Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnes13231

Brzuch w 11 tygodniu

Polecane posty

Gratuluję! :) Ale suuupeeer... Nakręciłam się. Teraz ja chcę już wiedzieć! MUSZĘ! :D

Dziewczyny, czego się nie odzywacie? ;> Ja mam na dzisiaj zaplanowane malowanie pokoju ;D . Trochę mi się nie chce, ale kiedyś trzeba to zrobić...

jestem, jestem :) jak sie czujesz moja droga?? ja sie naprawde strasznie ciesze ze wiem ze to synka nosze w brzuszku i wlasnie sobie ogladalam plytke z calym nagraniem USG :) malowanko huhu :) ja mialam w czerwcu (nie wiedzialam ze w ciazy jestem) i pokoj "dla dziecka" jest rozowy hehe, ale i tak mały będzie mieszkał z nimi :) a TY jak sie czujesz? czujesz juz ruchy?? ja czasmi cos czuje ale noe wiem czy to to akurat :P za okolo 2-3 tyg powinnam czuc juz wyrazne ruchy małego, waży 165gram :) a Ty jak sie czujesz?

Od tamtego czasu, kiedy pierwszy raz były ruchy, poczułam je może z dwa razy. Ale nie panikuję. Wiem, że nie są jeszcze tak dobrze odczuwalne i mogłam je po prostu przeoczyć. Czuję się w porządku, dziękuję. Mam energię, nic mnie na razie nie boli. Irytuje mnie tylko kiepska pogoda, ale na szczęście nie planowałam na dzisiaj żadnego wyjścia, także może sobie padać i do wieczora.

no to dobrze :)kurcze jak sie dowiesz kto mieszka w Twoim brzuszku to uwierz mi, bedziesz cała w skowronkach ze szczescia :) teraz juz moge sie zastanawiac nad konkretnym imieniem - Ksawery :) no i powolutku rozgladac sie za wyprawka dla synka :)

Mówisz, że emocje takie jak przy pierwszym USG? Ksawery to świetny wybór! Bardzo mi się podoba. :) My mamy wybrane imię dla dziewczynki - Amelka, ale z imieniem dla chłopca jest problem... Mojemu wszystkie męskie imiona się z czymś kojarzą. ;/

O widzisz ;D. Wygląda na to, że zostałyśmy na tym temacie same, nikt tu oprócz nas nie zagląda... Trochę kiepsko ;/.

no niestety, ale "mamy siebie" hihi, zawsze mozemy sie "powymieniac" doswiadczeniami naszymi, a Ty ktory juz tydzien?? mi dokladnie dzis 17+0 czyli juz moge mowic 18 :P

Ja już jestem w końcówce 18 tyg. Jeszcze z dwa dni temu nie byłam zadowolona z brzucha, bo był mały, a teraz widać go dużo bardziej. To zadziwiające, jak szybko potrafi rosnąć!

moj mały 1.5 tygonia temu mieżył 8cm 3mm, a wczoraj miał już 10cm 47mm, a jak tafilam do szpitala na USG była fasolka, a po 14 dniach na USG było juz widac glowke, raczki i nozki!! i widzialam jak sie rusza!! niesamowite!! strasznie szybko rosna :)

Dokładnie... Tak samo będzie jak się urodzą. Co miesiąc trzeba będzie wymieniać ciuszki.

Witam, można do was dołączyć drogie Panie? Anka 24 lata Rzeszów 18 tydzień Termin na 11 lutego 2013 Płeć jeszcze nie znana :)

bejbuseq pewnie, juz Cie znam Aniu :) pisalas na innym forum luty 2013 ale tam temat "zdycha"... ja tez jestem z Rzeszowa :)

No pewnie! Witaj ;D. Kolejna z naszych okolic. ;) Kaśka, miło mi. Mam 18 lat, mieszkam w Łańcucie, jestem też w 18 tygodniu i termin mam dzień wcześniej od Ciebie :D. Coś sprzyjające warunki były gdzieś w okolicach kwietnia i maja, haha :).

nawet nie bede patrzec na zdjecie bo w tym tym to normlane ze nic niewidac nie martw sie u mnie tez nie było troszke moze zauwazłyma npo ubraniach ale to tyle ale dla oka nic nie było widoczne tez mialam maly brzuszek do 5 miesiaca.kazda kobieta ma inaczej ja mam kolezanke która jest miesiac nizej w ciązy niz ja a ma wiekszy brzusio.

Zatem witaj stara koleżanko ze zdychającego forum w dwóch osłonach (tylko tam się za bardzo akcja rozwinęła na podszywaczy i nie dało się pisać... może chociaż tu zaznamy spokoju :) Witaj również Kasiu :) Co do tematu napiszę, że jestem kobietą większych gabarytów i na dodatek wysoką, więc brzuszek przed ciążą miałam okrąglejszy i taki został do teraz. Martwiłam się, że coś jest za mały ale ciąża przebiega prawidłowo więc nie ma się czym martwić. A brzuch dopiero teraz zaczyna rosnąć i stawać się widoczny. Ale to mnie cieszy. W książce dzisiaj rano wyczytałam, że do tego momentu ciąży powinno się przytyć w granicach 4.6 - 5.8 kg. Ja o dziwo przytyłam ok 0.5 - 1.0 kg, co mnie początkowo martwiło, ale teraz się cieszę, bo nie mogę sobie pozwolić na dodatkowy nadbagaż :) Jeśli chodzi o sprzyjające warunki do poczęćia dzidziusia na przełomie kwiecień/maj, to dla mnie ten okres był mega szczęśliwy, bo endokrynolog nie wróżył mi szybkiego zajścia w ciążę z moją, że tak nazwę "nadwagą"... a tu ciach i bobas i mega szczęście :)

ja tez jestem wieksza babeczka, ale tez i wysoka wiec nie wygladam jaks "zle" tez mialam troche brzuszka przed ciaza, i teraz jest fajny i zaokraglony :) tak wiem gdzie to jest :P to w sumie niedaleko bo ja raz Hetmanska a raz B4 :P o moj brzuszek :) http://www.voila.pl/413/c31j9/?1 - zdj1 http://www.voila.pl/413/c31j9/?2 - zdj2 ja od poczatku przybralam 4kg

Masz już aż taki brzuch? Jacież, ale fajny! Też bym taki chciała, a wyglądam tylko jakbym przytyła 3kg.

Tak myślałam, że to Ty jesteś tą dziewczyną z takim ładnym okrągłym brzuszkiem :) Kalkulator już obczaiłam i wyszło mi tak jak mam w planie, czyli zmieścić się do porodu w +10 kg... sprawdzałam też dla niższego wzrostu i dużo niższej wagi od mojej i wychodzi książkowo, że im szczuplejsza kobieta, tym więcej przytyje... a takie zdrowe okazy jak ja mają szansę nie przytyć aż tak dużo :) Pocieszające, ale i tak po ciąży mam jeszcze ze 20 kg do zrzucenia, nie licząc tych 10 kg, które dojdą teraz :)