Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Gość wrzesniowa**
Maja (mam nadzieję, że nie pomyliłam) chyba też miała regularne a mimo to się spóźnił, także jak widzisz wszystko jest możliwe. no cóż jak to się mówi.. nadzieja umiera ostatnia :)

No właśnie ja miałam zawsze regularnie i mimo to spóźnił mi sie 6 dni ale caly czas bylam pewna ze zaraz dostane bo bolal mnie brzuch a KMSU nic nie boli wiec moze rzeczywiście przesunela jej sie owulacja i jest jeszcze szansa.

Gość Laura1987
Ja też chyba doszukuje się jakichkolwiek objawów, ale dzisiaj miałam kłujący ból taki jak w trakcie owulacji no i piersi cały czas bolą i są wrażliwe na dotyk. Jeszcze mi zostało 8 dni do okresu.

Majka88 ja juz jestem cala zielona czuje sie bez zmian czyli dobrze na okres sie nie zanosi przynajmniej ja tego nie czuje a testy sa negatywne a do poniedzialku prawie tydzien a w tedy ide di ginekologa

Gość Firankaa
Ja wlasnie bieglam do kibelka, bo tak mokro sie poczulam jakbym dostala @...... na szczescie fałszywy alarm... poprostu zwiększyl mi sie sluz... KiedysMozeSieUda a moze ty jestes takim przypadkiem ze testy jeszcze nie pokazują a jednak jestes w tej ciąży... czytalam o takich przypadkach i ze dopiero z tydzien po terminie @ wyszly testy. Nie chce Cie nakrecac, bo równie dobrze ze stresu mogła Ci sie @ przesunąć.... Laura masz podobnie do mnie...

Firankaa to musiala bym miec wielkie szczescie gdybym jednak byla w ciazy :) do puki gin mnie nie zbada to sie nie dowiem pewnie :)

Gość Firankaa
Kochana beta prawde Ci powie :)

dziewczyny czy moge tez dołączyc ?? za mna poł roku staran i nic. Najpierw nie staralismy sie bardzo , potem wyskoczyla mi ogromna torbiel, teraz chyba nie mam owulacji. Jeden lekarz mnie zbyl, tzn kazal czekac az torbiel peknie czy sie wchlonie i pamietac, ze z ciąża moze byc problem. Nie pocieszylo mnie to, wiec ide do innego lekarza. Staram sie tez mniej o tym myslec, bo do tej pory testy owulacyjne( ciagle pozytywne), nostwo ciazowych i nic.

avent Witaj kochana jasne ze mozesz dolaczyc :) Dobrze ze zmienilas lekarza oby na lepszego :) za mna 5 cykl i jak na razie nic :( tez mialam torbiel na szczescie sie wchlona

trzeba myslec pozytywnie, mimo ze jest ciezko. niby tylko pare miesiecy ale to czekanie jest okropne. Ja mam jedno dziecko, wczesniej stracilam jedna ciaze ( w obu wypadach nie mialam najmniejszych problemow, zeby zajsc w ciaze ).A po porodzie cos sie porobilo nie tak, czuje ze nie mam owulacji ( nie mam zadnych objawow na okres a wczesniej bolaly mnie piersi), okres zaczyna mi sie brunatnymi planiemiani, trwa 2 tyg.

avent kurcze 2 tygodnie to sporo ale ciesz sie ze masz chociaz 1 dziecko to wiele znaczy ja nie mam dzieci a bardzo pragne je miec ale jak na razie nie jest mi to chyba dane :( tez mam teraz wizyte i bede robic badania zobacze dlaczego nie moge zajsc w ciaze masz racje ze trzeba myslec pozytywnie, mimo ze jest ciezko wazne zeby nie tracic nadziei mam nadzieje ze bedziesz razem z nami ze Twoj wpis nie bedzie jednorazowy :)

Gość Firankaa
Witaj avent. No to bardzo dobrze ze zmienilas lekarza. Mam nadzieje ze ten dojdzie dlaczego masz takie problemy.. skąd wiesz ze owulacja nie wystąpuje u Ciebie? prowadzisz obserwacje, testy owulacyjne nie wykrywają?

Kiedys moze sie uda- musisz byc troszke bardziej optymistycznie nastawiona, bo psychika odgrywa wazna role. Wiem, ze sie łatwi mówi bo mi tez tak mówia i sie wkurzam ;) dobrze, ze bedziesz miala teraz badania, lepiej wiedziec z czym sie walczy Ja mialam kilka miesiace temu robione badania ale pod innym katem, wyszło mi ze mam za malo zenskich hormonów płciowych.Dostalam 3 miesieczna terapie hormonalna, zakonczylam ja i od tamtej pory sie staram. marwti mnie, ze nie mam zadnych objawów na okres i ze zaczyna sie on tymi brudzeniami. No i ze nie jestem juz taka plodna jak kiedys, ale co zrobic ;)

witaj Firanka nie, na razie to sa moje gdybania, ze nie mam owulacji. Na pewno mam jakis wiekszy bałagan w organizmie. testy owulacyjnn zawsze wychodza mi pozytywne, nie wiem dlaczego, moze przez torbiel ? wspolzyje bardzo reguralnie, nie mam objawów typowych dla mnie na @, nic mnie nie boli, nie pobolwea ( wczesniej piersi i jajniki ) , mam brudzenia zamiast okresu. Chcialabym, zeby jakis lekarz zbadal mnie gruntowanie, zrobil wszytskie badania itd Firnka a Ty sie tez starasz ??

avent powiem ci szczerze ze ja tez nigdy nie mialam zadnych objawow na okres dopiero mnie brzuch bolal jak juz dostalam @. Robie te badania bo chce wiedziec czy jestem zdrowa a jezeli nie to chce podjac leczenie zeby moc w przyszlosci zostac mama :) Wiem ze trzba wyluzowac raz przychodzi mi to latwiej ale mam takie dni ze ciagle o tym mysle

Kiedys sie uda- badania masz juz umowione tak ? bo z tego co wiem, to u nas lekarze zaczynaja leczyc dopiero po roku nieudanych prób

avent szczerze to troche oszukalam lekarza bo powiedzialam ze staram sie ponad rok bo wiedzialam ze jak powiem prawde to wtedy nie zaleci mi badan nie jestem umowiona mam umowiona wizyte na pon i w tedy mam zostac pokierowana na badania

desperatka ;) zycze nam wszytskim powodzenia :) lece powoli budzic synka. Do nastepnego razu!

Gość Firankaa
tak jak napisala KiedysMozeSieUda my wszystkie tu staramy sie, no juz oprócz gagkan, której sie wlasnie udalo :):) Mój to dopiero pierwszy cykl starań... teraz wlasnie zastanawiam sie czy pierwszy szczesliwy, czy na drugi czekac :) Za 3 dni mam termin przewidywanego okresu i mam nadzieje ze nie przylezie, a raczej nieprzypłynie... :P

Gość wrzesniowa**
Avent witaj :) U mnie na razie bez zmian, ból brzucha minął, innych objawów nie mam :)

kurcze znowu sie naczytalam i pare dziewczyn pisze ze po dniu spodziewanej@ testy wychodzily negatywne jednej wyszly || krechy po 7 dniach czula sie tak jak ja normalnie a jeszcze inna pisala ze ciaze potwierdzil dopiero lekarz bo testy wychodzily negatywne

Gość Firankaa
to samo Ci pisalam :D

Gość wrzesniowa**
KMSU a jaki masz śluz? bo ja cholera jasna nadal ten dziwny biały, ciągnący jak na dni płodne.. no to ile mogę mieć dni płodne? nie rozumiem.. :/ chyba, że owulacji nie było, ale przecież był przezroczysty ciągnący śluz, ból owulacyjny i test pozytywny.

Gość wrzesniowa**
W dodatku dużo się go zrobiło, czuję, że jest mokro, bez sensu.

Firankaa hahaha ja chyba zawalu dostane gdyby nie fakt ze mam daleko do laboratorium i nie mam samochodu to juz bym robila bete bo zaraz zwariuje z tego wszystkiego

Gość Firankaa
wrzesniowa przeciez ja tak samo mialam kilka dni temu... pisalam o tym... nagle zrobil mi sie sluz wygladajacy jak plodny... i tez myslalam ze owulacja mi sie przesunela... i w sumie dalej nie wiem co to bylo.. bo taki sluz mialam 1, góra 2 dni... dzisiaj juz jest bialy

Gość Firankaa
KiedysMozeSieUda no rozumiem Cie, ja pewnie po terminie @ a jej ciągłym braku tez bym świrowała... a tak na przyszlosc to jak to jest z ta betą? To badanie z krwi ktore wykonuje sie tylko rano? I jaki wynik musi byc by byla ciąża?

bete mozesz wykonac o dowolnej porze dnia tylko musi byc przerwa 2 godziny miedzy jedzeniem i piciem nie znam norm ale ja mialam kiedys 100 szegos tam i nie bylam w ciazy