Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania_z_poznania

96-67-95 Czy to dużo?

Polecane posty

Gość ania_z_poznania

Chciałabym by ktoś na ten temat się wypowiedział. Ja niby gruba się nie czuję, ale gdy przyjdzie mi mierzyć coś w sklepie to masakra :( Ledwo wbijam się w rozmiar L. Dodam, że ważę 57kg przy wzroście 172.

Gość A to chyba nie jest
No i supcio,czego chciec wiecej????

Gość ania_z_poznania
Chodzi o to, że nic na mnie nie pasuje. Większość ubrań w sklepach jest w rozmiarze S. Ja nie mogę wbić się nawet w M, chyba, że przestanę oddychać. A L na mnie wisi :( Naprawdę wolałabym być czasami płaska jak deska...

Gość elmiksawa
To zamiast szukać "większości" ubrań zainteresuj się porządnie uszytą mniejszością: Urkye, Biubiu, Pepperberry ;) http://www.urkye.pl/pl/i/Jaki-rozmiar-wybrac-/19 "Nasza rozmiarówka jest inna, niż standardowa. U nas, oprócz rozmiaru talii, bierzemy pod uwagę wielkość biustu. Najważniejszy jest obwód talii, który określa rozmiar talii. Nasze ubrania są szyte w rozmiarach głównych od 34 do 42. Kolejnym etapem jest oszacowanie rozmiaru biustu, który obrazuje wielkość biustu. Ten rozmiar podajemy w kilku wariantach dla tkanin: "o" dla biustów standardowej wielkości względem talii - co odpowiada ok. 20cm różnicy biust-talia "oo" dla biustów większych od standardowych o ok. 4cm "ooo" dla biustów, które są większe od talii o ok. 28cm "

Gość elmiksawa
P.S. staniki oczywiście masz dobrze dobrane i nosisz coś w okolicy 30G angielskiego, polskiego 65J? :)