Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Owocowa ja

ILE OWOC脫W JEST W WASZEJ DIECIE ?

Polecane posty

Go艣膰 oyampinna
dla cukrzykow-i osob ze stanem przedcukrzycowym

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 NIEZORINTOWANA JA
A NATURA M脫WI CO艢 INNEGO :d

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oyampinna
owoce maja duzo cukru i kalorii i jak sie ich duzo zre , soki owcowe pije -to cukier szaleje -oczywiscie owoc lepszy niz np baton -ale wystarczy jedno jablko a nie kilo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 owocowaJusta
ja bez owoc贸w 偶y膰 nie umiem! zw艂aszcza teraz, w lecie. najgorzej jest w zimie, bo s膮 tylko cytrusy, na szcz臋艣cie s膮 takie firmy jak Grycan-lody od pokole艅, kt贸re sorbetami potrafi膮 zaspokoi膰 g艂贸d fruktozy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kuniochi
justa a jak twoja waga i cera? duzo cukru to zwykle nadwaga , ruina skory izeb贸w-a lody -to same chemiczne swinstwa , cukier tluszcz-fuj-ja od wielu lat lodow nie jem -bo tam sa takie chemiczn eswinstwa ze hoohho- np srodek na wszy-przeciez lodziki czemus zawdzieczaj swoj kolor, smak i zapach -tam nie ma natury - tak jak w jogusrtach owocowych nie ma owocow , tylko owocowa pulpa, wsad -producenci to pierdoleni jebani chuje co truja i oszukuja konsument贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pani Bo偶enka :)
Lody to jedni z ostanich paskudztw po jakie bym si臋gne艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 callamunn ada
pani Bozenko -racja -lody i wszelkie slodycze -sa tak naszpikowane chemia ze szok-ja czytalalm ze podawanie wodmistych lodow dzieciom powinno byc prawnie zakzan e-bo one maja substancje -ktore powoduja uwaga!-alergie , wysypki , nadpobudliwosc , klopoty z koncetracja , napady histerii i agresji, -brrr-w zelkach tez jest duzo tego swinstwa i raz jak zerklam na miesznake keksowa -to tam tez ostrzezono ze to powoduje klopoty z koncetracja -producent贸w slodyczy powiinno wieszac sie za jaja - i dymac w dup臋 偶elazem jak glazem-zeby im rozjeba艂o kaka艂o-za to ze truja ludzi chemicznymi swinstwami-najbardziej cierpia dzieci -bo maja delikatne organizmy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 callamunnada
producenci slodyczy , sokow, napojow -to skurwiele co powinni sie w piekle smazyc-za to ze truja nieswiadomych konsumentow cukrem , chemia , slodzikami -tfu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 johinbinna
偶eby zachorowali na raka -tego im 偶ycze-producentom s艂odyczy , fastfudow, sokow i napojow- za trucicielstwo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 atttinimma
producenci slodyczy, czipsow , sokow i napojow -powiinu zostac calkowice sparalizowani by nie mogli sie sami podetrzec- za to ze w swych produktach stosuja potworne chemiczne swinstwa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jeste艣 tym co jesz :]
Dok艂adnie. Gdby nie byo popytu, to nie by艂o by tyle dzidostwa na pu艂kach. W reklamach pi臋kne ta艅cz膮ce kr贸wki, zach臋caja do jedzenia g贸wna, a ludzie p臋dz膮 do sklepu i kupuj膮 swoim pociechom to dzidostow, nie pomy艣l膮 nawet, 偶e robi膮 im krzywd臋. Od dawien dawna wiadomo 偶e owoce s膮 zdrowe, a tak ma艂o ich zjadamy, tak ma艂o ich podejamy naszym dzieciom. KOszmarny jest ten widok na ulicy jak zasuwa mama z w贸zkiem a w nim dziecko z paczk膮 czips贸w :/ Ludzie kompletnie nie my艣l膮, wierz膮 we wszytsko co mw贸i膮 w tv, to co tam jest pwiedzianae to jest dla nich 艣wieto艣ci膮. LUDZIE ZACZNIJCIE MY艢LE膯 !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gimigimigimi
sparali偶owani ? a mam ich gdzie艣, przcie偶 to ja decyduje co kupuje, a takie syfu nie jadam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asusennna
o to chodzi ze reklamy slodyczy , czipsow s askrajnie niemoraln e-robia ludziom zwlaszcza dzieciom wode z mozgu -mowia ze slodycze sa z drowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asusennna
czytalam ze u dzieci ze zdrowymi z臋bami pr贸chnica rozwine艂a sie po 6 tygodnaich jedzenia 1 cukierka ddziennie-a pewne cukierki sa reklamowane pod haslem -艂akocie i wutaminy-masakra- a krem czekoladowy -tfu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asusennna
lepszy owoc, warzywo niz jakis pierdolony baton cukierek ,lod-a te kolorowe napoje to masakra- zgroza- powoduja otylosc , cujkrzyce , prochnice, osteoporoze, zwiekszaja ryzyko nadciesnienia , zawa艂u, raka trzustki, zespo艂u etabolicznego-masakra- - tylko soki w domu wyciskane sa zdrowe-oczywiscie jesli sie do nich cukru nie dodaje -bo sa matki i bacie kretynki co do sokow i kompotow domowych pol kilo cukru sypia- kupne soki to sam cukier i chemia - nic zdrowego- wjogurach owocowych jest zero owoc贸w-tak producenci robia konsumentow w bambuko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asusennna
owoce sa zdrowe -ale nie za duzo -bo maja mnostwo cukru i kaorii-a lepiej jesc owoce krajowe niz tropikalne -wodnisty arbuz wbrrew pozorom ma duzo cukru-ja se zjem pare sliwek i fajnie jest -a na owoce tropikalne sram

Udost臋pnij ten post

Wszystko co jemy jest zdrowe - kiedy si臋 je z umiarem... Nikt mi nie wm贸wi 偶e 5 banan贸w, zagryzione arbuzem na 艣niadanie to zdrowe 艣niadanie...Jem owoce, codziennie ale Z UMIAREM :) Jab艂ko, banan i jakie艣 kiwi. Du偶o owoc贸w naszych, krajowych - gruszki, 艣liwki, itd... ale nie 3 kg na nas, ale z umiarem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asusennna
ci膮gle leca reklamy roznych sokow-a ja czytalam -w gazecie o z drowieu-ze ma艂a butelczka niby zdrowego soku przecierowego moze miec 13 艂yzeczek cukru-masakra czym truj sie dzieci i dorosli-cukier i chemia w tych kupnych napojach- coz dietetycy mowia za najzdrowsza jest woda mineralna lub przegotowana -a jesli kawa i herbata to bez niczego-bo wtedy ma tylko pare kalorii- 艂yzeczka cukru to ok 40 kcal-wiec ze slodzenia akwy i herbaty mozna se sporo kalorii zebrac-zeby ci cio produkuja i reklamuja te swinstwa lezeli kwiczeli i robili pod siebie- ja teraz jestem swiadoma -ale kiedy bylalam ma艂ato rodzice i dziadkowie -karmili i polili mnie roznymi swinstwami-zgroza-no i tworcy fastfudow - ich reklamodawcy -niech se beda sparalizowani - zeby nie mogli sie podetrzec- bo by艂am tam zabierano jako dziecko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asusennna
czipsy , slodycze ,kolorowe napoje - ich nie powinno siejesc nawet z umiarem -tylko w ogole nie powinno sie ich jesc-

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asusennna
zaden madry, normalny rodzic nie da dziecku jednego papierska, jednego kieliszeczka -bo z umiarem to wszystkojest dla ludzi-a cukier jest trucizna jka alkohol narkotyk papierosy-wiec dlaczego rodzice i dziadkowie debile truja dzieci slodyczami i fastfudami, poja swinstwami?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asusennna
producenci przetworzeonej zywnosci to skurwiele- np wparowkach swinstwa potworne sie znajduja a w lodach 艣rodek na wszy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czu czu czu czu czu
"Nikt mi nie wm贸wi 偶e 5 banan贸w, zagryzione arbuzem na 艣niadanie to zdrowe 艣niadanie." A co jest dla ciebie zdrowym 艣nadaniem ? par贸weczki, serek, jogurcik czy inny syf ? owoce na sniadainie to jest najlepsze co mo偶e by膰. Polecam fil o rodzinie witarian贸w, dzieci od odstawienia od piersi jedza tylko i wy艂acznie owoce i maj膮 sie 艣wietnie, s膮 zdrowe, nie gorz膮 im 偶adne chor贸bska. http://www.youtube.com/watch?v=1roi45o07BI Polecam te偶 ksi膮zk臋 Natalie Rose, " Surowa dieta oczyszczajaca" http://merlin.pl/Surowa-dieta-oczyszczajaca_Natalia-Rose/browse/product/1,769717.html MAcie skrzywione my艣lenie, bo s艂uchacie tego co wam wpajaja w TV, co pisza w kolorowych gazetkach etc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kayerra
jasne parowki i wedliny to syf-jogurty -tylko naturalne s a zdrowe- bo w malym jogurcie owocowym jest pare lyzek cukru-musli-brr- tam jest tyle cukru i tluszczu ze hhoho- zwykla owsianka jest najlepsz- -kto daje dziecku musli na sniadanie -to tak jakby dal mu kole iczekolade- tyle tam cukru , tluszczu , kalorii-chemii- zamiast dac dizeku pierdolonego batona , loda, cukierki-lepiej dac owoca-

Udost臋pnij ten post

@kayerra, ma racj臋 lepiej zje艣膰 jogurt naturalny ze 艣wie偶ymi owocami a ze s艂odyczy zrezygnowa膰 na rzecz na rzecz np. wafli ry偶owych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 owocowa ja
Ja s艂odycze zast臋puj臋 suszonymi owocami, jak ju偶 mnie najdzie wielka ochota na s艂odkie, zwykle tak mam przed miesi膮czk膮, to wcinam daktyle, kt贸re kocham ponad wszystko i mam spok贸j. Daktyle s膮 bardzo slodkie wi臋c powinny zaspoki膰 apetyt ka偶dego 艂akomczucha :) Dodam jesczcze 偶e jesli dieta jest prawid艂owo skomponowana to apetyt na s艂odycze wystepuje bardzo rzadko, u mnie tak si臋 dzieje tylko czasami, przed spodziewana miesi膮czk膮 w艂a艣nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lullakkka
producenci czipsow , sokow, napojow gazowanych , energetycznych , s艂odyczy, fastfudow- - powinni byc wieszani za gienitalia i iebani w dupe zwis艂ym fiutem -za trucicielstwo- a przez co najbardziej cierpia dzieci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 diviannna
producenci zywnosci przetworzonej to skurwiele -bo j膮 szpikuja chemia i cukrem i sola- najlepiej by zostali calkowicie sparalizowani i nie mogli sie sami podetrzec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 diviannna
ale np pomidory kupne -sa p臋dzone etylenem i mocznikiem -czyli wszyscy producenci zywnosci to skurwoeile co truja ludzi chemi膮-

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 diviannna
sprowadzacze owoc贸w tropiklanych -oni je kupoja niedojrza艂e, pryskaja chemia i miesiacma i trzymaja w chlodniach az dojrzej膮- wartosc odzywacza takich owc贸w jest znikoma- dlatego powinno sie jesc tylko owoce krajowe bo znimi nie ma takich szachrajstw i przewa艂贸w- choc oczywiscie tez sa pryskan e-ale przynajmniej nie sa transportowane tygodniami i nie siedza miesiacami w ch艂odniach- ci co sprowadzja banany -niech sie nimi wyruchaja -skoro one niby sa zdrowe

Udost臋pnij ten post