Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gweregre

zazdroszcze tym, którzy mają bogatych rodziców i są ustawieni

Polecane posty

Gość bulgotanie
ale troche racji fiku ma! bo biedni nie wiedza jak ja zalozyc,nie maja pomyslu,nie podpowiedza,maja klapki na oczach dla nich zarabiac to isc do roboty w zakladzie i robic co im kaza

-NA WACIKI - szczęście to inteligencja, nie uroda ani kasa. Bardzo się cieszę, że masz dużo pieniędzy, szkoda, że mózgu na nie kupić nie możesz...

biednych nikt nei posyłam jako dzieci an kursy angielskiego nie wyjeżdżaja na wakacje, nie stać ich na wyjścia, więc potem sa tacy neiobyci i dopiero mając lat 20 robią to co normalni ludzie robią jako nastolatki

biedny nei mysli o firmie, bo nie ma żadnego kapitału! musi wpierw zarobić by firmę założyc (no chyba że mowa o firmie usługowej)

Mozna iść do zawodówki, zdobyć zawód i samemu sobie zasponsorować wyksztalcenie. Mozna też "bogato się urodzić" pójść na politologię czy inną filozofię i jechać na zasobach rodziców a po ich śmierci klepać biedę. Takie właśnie dzieci próbują obrabować wnuczka (mojego znajomego), któremu dziadek (ich ojciec) przepisał nieruchomości.

Ja i mój mąż także pochodzimy z bardzo biednych rodzin i niewielkiego miasteczka . Rodzice nie mogli nam pomóc gdyż sami ledwo wiązali koniec z końcem, jednak dzięki chęci rozwoju , ciężkiej pracy i uporu doczekaliśmy się chwili w której mamy dobrą pracę i lepsze perspektywy na przyszłość . Każdy jest kowalem własnego losu i masz 2 alternatywy : albo będziesz dążył do tego aby było lepiej , albo będziesz narzekał że ci źle bo jesteś biedny . Życzę wytrwałości :)

Gość kayerra
fajnie byc dzieckiem milionera nawet nieslubnym

Zawsze ktoś bdzie piękniejszy, mądrzejszy i bogatszy. I tak każdy kto ma zdrowie ma skarb nad skarby, a mało kto nim się cieszy.

Ja pierdolę, Polska to kraj żebraków. :? Większość by chciała dostać coś za darmo a pracować nikomu się nie chce. Ba! Nawet myśleć się nie chce. A wszystkie te "złe rządy" to po prostu zwykli szarzu polcy co się dorwali do władzy. :o Czemu, ja się pytam, ten kraj odzyskał niepodległość?

To są pracowici tylko w połowie. Po etacie się pracuje nad znalezieniem lepszej pracy, nawet jesli jest to związane z migracją.

Gość baszarteg ;)
Znałem kiedyś kobiete która powiedziała mnie tak "No wiesz mój monż dopóki mnie nie poznał tysz jezdził tramwajem...??!!" to okrutne nie do ufieszenia ale prawdziwe przed oczami staneły mi wszystkie te obejszane filmowe wagony bydlence ,tragiczny los 4-noga Lampo z noweli -"O psie, który jeździł koleją" ,mam XXI wiek a bieda nada zmósza lódzi do transportu urongajonego luckiej godnosci.:)

fiku mikuuu biednych nikt nei posyłam jako dzieci an kursy angielskiego nie wyjeżdżaja na wakacje, nie stać ich na wyjścia, więc potem sa tacy neiobyci i dopiero mając lat 20 robią to co normalni ludzie robią jako nastolatki Wyjątkowo musze sie zgodzić z fiku :D Dokladnie tak jest: Dopiero mając 20 kilka lat po studiach zaczne korzystać z zycia...