Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mezatka juzzzzz

Czy po ślubie żeby wymienić prawo jazdy to trzeba już mieć nowy dowód osobisty?

Polecane posty

Gość mezatka juzzzzz

czy wystarczy pójść z aktem małżeństwa i złożyć wniosek na nowe prawo jazdy? tak samo z kartą zdrowia, czy też czekać na dowód czy od razu można wymienić? I jeszcze jedno pytanie, czy jak zameldowałam się już w miejscowości u męża to czy mogę pozostać u lekarza w mojej miejscowości czy muszę przenieść się do lekarza tam gdzie teraz jestem zameldowana? z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość wredniucha
nie możesz zadzwonić do urzędu i zapytać?

Gość asfsGSDSH
hahhaa;))

Gość ja podobnie
zeby zmienić prawko nie musisz mieć nowego dowodu żeby wyrobić paszport to w momencie składania wniosku posługujesz się starym dowodoem oraz zaświadczeniem że zamledowałaś sie w nowym miejscu, ale do odbioru będziesz musiała mieć już nowy w starej przychodni możesz pozostać, nie ma rejonizacji - masz prawo bezpłatnie zmienić lekarza rodzinnego dwa razy w roku, a dowód nie ma tu nic do rzeczy

Gość mezatka juzzzzz
dziekuje za odpowiedź ;)

Gość ja podobnie
do zmiany danych na prawku nie potrzebujesz aktu małżeństwa, jest tam rubryka o wydanie wtórnika z powodu zmiany danych, podajesz stare dane i prosisz o zmianę na nowe, dołączasz jedną fotografię mnie nikt nie prosił o akt le warto wziąc ze sobą bo co urząd to inny obyczaj