Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MŁOODA

czytała któraś z was ksiazke 50 shades of grey??

Polecane posty

Gość MŁOODA

j.w i gdzie mozna ja nabyc w wersji nie po angielsku?

Gość lsils
Czytałam, tłumacz(ka?) spieprzyla robotę. Po angielsku się to czyta o wiele lepiej. Takie sobie romansidlo z watkami erotycznymi. Jest ich o wiele mniej niżby można oczekiwać (jest ich znacznie więcej w drugiej części) Baaardzo prosta fabuła. Coś jak Harlequin w wersji dla dorosłych.

Gość MŁOODA
a druga czesc jaki ma tytul?gdzie ja mozna dostac?

Gość lsils
Ja na takie książki nie wydaje pieniędzy :D sciagnelam po prostu z chomika. Druga część ma tytuł "Fifty Shades Darker" ale nie wiem czy jest już przetłumaczona na polski. Trzeci tom to "Fifty Shades Freed", te dopiero zaczęłam. generalnie to mogłabym polecić wersje angielska do szlifowania języka - pisana jest bardzo prostym językiem, płynnie się to czyta

Gość MŁOODA
a czy jest moze ktoras z tych czesci na chomiku po polsku?

Gość MŁOODA
?????????

Gość lsils
Tak, pierwsza jest. Polski tytuł to chyba "pięćdziesiąt twarzy Grey'a" ale bywa też jako "pięćdziesiąt odcieni szarego" , plik pdf.

Gość MŁOODA
wyskakuja mi same pierwsze 3 strony opisu ksiazki. czy moglabys przeslac linka?albo cala ksiazke jesli masz na email?

Gość lsils
Podaj mi swój email. Spróbuje ci wysłać, mam nadzieje, ze się uda, bo mam go w telefonie, ale powinno być ok.

Gość MŁOODA
baska_9@interia.pl bylabym ci bardzo wdzieczna

Gość lsils
Daj mi znać czy doszło.

Gość lsils
...znaczy się chyba doszło. Dziewczę się zaczytało i umilklo :D

Gość MŁOODA
juz sprawdzam

Gość MŁOODA
doszlo ! wielkie dzieki

Moda na gówno zatacza szerokie kręgi na kafeterii. Łykacie to na dodatek jak pelikany, mimo że zapieracie się, że gówno jest trujące. Ta książka jest bardziej niż trująca. Absolutnie nie polecam do nauki angielskiego. Jeszcze sobie przyswoicie ten debilny język autorki, skłonność do powtarzania się i wyciągniecie zgniliznę z dialogów, których mętność i zwykłą głupotę nie sposób odpowiednio ująć w ramy. Już lepiej zabierzcie się za Zmierzch, więcej wątków edukacyjnych, hahaha.

Gość lsils
Skoro się wypowwiadasz to A) albo sama to również lyknelas, a teraz się zapierasz "trujacego gowna" B) albo piszesz o czymś, o czym masz tylko blade pojęcie na podstawie paru krytycznych komentarzy w sieci.

Instructions to Download Fifty Shades Freed Full Movie: 1. Click the link »» http://bit.ly/2ESm8Xc 2. Create you free account/NO-Ads/No Charge!!! & you will be redirected to your movie!! Watch Fifty Shades Freed Online, Fifty Shades Freed Full Movie, Fifty Shades Freed in HD 1080p, Watch Fifty Shades Freed Full Movie Free Online Streaming, Watch Fifty Shades Freed in HD. Instructions to Download Fifty Shades Freed Full Movie: 1. Click the link »» http://bit.ly/2ESm8Xc 2. Create you free account/NO-Ads/No Charge!!! & you will be redirected to your movie!! Watch Fifty Shades Freed Online, Fifty Shades Freed Full Movie, Fifty Shades Freed in HD 1080p, Watch Fifty Shades Freed Full Movie Free Online Streaming, Watch Fifty Shades Freed in HD. Instructions to Download Fifty Shades Freed Full Movie: 1. Click the link »» http://bit.ly/2ESm8Xc 2. Create you free account/NO-Ads/No Charge!!! & you will be redirected to your movie!! Watch Fifty Shades Freed Online, Fifty Shades Freed Full Movie, Fifty Shades Freed in HD 1080p, Watch Fifty Shades Freed Full Movie Free Online Streaming, Watch Fifty Shades Freed in HD.

Instructions to Download Fifty Shades Freed Full Movie: 1. Click the link »» http://bit.ly/2ESm8Xc 2. Create you free account/NO-Ads/No Charge!!! & you will be redirected to your movie!! Watch Fifty Shades Freed Online, Fifty Shades Freed Full Movie, Fifty Shades Freed in HD 1080p, Watch Fifty Shades Freed Full Movie Free Online Streaming, Watch Fifty Shades Freed in HD.