Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16latkaWciazy

Aborcja! Pomozcie

Polecane posty

jest jeszcze npr i też skuteczna "Aż trudno uwierzyć, że z dnia na dzień rozwiązane zostały wszystkie nasze problemy seksualne. Zabrało mi dużo czasu przełamanie starych nawyków myślowych, żeby podczas seksualnego zbliżenia nie myśleć, czy wzięłam dzisiaj pigułkę lub kiedy pójść i włożyć krążek. Natychmiast odpadły kłopoty z antykoncepcją. Mogłam być obecna w doznaniach od początku do końca seksualnego zbliżenia. To było cudowne!" (npr.pl) "Gdy przeszliśmy na npr, poczułam się wyzwolona z piekła. Wreszcie jestem panią swojego ciała, a nie niewolnicą pigułki. Wreszcie, gdy kocham się z mężem, nie dręczą mnie natrętne myśli: Czy aby na pewno wzięłam pigułkę?. Wreszcie mam poczucie zdrowia, nic mi nie dolega, żadnych skutków ubocznych. Wreszcie mogę cieszyć się seksem. Mogę być sobą!" (z prywatnej korespondencji). Niewolnica antykoncepcji http://www.bognabialecka.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=26:niewolnica-antykoncepcji&catid=2:homo-sapiens&Itemid=7 Koszt pigułek antykoncepcyjnych plus prezerwatyw (liczę w ten sposób, ponieważ większość "świadectw" mówiła o konieczności podwójnego zabezpieczenia), środków nawilżających pochwę oraz przeciwgrzybicznych to około 45 zł miesięcznie. Jest to cena uśredniona, ponieważ istnieją zarówno środki, za które kobieta zapłaci zaledwie kilka złotych (traktowane jak lek i refundowane przez NFZ), jak i środki kosztujące 100 złotych. Dziewięć milionów kobiet w Polsce w wieku rozrodczym to rynek, na którym firmy farmaceutyczne mogą zarobić 4 860 000 000 zł rocznie. Gdyby te same kobiety stosowały wyłącznie naturalne metody planowania rodziny, można by na nich zarobić grosze bo wydatki w ciągu roku na sprawy związane z seksem to koszt termometru.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
Merkaba... przestań kopiować bzdury i napisz coś od siebie.

Zbrodnie masonerii w Meksyku i Powstanie Cristeros http://www.youtube.com/watch?v=nlVhyHem6_k nawet powstał film o tym ale w europie jest blokowany http://www.youtube.com/watch?v=6pu4gst3FmI&feature=fvst Najdroższa produkcja meksykańskiego kina z hollywoodzką obsadą, która opowiada o katolickiej kontrrewolucji w Meksyku film „There be dragons o założycielu Opus Dei, które do dziś nie może doczekać się szerokiej dystrybucji w Polsce. Emisja filmu Cristiada film zakazany w całym laicko liberalnym świecie http://wirtualnapolonia.com/2012/04/06/emisja-filmu-cristiada-film-zakazany-w-calym-laicko-liberalnym-swiecie/

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>facetx123095 "jakby aborcja była legalna Ci co by chcieli - by jej dokonywali, Ci co są przeciw -m nie. Po co ma być nielegalna bo Wy tego nie chcecie i nigdy nie wykonacie. Tak samo jak palenie. Według mnie to strata pieniędzy i życia, ale jakoś nie protestuje sprzedaży papierosów. Kto chce to korzysta. Jego problem i to na jego odpowiedzilnośc" Ja akurat mieszkam w kraju, gdzie aborcja jest legalna i nie protestuję, bo nie mam na to wpływu. W Polsce w 1993 r. ludzie (głównie kobiety) protestowali przed wprowadzeniem ustawy antyaborcyjnej i tak rząd zrobił co chciał. Kto chce ten usuwa ciążę, ale nie znaczy to, że trzeba aborcję traktować jak metodę antykoncepcyjną... " cóż tam, zdarzyło się to usuniemy". Palenie porównujesz do aborcji? Papieros żyje i będzie człowiekiem? Nie odróżniasz tytoniu od człowieka, dziecka? Współczuję. Ja nikogo nie próbuję przekonywać, aczkolwiek swoje zdanie wyrażam... jednak porównywanie aborcji do używek... ma się tak, jakby z cementu próbować zrobić placki ziemniaczane. Nie popieram palenia papierosów, ale w życiu nie przyszło mi do głowy, aby wybór palenia, a wybór aborcji zestawić w porównaniu.

Gość morraima
ludzi jest jak mrowkow- 1/3 polski to strefa biedy bo Kk i jego ;poplecznuicy od 89 roku zwalczaj kontrole urodzn , wypychaja kobieety z rynku pracy i chca zmiesc antykoncepcje z powierzchni ziemi -a skutek? w PRL dzieci w domach dzieck bylo 10 tys a teraz 25 tys- biedota rodzi i oddaje -brawo KK i jego leakrze i politycy -to ich zbrodnicze dzielo

np Rosja ogranicza prawo do aborcji Zaostrzenie przepisów o zezwalaniu na przerywanie ciąży jest elementem polityki demograficznej władz starających się wszelkimi sposobami zwiększyć liczbę Rosjan. Te wysiłki dużo kosztują. Na przykład każdą kobietę, która urodzi drugie i następne dziecko, państwo obdarowuje tak zwanym kapitałem macierzyńskim, czyli becikowym w wysokości około 32 tys. zł. Władimir Putin obiecał kilka dni temu, że rodzina, w której pojawi się trzecie dziecko, będzie przez trzy lata dostawać zasiłek pokrywający koszty jego utrzymania. Ta polityka nie przynosi jednak oczekiwanych skutków. Liczba Rosjan wciąż maleje. I jak oblicza sam premier, jeśli te tendencje się nie zmienią, w 2050 r. Rosja będzie liczyć 107 mln ludzi - o 36 mln mniej niż dziś. http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114377,11154157,Rosja_ogranicza_prawo_do_aborcji.html

Gość kajabba
ludzi jest za dzu -a ideal Kk to nascie dzieci w rodzinie

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>merkaba "Masoneria dąży do zniewolenia ludzi poprzez: rozbicie rodziny, demoralizacje (przejawiającą się w promowaniu przez wolnomularzy- swobody seksualnej, aborcji, antykoncepcji, rozwodów, ślubów cywilnych, eutanazji, homoseksualizmu, laicyzacji" Laicyzacja? A czego ty chcesz? prawa kościelnego? Powtórki ze świętej inkwizycji, gdzie za podejrzenie o czary człowiek trafiał na stos? Może w obecnych czasach nie byłoby tak tragicznie, ale jak słyszę takich głąbów, którzy są przeciwni antykoncepcji to mnie szlag trafia. W państwach prawa religijnego, czy to chrześcijańskiego, czy muzułmańskiego dzieją się gorsze zbrodnie przeciwko dzieciom, niż w państwach świeckich. Oczywiście tak jak kk, prawo szariatu w krajach muzułmańskich zabrania aborcji, ALE... nie oferując nic w zamian, a przynajmniej oferując niewiele, skazują ludzi na mordowanie swoich dzieci w ciszy tuż po narodzinach. Tego też nie wiesz? Nie jestem za aborcją, ale jestem za antykoncepcją i wiem jedno, że religie powinny być trzymane z dala od wpływu na prawodawstwo. Tgeo jestem pewna jak niczego innego.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
Państwo prawa kanonicznego czy prawa szariatu, to nic innego jak robienie otoczki przyzwoitości i zamiatanie problemów pod dywan.

Gość Nie na o czym mówić
A Ty chcesz żyć? Czy chcesz żeby Cię ktoś wyskrobał na żywca. Tam w twoim brzuchu już JEST człowiek i on do Ciebie nie należy. Jak umiałaś się seksić to musisz też umieć ponieść tego konsekwencje- powiedzieć rodzicom. Dziecko w najgorszym wypadku można oddać, nie trzeba go zabijać.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>Nie na o czym mówić "A Ty chcesz żyć? Czy chcesz żeby Cię ktoś wyskrobał na żywca. Tam w twoim brzuchu już JEST człowiek i on do Ciebie nie należy. Jak umiałaś się seksić to musisz też umieć ponieść tego konsekwencje- powiedzieć rodzicom. Dziecko w najgorszym wypadku można oddać, nie trzeba go zabijać." Do kogo ty się teraz zwracasz? Do mnie? Weź że człowieku przeczytaj posty choćby dwie strony w tył zanim się tu zaczniesz pocić. Wyrwałeś coś z kontekstu i rzucasz się jak wesz na grzebieniu. Jeśli chodzi ci o aborcję... JESTEM PRZECIW... ale jak na każdym forum, czasem temat dygresuje... A ja nadal twierdzę, że religia powinna mieć swoje miejsce w świątyniach i nigdzie indziej!!!

Gość kajabba
ludziow jak mrowkow-polska to drugie indie i afryka-taka plosnosc ludzi jest-bo Kk i poliytycy maja jeden cel-miliard polakow

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>kajabba "ludziow jak mrowkow-polska to drugie indie i afryka-taka plosnosc ludzi jest-bo Kk i poliytycy maja jeden cel-miliard polakow" Ciesz się, że w Polsce jeszcze antykoncepcji nikt nie zabronił, bo wtedy celem było 7 miliardów :D Jak kościół będzie się pchał do polityki w Polsce, wtedy będą jaja, bo za stosowanie środków antykoncepcyjnych prawo kanoniczne będzie karać pozbawieniem wolności :P

nierub tego puzniej bendziesz zalowala do kaca zycia powiec lepiej rodzicom oni ci pomogom wiem cos otym

Gość kajabba
czytaliscie moze ksizke tylko razem z corka betty mahmoddy? On a pisze ze przyjechala do iranu majac spirale a gdy przeczytala w iranskiej konstytucji ze za zapobieganie ciązy grozi kara smierci -to ja se sama wyjeła-mocny opis

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>kajabba "czytaliscie moze ksizke tylko razem z corka betty mahmoddy? On a pisze ze przyjechala do iranu majac spirale a gdy przeczytala w iranskiej konstytucji ze za zapobieganie ciązy grozi kara smierci -to ja se sama wyjeła-mocny opis" Ja czytałam i podobne sytuacje nie tylko w tej książce są opisywane i nie tylko dotyczące religii muzułmańskiej :) Tam gdzie religia w państwie, tam po prostu... ciemnota, totalny wyż demograficzny, biedna z nędzą, rodzenie w domu i mordowanie noworodków tuż po narodzinach i ogólnie brak perspektyw. Od średniowiecza postęp niewielki. Dlatego choć nie jestem za aborcją, na pewno jestem za antykoncepcją i państwowym prawem laickim. Nie jestem wierząca, ale jak ktoś wierzy... droga wolna, niech wierzy, ale wszelaka nadgorliwość religijna jest gorsza od faszyzmu.

Gość kajabba
jajestem za antykoncepcja i sterylizacja - aKk ijego gwardia -popiera bied e, ciemnote i , glod, niski poziom wyksztalcenia i -dzidziczenie ech negatywow

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>kajabba "jajestem za antykoncepcja i sterylizacja - aKk ijego gwardia -popiera bied e, ciemnote i , glod, niski poziom wyksztalcenia i -dzidziczenie ech negatywow" Problem w tym, że w Polsce sterylizacja też nie jest całkowicie legalna. Kobieta może poprosić o zabieg sterylizacji, na przykład wtedy, gdy troje dzieci urodziła poprzez cesarskie cięcie.. Sterylizacja jak najbardziej i antykoncepcja... Jeśli ktoś jest pewien że nie chce mieć nigdy dzieci, sru i sterylizacja, dla niepewnych antykoncepcja. Nie mieszkam w Polsce i tu aborcja jak i sterylizacja na życzenie jest legalna... Dzieci... głównie tylko obcokrajowców, ale jak kto woli, jednak tutaj kobiety albo fest się zabezpieczają albo właśnie sterylizują... Tak chyba najlepiej :)

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
Szczerze mówiąc proporcje między zabiegami aborcyjnymi, a na przykład antykoncepcją czy sterylizacją na życzenie jest na prawdę kolosalna. Nie wiem dokładnie na czym to polega, czy na świadomości społecznej czy na czym, ale zabiegów aborcyjnych jest o multum mniej niż np. sterylizacji czy pacjentek przychodzących po recepty na pigułki antykoncepcyjne.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
Może chodzi właśnie o kwestie wyboru? Nie wiem... Jeśli kobieta nie chce na 100% mieć dziecka, wystarczy że ukończyła 21 lat i może poddać się sterylizacji, antykoncepcja na wyciągnięcie ręki... Może gdyby tak w Polsce kobietom dać wybór... wysterylizuj się jeśli nie chcesz dzieci... może byłoby inaczej? Nie wiem. Tutaj nawet mężczyźni poddają się sterylizacji, choć rzadziej niż kobiety :)

Gość kajabba
sterylizacja w polsce jest pewnie dostepna na carnym rynku-ale ofichalnie jak do przychodni przyjdzie biedna , schorowana wiellorodka blagajac o sterylizacje lub spirale -klerykalny ginekolg skurwiel powie -spierdalaj i roodz dalej

Gość niunia 001
tak czytam i czytam, I jedyna durna osoba w tym ronie jestes Ty . Przelecial cie stary chuj ktoego nazywasz wujkiem ? ma 67 lat a ty 16 , widzisz w tym logike ? bo ja nie . piszesz ze to dziecko wujka a gadasz o slubie ze swoim chlopakiem ? i to chlopak placi za aborcje ? jestes nie normalna, chlopak chociaz wie ze to nie jego dziecko ? Masz problemy z glowa od tego wszystkiego widze. Aborcja to powazna sprawa, mozesz poniesc za to wysokie konsekfencje oraz mozesz nie zajsc juz w ciaze , chcezsz tego ? Na twoim miejscu powiedziala bym rodzica twoja mama na pewno wszystko zrozumie bo sama jest kobieta i wie jak to jest. Najpierw porozmawiaj z rodzicami a pozniej mysl nad takim czyms.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>kajabba "sterylizacja w polsce jest pewnie dostepna na carnym rynku-ale ofichalnie jak do przychodni przyjdzie biedna , schorowana wiellorodka blagajac o sterylizacje lub spirale -klerykalny ginekolg sk**wiel powie -spie**alaj i roodz dalej" W Polsce sterylizacja na życzenie dostępna jest między innymi wtedy, gdy kobieta przeszła 3 porody poprzez cesarskie cięcie. To wiem na pewno. Czy czarny rynek sterylizacyjny w Polsce kwitnie... nie wiem na 100% ale na pewno tak jest. Nie znam przypadku, aby po trzeciej cesarce odmówiono kobiecie sterylizacji na życzenie, ale nie mówię nie, ponieważ być może i takie przypadki bywały, gdy lekarz albo nie uświadomił kobiety w tej kwestii, albo po prostu wyłożył lachę. A zabiegu sterylizacji na życzenie powinno się dokonać w trakcie trzeciej operacji chirurgicznej otwarcia macicy po uprzednim uzgodnieniu tego z rodzącą. Tyle wiem.

Gość kajabba
KK kaze miec jka najwiecej dzieci -tak jest od zawsze

Gość niunia 001
tak czytam i czytam, I jedyna durna osoba w tym ronie jestes Ty . Przelecial cie stary chuj ktoego nazywasz wujkiem ? ma 67 lat a ty 16 , widzisz w tym logike ? bo ja nie . piszesz ze to dziecko wujka a gadasz o slubie ze swoim chlopakiem ? i to chlopak placi za aborcje ? jestes nie normalna, chlopak chociaz wie ze to nie jego dziecko ? Masz problemy z glowa od tego wszystkiego widze. Aborcja to powazna sprawa, mozesz poniesc za to wysokie konsekfencje oraz mozesz nie zajsc juz w ciaze , chcezsz tego ? Na twoim miejscu powiedziala bym rodzica twoja mama na pewno wszystko zrozumie bo sama jest kobieta i wie jak to jest. Najpierw porozmawiaj z rodzicami a pozniej mysl nad takim czyms.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>kajabba "sterylizacja w polsce jest pewnie dostepna na carnym rynku-ale ofichalnie jak do przychodni przyjdzie biedna , schorowana wiellorodka blagajac o sterylizacje lub spirale -klerykalny ginekolg sk**wiel powie -spie**alaj i roodz dalej" W Polsce sterylizacja na życzenie dostępna jest między innymi wtedy, gdy kobieta przeszła 3 porody poprzez cesarskie cięcie. To wiem na pewno. Czy czarny rynek sterylizacyjny w Polsce kwitnie... nie wiem na 100% ale na pewno tak jest. Nie znam przypadku, aby po trzeciej cesarce odmówiono kobiecie sterylizacji na życzenie, ale nie mówię nie, ponieważ być może i takie przypadki bywały, gdy lekarz albo nie uświadomił kobiety w tej kwestii, albo po prostu wyłożył lachę. A zabiegu sterylizacji na życzenie powinno się dokonać w trakcie trzeciej operacji chirurgicznej otwarcia macicy po uprzednim uzgodnieniu tego z rodzącą. Tyle wiem.

Gość dhfblsjdghlsakjdhgs
>>niunia 001 "tak czytam i czytam, I jedyna durna osoba w tym ronie jestes Ty . Przelecial cie stary ch*j ktoego nazywasz wujkiem ? ma 67 lat a ty 16 , widzisz w tym logike ? bo ja nie . piszesz ze to dziecko wujka a gadasz o slubie ze swoim chlopakiem ? i to chlopak placi za aborcje ? jestes nie normalna, chlopak chociaz wie ze to nie jego dziecko ? Masz problemy z glowa od tego wszystkiego widze. Aborcja to powazna sprawa, mozesz poniesc za to wysokie konsekfencje oraz mozesz nie zajsc juz w ciaze , chcezsz tego ? Na twoim miejscu powiedziala bym rodzica twoja mama na pewno wszystko zrozumie bo sama jest kobieta i wie jak to jest. Najpierw porozmawiaj z rodzicami a pozniej mysl nad takim czyms." Niunia, widocznie źle czytasz... bo to o czym piszesz... to były posty podszywaczy zanim ta dziewczyna, która założyła ten topik zaczerniła nick. Czytasz, czytasz a jakoś mało wyczytałaś :P

Gość kajabba
sterylizacja zabobiegalby masowemu wielorodztwu - powszechnej biedzie -jakby baby mogla sie wysteryliziwac po po 2,3 , 4 dzxiecko zamist rodzic ich kilkanasioro to polska nie bylaby tak przleudniona