Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rzeeszowianka

która z Was również czeka na oświadczyny? Pogadajmy :)

Polecane posty

"kasia fiolek Jestem z D 4 lata z jakiej. Wczoraj facet oświadczyl się mojej bardzo dobrej koleżance. Zostałam sama z 5 bardzo dobrych koleżanek.. " hahah i nastepna;-) zostyalas sama - opuscil cie facet?;-) czy przegralas wyscig po swiecidelko z kolezanakami, hm?;-) a ty bys sie sowidczyla komus dla kogo sama idea oswiadczanie jest bardziej wartosciowa od twojej soby? pomysl chwile

Mój mi jakiś czas temu powiedział że nie zamierza się oświadczać bo w obecnych czasach to jest zbędne. ten to dopiero nowoczesny ;)

i kolejna "pomagajaca szczesciu":-))) a potem sie dziwia ze faceci sie "nie rwa" ;-) "Chciałam właśnie założyc podobny temat a tu proszę, jest. Jestem ze swoim chłopakiem prawie 4 lata. Wczoraj mieliśmy rozmowę na temat przyszłości, która ja sama sprowokowałam" "sprowokowala" - to sie czasem nazywa tez rzempoleniem;-) to oswiadcz mu sie - bo i tak widac komu bardziej zal;ezy , wiec tradycjonalistka nie ejstes raczej;-) "Powiedział że chce wziąć ślub dopiero jak ja skończę szkołę (dostałam się na pierwszy rok magisterki), a gdybym się nie uczyła to już dawno byłabym po ślubie..." masakra ;-) " Ale mi nie chodzi o ten cały ślub, tylko o to żeby w końcu zadeklarował coś, żeby mi pokazał że jestem kimś więcej dla niego niż tylko dziewczyną..." a co zlego jest w byciu dzieczyna, hm?;-) moze "status spoelczny" chcesz sobie podniesc, hm? och te biedaczki w glowach nabitych patriarchatem ;-) "Dodatkowo smutno mi się robi kiedy dowiaduję się że kolejna koleżanka zaręczyła się/wyszła za mąż/urodziła dziecko. A ja stoję ciągle w miejscu ehh" i znowu element sportowy mamy;-)

Aggie:) U nas też głównym problemem są pieniądze, ale tak jak napisałam wcześniej raczej wszystko wskazuje na to, że niedlugo zrobimy krok do przodu" czy moze...on zrobi?;-)

" Postanowilam wprowadzic pare zmian- koniec bycia 'przyszywaną zoną', nie ma seksu może to glupie ale nie traktuję tego jako kary dla niego, ale po prostu w wyniku tego ze oddalamy sie od siebie, ja nie mam ochoty na zblizenia" doprowadzisz wiec do konca tego zwiazku - sznatazowac to tzreba miec czym;-) as easy as it is;-)

Gość kand/dkqk;ehk2heu21hei
Nie oswiadczaja sie bo jestescie głupie. Jak czekacie tylko na to, to wiadomo. Zajmijcie sie moze soba, samorozwojem, chodzcie na balety, dbajcie o siebie i przestancie obsesjonowac z tym slubem. Co wam da slub więcej? Błedem kobiet jest oczekiwanie ze slub tak wiele zmieni. Ja nie czekałam tylko robiłam swoje i mój się oświadczył jakoś koło 1.5 roku bycia razem, 8 miesiecy po zareczynach był slub. Jak tak będziecie pierdziec o tym slubie i tylko tym sie zajmowac to te wasze chłopy pozdychają z nudów z wami Co sie z wami babki dzieje w naszych czasach????

"Aggie:) Dlatego właśnie nie jestem zwolenniczką mieszkania razem przed ślubem. Chyba że po zaręczynach i z wyznaczoną datą. Wtedy to zmienia postać rzeczy. Owszem poznanie swoich nawyków itp....ale wspólne wyjazdy też dużo dają. Lub pomieszkiwanie" moim zdaniem jesli ludzie sie kochaja i chca uszczesliwiac nie ma to znaczenia;-) moja kol byla przeciwna malzenstwom - mieszkala z facetem kilka lat - iw w pewna wigilie on wyskoczyl z brylantem i powiedzial ze dluzej tak nie moze;-) gdy ludzie sa ze soba z wygody - wspolne mieszkanie odsuwa (bardzo czesto na zwasze) decyzje o malzenstwie

Zrobimy moja droga ROR specjalistko i ekspertko. Zrobimy bo razem się zaręczymy i razem ustalimy kiedy ślub. A oświadczy się on bo ja nie "rzempolę". A to że się oświadczy to wiem, bo rozmawiamy o naszych poglądach nt przyszłości, ślubu, zaręczyn, przechodzonych lub nieprzechodzonych związków i zgadnij co? mamy takie samo zdanie.

" [zgłoś do usunięcia] Aggie:) Wiesz, wydaje mi się że ja raczej nie robiłabym tak "koniec z seksem". Bo tu przecież nie chodzi o sam seks prawda? Postawiłabym sprawę jasno. Powiedziałabym, że po takim czasie oczekuję od niego o wiele więcej, że nie podoba mi się taka sytuacja jaka jest i że daję mu czas (tutaj określiłabym ile) na zastanowienie się co z nami dalej. I to nie oznacza tylko "koniec seksu" ale koniec ogólnie wszystkiego. Stan zawieszenia, w którym on podejmuje decyzję: w prawo albo w lewo i koniec" to sie nazywa szantaz - to nie lepiej sie juz oswidczyc jemu? przeciez i tak wiadomo o co chodzi;-) "Wiem, że to nie jest szczyt romantyzmu jeśli po takim czasie by się oświadczył i stwierdził że chce z Tobą być jako mąż i żona, ale przyznaj że chodzi Ci właśnie o jakiś krok do przodu. Sama nie wiem, bo nie jest to komfortowa sytuacja, ale chyba tak bym zrobiła" no zreczywiscie "szczyt romantyzmu" to to nie ejst;-) "Niech się określi. nie mam nic absolutnie NIC do ludzi, którzy żyją sobie bez ślubu i jest im dobrze. Ale! pod warunkiem, ze istnieją tu jasne zasady od samego początku i oboje tego chcą" tutaj wystarczy sie poznac dobrze, ale najczesciej ludzie sie zle dobieraja - niestety ;/

"Aggie:) tradycja tradycją....jedna związki homo i całe inne cuda wynalazki współczesnego nowoczesnego świata to do normalności nie należą choćby się wszyscy z przeproszeniem posrali że jest inaczej" jasne normalnosc wyznacza sutannik z ambony;-)) "Byleby jeszcze innym nie wchodzili w paradę" musislabys wprowadzic segregacje zycia spolecznego;-) coz za anty-tradycjonalistyczna postawa libertanska;-))) " To juz lepiej być samemu niż żyć złudzeniami. " pelna zgoda;-)

ROR -tak kupił go dla mie!! taki jak mi się podobał i rozmiar też idealny... tylko czekam na ten dzień to gratuluje;-) ale zaraz - kupil dla ciebie i ci nie dal ...?! na pewno dla ciebie zatem ?;-)

" [zgłoś do usunięcia] Aggie:) Mój mi jakiś czas temu powiedział że nie zamierza się oświadczać bo w obecnych czasach to jest zbędne. ten to dopiero nowoczesny " no , nowoczesny - bo obecnie bardziej wiaze ludzi kredyt hipoteczny niz malzesntwa - taka prawda;-)

ROR ja sobie nie przypominam, żeby ktoś z ambony wymyślił to, że jest facet i baba a nie facet i facet. Wydaje mi się, że to raczej stara dobra matka natura;) Ale wiesz, ja mam znajomych homoseksualistów i naprawdę oni mi w niczym nie przeszkadzają ani ja im mam nadzieję :D Nie o tym temat więc koniec z offtopem to był tylko przykład.

"Aggie:) Zrobimy moja droga ROR specjalistko i ekspertko. Zrobimy bo razem się zaręczymy i razem ustalimy kiedy ślub" zobaczcie - uderz w stol to nozyce sie odezwa;-)) zawsze to bede powtarzac;-) po co epitety pod moim adresem?;-) czt ja pisz Aggie 0- ty moja zyjaca zludzeniami, hm?;-) "A oświadczy się on bo ja nie "rzempolę". A to że się oświadczy to wiem, bo rozmawiamy o naszych poglądach nt przyszłości, ślubu, zaręczyn, przechodzonych lub nieprzechodzonych związków i zgadnij co? mamy takie samo zdanie" tia ;/ i dlatego ty w wolnym czasie udzielasz sie na topicu "ktora czeka na oswiadczyny";-))

Gość malamalamalajidi
ROR - wydaje ci sie ze jestes najmadrzejsza i kazdy czeka na twoje interpretacje? przeczytaj temat dyskusji i zadaj sobie pytanie czy sie w nim odnajdujesz i czy jest w nim miejsce dla ciebie. a swoje rady zachowaj dla siebie, dokladniej- wsadz je sobie w doope. :classic_cool: "masakra" "następna" pfff zamilcz

Gość whedif
dlaczego dla Was oświadczyny/chęć ślubu to wyznacznik uczuć? a jak ktoś nie może wziąć ślubu to znaczy, że nie jest zdolny do miłości? :o

" [zgłoś do usunięcia] Aggie:) ROR ja sobie nie przypominam, żeby ktoś z ambony wymyślił to, że jest facet i baba a nie facet i facet. Wydaje mi się, że to raczej stara dobra matka natura" ja mowilam zeo "normalnosci" byc moze pierwszy raz to wlasnie z ambony uslyszalas ;-) ty albo tobie podobne , w pogladach rzecz jasna;-) natoamist nie bylo moja intencja dywagowac z toba na temat normalnosci, matki natury, oraz rodzajow pozycia intymnego;-) "Ale wiesz, ja mam znajomych homoseksualistów i naprawdę oni mi w niczym nie przeszkadzają ani ja im mam nadzieję Nie o tym temat więc koniec z offtopem to był tylko przykład" bo ty zdecydowalas to kobniec ?;-)

czekam bo tego bardzo chcę? mam nie chcieć czy udawać, że nie chcę? i o co się wściekasz? to o specjalistce to było humorystycznie napisane a Ty do mnie o nożycach ;) spokojnie, ja nie wróg;) a na temat weszłam bo mnie interesuje.

ale wy jesteście tępe.. gdyby mój facet mi się oświadczył, to musiałabym się poważnie zastanowić nad naszym związkiem, bo czegoś takiego nie chcę nawet widzieć i on o tym doskonale wie, na szczęście na temat j**anych ślubów, zaręczyn, bachorów ird. mamy takie samo zdanie. ale wy jesteście zwykłymi szmatami, więc czemu się dziwić... posrajcie się z tego czekania. o tym właśnie pisałam wcześniej. Ty nie chcesz to nie bierz ślubu i tyle. I trochę kultury nie zaszkodzi.

"malamalamalajidi ROR - wydaje ci sie ze jestes najmadrzejsza i kazdy czeka na twoje interpretacje?" nie, nie wydaje mi sie - natoamist sadze ze to forum publiczne i kazdy glos w dyskusji jest istotny;-) rozumiem ze nie kazdego moj akurat obchodzi ;-) "a swoje rady zachowaj dla siebie, dokladniej- wsadz je sobie w doope." nie ty o tym zdecydujesz sloneczko;-) a skoro przy radach jestesmy - to moze cos na obnizenie poziomu stresu by ci sie przydalo, hm?;-)

Gość sznurowka
malamalamalajidi - dokładnie mam tak samo, mieszkamy razem 4 lata, gotuje mu obiadki, piorę, sprzątam i tak dalej ,,, zupełnie tak jakbyśmy byli małżeństwem od kilku lat. podejrzewam że to że mieszkamy ze sobą daleko od rodziny gdzie nikt nam się nie wpieprza w nasze życie (czasami tylko jak jesteśmy w Polsce dopytują nas "kiedy ten ślub" ) jest spowodowane tym że ślub jest nam nie potrzebny - i tak twierdziłam zawsze! dopiero teraz kilka miesięcy temu coś we mnie się obudziło że chce dać krok do przodu.. oczywiście cały czas rozmawiamy o planach na przyszłość i tak dalej i nawet temat był poruszany gdzie byśmy robili wesele w jakiej sali, orkiestra jaka i tak dalej .. ale nie możemy tego planować dopóki mój D się mi nie oświadczy.... dużo rozmawiamy razem i nie mamy żadnych tematów tabu... co mnie gryzie to zawsze mu powiem no ale nie będę nawijać mu non stop o zaręczynach.......

" whedif dlaczego dla Was oświadczyny/chęć ślubu to wyznacznik uczuć? a jak ktoś nie może wziąć ślubu to znaczy, że nie jest zdolny do miłości? " moim zdaniem to laski wychowanbe w patriarchacie , od malego nauczone postrzegac siebie poprzez wyznacznik w postacui mezczyzny u boku /lub jego braku

Gość bubble bobble nost
ROR pewnie nie ma narzeczonego i dawno nikt jej nie grzmocił

Gość whedif
ROR to ma być odpowiedź na moje pytanie? :o cos nie na temat bo niczego się nie dowiedziałam od Ciebie

jak ktoś nie może wziąć ślubu to niech jasno to określi dlaczego nie może lub dlaczego nie chce i niech druga strona też będzie z takiego układu zadowolona.

" [zgłoś do usunięcia] Aggie:) czekam bo tego bardzo chcę? mam nie chcieć czy udawać, że nie chcę? i o co się wściekasz? to o specjalistce to było humorystycznie napisane a Ty do mnie o nożycach spokojnie, ja nie wróg a na temat weszłam bo mnie interesuje" to o nozycach bardzo pasuje;-)) ja sie nie wscikam - mamy inne poczucie humoru i tyle ;-) mozesz sobie czekac - twoja sprawa - czsaem warto sie rozejrzec wokol i zastanowic dlaczego innym cos przychodzi latwo a inni nigdy tego nie dostaja - zwykle istnieje wpsolny mianownik, as easy as it is;-)

ROR nie mam nic do Ciebie, ale zbyt łatwo ludzi oceniasz. Jak zresztą większa część tutaj zgromadzonych na tym śmiesznym forum:) Ale przynajmniej nie wyzywasz od szmat jak ta pomarańczowa wyżej. Dlatego szacun

Gość sznurowka
oświadczyny dla mnie to krok do przodu w związku! coś innego, niż tylko "chodzenie ze sobą" bez ślubu można żyć i świetnie się dogadywać ale każda z nas na pewno chciała by białą suknie i tak dalej.....

"bubble bobble nost ROR pewnie nie ma narzeczonego i dawno nikt jej nie grzmocił" czekalam na ten "argument" z utesknieniem;-) a skoro mowa o tzw. "grzmoceniu" to przypominam ze napiecie sesksualne mozna tez samemu lub w szerszych konfiguracjach ( z wlaczeniem par malzenskich;-) rozladowywac;-) "whedif ROR to ma być odpowiedź na moje pytanie? cos nie na temat bo niczego się nie dowiedziałam od Ciebie" ja nie czekam ;-) moze to dlatego ;-) u mnie juz wszytsko rostrzygniete;-)

ROR dlaczego innym nie przychodzi łatwo tego ja nie wiem, ale wiem że swojego faceta jestem pewna i że chce tego samego co ja. Nie narzekam. Chcę zaręczyn, ale wiem dlaczego nie może ich być akurat teraz w tym momencie. Rozumiem dlaczego tak jest. A czytam tutaj sobie bo tak mi się podoba...