koncert wymyślała, że chce co chwilę siku, to jeść, to lalę podać to światło zapalała :o a jak gasiłam to ryczała :/ ale jakoś dała radę.

Hej...melduje, że żyje a @ przyszła wręcz książkowo wg 28dn cyklu :o Także dzisiaj zaczynam pierwszy dzien. Teoretycznie teraz już na luziku bym mogła iść do gina bo minął minimalny czas jaki nam dał żeby próbować samemu ale przez tą sytuację dam nam jeszcze miesiąc a potem do niego pójdę, żeby zaczął działać.

czesc. O dziewczyny jakas dziwna ta niedziela, wszystkie sie zerwały tak wczesnie :) Ja tez wyjątkowo wstalam o 7. I bylam zrobić progesteron, koszt 25 zl+ 2 zl za pobieranie krwi... Mialam tez zrobic TPO, ale okazuje sie ze coś tam u nich sie popsulo i nie moge tego badania wykonac i kurde jutro musze znowu wstac wczesnie i isc do innego laboratorium. No ale tak z ciekawosci zrobilam dzisiaj dodatkowo TSH... Biore leki dopiero tydzien na tą tarczyce, pewnie nic jeszcze nie mogło spasc... ale i tak chce zobaczyc. Wyniki dzisiaj po poludniu... ale sie boje :O

STARAJĄCE SIĘ: Nick .................Wiek......ostatnia@ .......cykl starań.....następna@ Alutkaaa..............28.........22.10................ 2.................17.11 milla1982.............30.........18.10................ 2.............18-19.11 joannaasia............27.........21.10................ 2.................20.11 Staraczkaa............20.........20.10................ 3.................21.11 klementynka..........28.........28.10.................7 ................22.11 Firanka.................28.........24.10................3.................23.11 KMSUL..................22.........21.10................7.............24-26.11 Malinowa_82..........30.........06.10.................3................27.11 rybalopika.............29.........02.11................ 2 ................02.12 Frezjunia..............25.........15.11................ 3.................14.12 kasiula86................?.........18.11..................?................16.12 martulka87............24.........19.09................ 1......................? smile ..................28..........07.10.................2.....................? bluebell_..............30..........21.10.................1...................,.? DZ25...................25..........28.10.................2.....................? PRZERWA: ambaje83 Majka88 NASZE FASOLKI: Nick ..........................Wiek...........cykl starań.....termin porodu: Laura1987 ......................25.................2. ..............05.06.2013 Wrzesniowa** ..................25.................1. ..............05.06.2013 janiolek ........................24.................2. ..............15.06.2013 VEG..............................28.................9. ..............15.06.2013 hana ............................26.................1. ...............02.07.2013 Truj . ...........................28.................4. ...............07.07.2013 mama6latki ....................24.................1................08.07.2013 aneczka28 .....................28.................2. ...........................?

a mi sie przysneło, zjadłam troche i odrazu spac mi sie zachciało, ale pospołam 2 godziny bo wszyscy dzwonia, mam jechac do mamy wiec dzwoniła o której bede, maz bo ustawia grafik na grudzien i sie pyta kiedy wziasc wolne. bo musi wpisac 3 wolne noce

znalazłam wczoraj fajny wózek na alllegro, oczywiscie małz powiedział ze mi odbiło i nie mam juz chyba co robic, a potem sam zaczoł szukac :D

Firanka ty masz czynne lab nawet w niedz? Super masz.. ja pojde w srode zrobic wszystkie badania maz bedzie mial wolne to.dam.rade na spokojnie isc bo z tym dzikusem ciezko by bylo czekac i jeszcze razem pobierac krew. Od 2 dni nie biore luteiny wiec jakbym chciala.zbadac ten progesteron to wynik powinien.byc juz prawdziwy co? :) kasia witaj :) klementyna moj maz taki nie jest nigdy sie nie interesowal.dzieciecymi zakupami chociaz czasami jak.go.strzeli to wraca z ubrankami.dla malej z zakupow z tekstem ze nie mogl.sie powstrzymac ;p

wrzesniowa do niedawna tez myslalam ze nie ma laboratorium czynnego w weekendy, ale okazuje sie ze w szpitalu mozna zrobić badania 7 dni w tygodniu o dowolnej porze :) i wyniki szybko bo po kilku godzinach :) moze u Ciebie w szpitalu tez mozna robić badania :)

Ja mam do najblizszego szpitala z pol godz jazdy to niestety nie chce mi sie tam isc ;p no i to fakt ze robia szybko badania . W tym do ktorego chodze to wyniki mozna odebrac dopiero nastepnego dnia. Od kiedy masz brac luteine/duphaston?

wrzesniowa ja mialam brac duphaston od dnia po owulacji 7 dni i odstawic... kilka dni pozniej zrobic test i jak bedzie pozytywny to ponownie zaczać go polykac ale wtedy w wekszej dawce... tak mi powiedzial ten moj ginekolog... ale nie posluchalam go...bo wszedzie piszą ze nie mozna przerywac brac progesteronu... ze powinno brac sie 10 dni i zrobic test... ze najlepiej brac go az do @.. tak zeby byc pewnym ze sie nie jest w ciazy jak sie go odstawia... bo jesli zrobilabym tak jak on powiedzial to juz dzisiaj mialabym nie brac duphastonu... ale jesli cos tam sie zagniezdza to nagly niedobór progesteronu moze spowodowac wydalenie zaplodnionego jaja... calkowicie stracilam zaufanie do tego gina... wczesniej co mi nagadal ze natychmiast mam zaprzestac staran, ze mam niedoczynnosc, ze przez to poronilam.... co endokrynolog okreslil bzdurą.... i teraz to... mam zamiar brac duphaston 10 dni, zrobie test, jesli bedzie negatywny to odstawie, a jesli pozytywny to bede brala po dwie tabletki wtedy, bez zadnego odstawiania...

Firanka - pytasz jak się czuje... hmm...nie wiem, ja się w ogóle nie czuje...nie ogarniam poprostu. Jeszcze do tego spie tyle co kot napłakal bo nocami prace mgr dokańczam a te poprawki są gorsze niż samo pisanie, więc wyglądam jak chodzące zombi... Musze powiedzieć ginowi, choc znając jego to sam z tym wyjdzie, żeby zrobić badania tarczycy, bo cos mi tu nie pasuje. Tzn chodzi mi o wagę a przy tarczycy może wariowac. Ogółem rzecz biorąc sprawa wygląda tak- od czasu jak babcia zmarła przez ok tydz nie jadłam prawie nic (raz na stypie i może ze 2x w domu jak mnie m przyczaił), poprostu, wiem ze to glupio zabrzmi ale zapomniałam o tym, potem po tym tyg troche coś skubalam ale duuużo mniejsze ilości niż normalnie jadłam (a przypominam że nie opychałam się itp bo już mialam wagę na granicy normy/nadwagi). I do sedna - przez ten okres przytyłam - uwaga - prawie 5kg. Nie jest to normalne nawet jak na mnie i moją sklonność do tycia. Stąd podejrzenie, że cos jest nie tak. STARAJĄCE SIĘ: Nick .................Wiek......ostatnia@ .......cykl starań.....następna@ Alutkaaa..............28.........22.10................ 2.................17.11 milla1982.............30.........18.10................ 2.............18-19.11 joannaasia............27.........21.10................ 2.................20.11 Staraczkaa............20.........20.10................ 3.................21.11 klementynka..........28.........28.10.................7 ................22.11 Firanka.................28.........24.10................3 .................23.11 KMSUL..................22.........21.10................7. ............24-26.11 Malinowa_82..........30.........06.10.................3.. ..............27.11 rybalopika.............29.........02.11................ 2 ................02.12 Frezjunia..............25.........15.11................ 3.................14.12 kasiula86..............26.........18.11.................4................16.12 martulka87............24.........19.09................ 1......................? smile ..................28..........07.10.................2....... ..............? bluebell_..............30..........21.10................. 1...................,.? DZ25...................25..........28.10................. 2.....................? PRZERWA: ambaje83 Majka88 NASZE FASOLKI: Nick ..........................Wiek...........cykl starań.....termin porodu: Laura1987 ......................25.................2. ..............05.06.2013 Wrzesniowa** ..................25.................1. ..............05.06.2013 janiolek ........................24.................2. ..............15.06.2013 VEG..............................28.................9. ..............15.06.2013 hana ............................26.................1. ...............02.07.2013 Truj . ...........................28.................4. ...............07.07.2013 mama6latki ....................24.................1................08.0 7.2013 aneczka28 .....................28.................2. ...........................?

No tak ja tez czytalam ze nie mozna od tak sobie odstawiac progesteronu ze trzeba powoli. Kasia cos na rzeczy chyba jest.. bo to na 100% nie jest normalne przytyc tyle kg w tak krotkim czasie. Mam nadzieje ze nie bedzie to nic powaznego u ciebie.

czesc dziewczyny. widze ze wczensie wstalyscie i wieczorem juz tu nei siedzicie:D kurcze mnie cos glowa zaczela bolec. ogolnie mielismy gosci od czwartku... masakra ! jestem barrdzo zmeczona, wczoraj i dzis bylam jeszcze w szkole a jutro na 6 do pracy. dlatego tez wpadlam sie tylko zameldowac i powiedziec ze bede jutro :) ogolnie to mam duza ilosc bialego gestego sluzu, mam wrazliwe sutki przy dotyku.. @ ma byc w srode/ czwartek. dzis jest 11 dzien od owulacji.

To i ja sie dopisze :) STARAJĄCE SIĘ: Nick .................Wiek......ostatnia@ .......cykl starań.....następna@ Alutkaaa..............28.........22.10................ 2.................17.11 milla1982.............30.........18.10................ 2.............18-19.11 joannaasia............27.........21.10................ 2.................20.11 Staraczkaa............20.........20.10................ 3.................21.11 klementynka..........28.........28.10.................7 ................22.11 Firanka.................28.........24.10................3 .................23.11 KMSUL..................22.........21.10................7. ............24-26.11 Malinowa_82..........30.........06.10.................3.. ..............27.11 rybalopika.............29.........02.11................ 2 ................02.12 Frezjunia..............25.........15.11................ 3.................14.12 kasiula86..............26.........18.11.................4... .............16.12 martulka87............24.........19.09................ 1......................? smile ..................28..........07.10.................2....... ..............? bluebell_..............30..........21.10................. 1...................,.? DZ25...................25..........28.10................. 2.....................? PRZERWA: ambaje83 Majka88 NASZE FASOLKI: Nick ..........................Wiek...........cykl starań.....termin porodu: Laura1987 ......................25.................2. ..............05.06.2013 Wrzesniowa** ..................25.................1. ..............05.06.2013 janiolek ........................24.................2. ..............15.06.2013 VEG..............................28.................9. ..............15.06.2013 hana ............................26.................1. ...............02.07.2013 Truj . ...........................28.................4. ...............07.07.2013 mama6latki ....................24.................1................08.0 7.2013 aneczka28 .....................28.................2. ...........................? abcd123.........................25.................3................29.07.2013

Staraczka ja mialam wlasnie mam bolace sutki i to moj jedyny objaw ciazy :)

staraczka to testujemy razem :D znaczy w tym samym terminie mamy @ bo ja w tym miesiacu odpadłam :P ale natepny miesiac.... witam abcd :D wizyta u mamy zakonczona, dostałam duzo pierogów z kapusta , pyty i bigos. jedzenia na 2-3 tyg.

Hej Kochane dopiero znalazłam czas cały dzień coś miałam do roboty a teraz jeszcze włożyłam do piekarnika sernik :) czekam aż się upiecze ciekawe jaki będzie bo pierwszy raz go piekę :) u mnie dziś temperatura 37,1 wrażliwe piersi i bolące sutki na szczęście prócz starych pryszczy nie wyskoczyły mi nowe bo już myślałam że nie wyjdę z domu :P poza tym bez zmian :)