Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miła_dżdżowniczka

Ci którzy nigdy nie poszli na wagary

Polecane posty

Gość Niebiessskoooka,,
Gdybym chodziła do szkół gdzie grono pedagogiczne kładzie lache na wagary to pewnie też bym uciekała ale w moim przypadku, życie było mi miłe W liceum, w I semstrze, wiekszosc mojej "rozrywkowej" klasy zerwało sie z całego dnia zajec chyba zeby pokazac jacy sa krejzi. Dostali tak do wiwatu od wychowaczyni (polonistki) i nauczycieli prowadzacych ze do samej matury nawet jedna osoba nie uciekła z lekcji:D

Gość Ich starzy by sie na nich
Wkurwili. Nie kazdy ma tolerancyjnych, luznych opiekunow.

Gość fdgdgcerg
powiem więcej- nienawidziłam 3/4 swojej klasy, bo to były takie ułomy że gdzie indziej ich nie chcieli, a do klasy o takim profilu biorą zwykle wszystkich, bo jest mało chętnych także z ulgą i prawdziwą radością przyjmowałam fakt, że nie będzie ich na lekcji🖐️

Gość fdgdgcerg
a tak- właśnie wspominam czasy liceum:classic_cool:

Gość htttjtjt
ja w liceum też zostawałam i plus był taki, że nauczyciele doceniają tych, ktorzy nie "zrywają się" z lekcji. Ja akurat uwielbiałam szkołę i naukę. Nawet raz na imprezę poszłam z książką. :D Odmieniło mi się dopiero po ukończeniu 19 lat. Wtedy zaczęłam grać w teatrzykach, śpiewać i imprezować. :P Jakoś nigdy nie zauważyłam by nauczyciele byli źli na tych co zostawali.

Niebiessskoooka,, słabo mieliście, ja miałam tylko około 50% obecności na zajęciach w liceum, bo to mi się nie chciało wcześnie wstawać, to gdzieś leciałam szybko przed zakończeniem lekcji. Ale średnią i tak miałam powyżej 4, a było to dobre i trudne liceum, tylko właśnie do obecności nie przykładali wagi.

Gość Chcieli sie podlizac
Albo w domu by mieli wojne przez tydzien.

Coooo Ty ja też byłam w mat-fiz-inf i jak ktoś nie był laureatem z konkursu przedmiotowego, czyli nie miał automatycznych 200pkt max to praktycznie nie miał za bardzo szans się tam nawet dostać.

u mnie w liceum to już nikt nie uciekał, czasem sobie po prostu nie przychodził komu się nie chciało, ja wspominałam czasy gimnazjum.:) Wagary zawsze były zajebiste, ta wolność i świadomość, że zamiast się dusić w ciasnej klasie, idziesz sobie w słońcu z koleżankami. :D

"nauczyciele doceniają tych, ktorzy nie "zrywają się" z lekcji" a ja czegoś takiego nie zauważyłam, może wam się po prostu tak wydawało tylko? U mnie pupilami byłyśmy ja+moja koleżanka z ławki, a uciekałyśmy jak się tylko dało.

Gość fdgdgcerg
bo to nie było "elytarne" liceum ze stuletnią renomą, niestety musiałam je wybrać ze względu na odległość:o ale jak mówię- 3/4 osób tam trafiło przez przypadek, kompletnie niezainteresowni profilem klasy

No to rzeczywiście mogłaś mieć nieciekawą klasę, może i też bym pewnie z nimi wtedy nie chciała uciekać. Najgorsze jest, kiedy takie przygłupy usiłują wieść prym w klasie i wydaje im się, że są najważniejsi.

Gość uladana
jaka odpowiedzialność zbiorowa? Niektórzy może i mieli lajtowych staruszków, którzy lali na to czy ich dziecko wagaruje czy nie. Ale na pewno byli też tacy, którzy mieliby potem mega problemy w domu. Tak trudno ci to zrozumieć?

Przecież rodzice się wcale o tym nie dowiadywali najczęściej. Zanim doszło do wywiadówki, to wychowawca już zapominał o dawnej ucieczce. A do domu wracało się o takiej godzinie jakby się skończyło wszystkie lekcje.:)

Gość fdgdgcerg
lepsze takie niż chodzić do klasy z patologią i biedą umysłową :D złodzieje, dziwki, dresy- to ja już wolę snobów🖐️

Wolisz snobów, bo miałaś tych drugich i snobów dobrze nie znasz.:) Ja to chyba bym wolała te dresy i dziwki. Choć gdyby do tego miał być niski poziom nauczania to już wtedy nie.

Gość fdgdgcerg
no tu ci muszę przyznać rację;) ale na szczęście mam teraz przyjemność chodzić na studia z normalnymi i nie zadzierającymi nosa osobami :) muszę już uciekać, pozdrawiam 🖐️

Gość Bywalo, ze nie zapominali
powiedziec o wagarach na wywiadowce np. w gimnazjum. I obnizyc zachowanie. Ciekawskie mamuski dociekaly dlaczego ;( W liceum inaczej traktuja, wiadomo, tez sie dziwilam prawie doroslym ludziom dlaczego stali pod klasa w czerwcu...

Gość Bbjhuhugubugbhgy
Niektorym rodzice o wszystko sie czepiaja, nawet 2 godziny spoznienia przy dobrych stopniach, ale ty o tym nie wiesz, wiec po co sie udzielasz.

No ja współczuję tym osobom, które muszą znosić nie zawsze adekwatne i rzadko słuszne pretensje oraz kary rodziców. Moja siostra tak miała, ja natomiast mam zbyt silną osobowość, żeby się tak dać. Na każdą karę i złe słowo, miałam swoją karę i złe słowo np. kiedyś pocięłam matce wszystkie ubrania. Wtedy sobie odpuścili obydwoje i dostałam wolną rękę.

Udzielać się może każdy, każdy też ma swoje doświadczenia, w dyskusji nie o to chodzi, żeby mówili tylko Ci którzy mieli tak i tak konkretnie, ale też Ci którzy mają odmienne poglądy.

Gość hddadA
zdarzyło mi sie kilka razy zostać gdy inni uciekli.Powód bardzo prosty - za często wcześniej uciekałam,miałam już nadmiar godzin opuszczonych i w moim przypadku gdybym jeszcze raz uciekła - mogłabym za to zapłacić zawaleniem roku 🖐️