Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnes13231

Brzuch w 11 tygodniu

Polecane posty

Agnes, niedługo przejdzie. Takie tętno na początku jest normalne, a mdłości już w ogóle... Karolina, ja idę na USG 26 września. ;)) M. wolałby dziewczynkę, mi to obojętne, ale czuję, że to chłopiec.

mojemu M. tez to obojetne, a ja czuje ze to dziewczynka:P no ale zobaczymy, jak mowie moze juz w srode mi powie :) agnes13231 wszystko bedzie dobrze zobaczysz :)

I jak tam, dziewczyny? Ja byłam wczoraj u teściów na obiedzie i trochę zaczynają łagodnieć w kwestii cywilnego ;p. Mam nadzieję, że uda nam się ich przekonać, żeby jednak przyszli... Dzisiaj umówiłam się na wypad z koleżankami, ale nie mam ochoty, żeby iść... Odkąd wiedzą, że jestem w ciąży, zachowują się tak, jakby nie wiedziały, jak ze mną rozmawiać, a przecież w moim charakterze się nic nie zmieniło. ;/

a u mnie wszystko wporzadu :) jutro ide do lekarza i w koncu powie mi czy to chlopczyk czy dziewczynka ❤️ juz sie doczekac nie moge :) aaa wejdz sobie na forum takie: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5263766&start=330 tam jest nas kilka wiec mozesz sie dolaczyc :) ja sie zapisalam na darmowe warsztaty, beda w Rzeszowie 26 wrzesnia, zapisz sie i Ty :) http://bezpieczny-maluch.com.pl/

O! Dzięki. Przeglądnę to dokładnie. Chciałabym się na coś takiego zapisać, tyle że od października idę na studia i nie wiem, czy zgrałoby mi się to z zajęciami na uczelni. I tak pewnie po sesji zimowej zrezygnuję (o ile w ogóle coś zdam, bo w lutym poród), ale lepiej przynajmniej wcześniej zacząć. Jak się odkłada naukę, to ciężko się za nią zabrać. Później będzie łatwiej wrócić na uczelnie.

Kurcze... akurat 26.09 o godzinie 18.oo jestem umówiona na USG, a warsztaty kończą się o 20.30 ;/ Ja to zawsze muszę mieć takiego pecha.

Nie no, jestem umówiona na zwykłą wizytę USG. Ale czekaj... żeby dowiedzieć się o płci dziecka, to trzeba robić jakieś specjalne USG? Jak to jest? O co chodzi z 3D? Pierwszy raz słyszę...

Gość a mam pytanie czy
pamietasz kiedy w ogole zaczal rosnac cii brzuch? ja jestem w 8 tygodniu i nie mam żadnych zmian w brzuszku i tez sie bardzo martwie :(

Gość a mam pytanie czy
pamietasz kiedy w ogole zaczal rosnac cii brzuch? ja jestem w 8 tygodniu i nie mam żadnych zmian w brzuszku i tez sie bardzo martwie :(

naprawde?? te USG 3D/4D to takie badanie na podstawie jakiegos nowoczesnego USG gdzie widac maluszka z kazdej strony bardzo dokladnie i jakby cos bylo "nie tak" to takie badania to pokaza, jakies choroby czy wady wrodzone, wszystko widac... no a jezeli chodzi o plec to na tym badaniu wiadomo na 100% :) ale na zwyklym USG tez widac plec ale nie zawsze:P sa rozne przypadki, czasami dzidzius moze sie zle ustawic albo poprostu lekarz pomylic - to tez czlowiek :)

a mam pytanie czy oj nie martw sie wogole tym, brzuszki wychodza zwykle na przelomi 5-6 miesiaca, a czasami wczesniej a czasami pozniej, to zalezy od ulozenia maluszka i od Twojej figury, najwazniejsze ze z malenstwem wszystko wporzadku :)

Dziewczyny! Nie martwcie się tym nierosnącym brzuszkiem. Cieszcie się, że jest mały, nie będzie rozstępów. Ja jestem w piątym miesiącu i prawie nic mi nie widać. Ludzie mi mówią, że wyglądam tylko, jakbym przytyła z dwa kilogramy. Mamalutowamama, zapytam się o to mojego lekarza, ale pewnie trzeba będzie zrobić prywatnie takie USG. Zresztą normalne też robię płacąc, bo moja przychodnia nie ma sprzętu.

to jest najszczegolowsze badanie maluszka w lonie matki i kosztuje okolo 300 zl (zalezy jeszcze gdzie, ja place 250zl), lekarz mi powiedzial ze warto takie badanie zrobic, ja chodze prywatnie do lekarza, ale wlasnie lekarz do ktorego chodze takich badan nie robi, ale w prywatnej klinice tam gdzie przyjmuje to robia, aha i na fundusz tez to jest platne w tej samej cenie, bo pytalam sie przez telefon innego lekarza, mysle ze warto przyoszczedzic i zrobic sobie takie badania :)

O Jezusie... Drogie! Za dwa takie badania kupiłabym wózek. Ja niestety nie mogę sobie na nie pozwolić :(.

Aaa :). A jak z porodem? Boisz się? Ja planuję wziąć znieczulenie, jestem panikarą i prędzej zeświruję ze strachu niż urodzę normalnie, "na żywca".

jeszcze masa czasu do porodu wiek kompletnie o tym nie mysle, teraz sie "podniecam" bo jutro pewnie plec malenstwa poznam i o tym teraz mysle, pozniej badania 4D i bede o tym myslec, nastepnie bedzie czas na lozeczka, ubranka i takie tam rzeczy, a dopiero poooooozniej porod :) ja chce rodzic silam natury, znieczulenie chyba tez, nie wiem narazie nie mysle o tym hehe :P a Ty gdzie chcesz rodzic?

Chyba w Łańcucie. Mamy teraz fajny, dobry oddział położnictwa. Chciałabym urodzić jak najszybciej... Już się nie mogę doczekać, a i czasami organizm odmawia mi współpracy...

ja jestem w 6 mc i uwierz mi że nie każdy zauważy że jestem w ciąży. Nigdy szczuplutka nie byłam ale brzuszkiem sie do tej pory nie pochwale bo malutki. Wczoraj byłam u lekarza i położna zapytała czy ciężarna czy nie bo nawet ona sie nie poznała :) ale z malutkim ok waży 700gram;D

Ja jak się bardzo najem, to robi mi się totalny balon i dopiero wtedy widać, żem ciężarna.

Gość a gdzie autorka?
temat toczy sie swoim zyciem a agnes?pewnie nie wytrzymała objawów ciazy he he

Ale żart! Pewnie ma lepsze i ciekawsze zajęcie niż siedzenie na Kafeterii.

Sorki, coś mi się zacięło i to przez to tyle wiadomości. Mamalutowamama i jak, znasz już płeć dziecka? :D