Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnes13231

Brzuch w 11 tygodniu

Polecane posty

Słyszałyście o second - handzie dla kobiet ciężarnych i dzieci w Rzeszowie? Może byłyście tam? Warto?

Byłam, pocałowałam klamkę 14 sierpnia... ale wybieram się tam jeszcze raz zobaczyć jak ceny się wahają... jeśli będą przyzwoite to planuję popytać o kurtki zimowe czy będą sprowadzać, bo jakoś nie uśmiecha mi się w sklepie dać 150-300zł na 3 miesiące chodzenia w kurtce... ale znów zamrozić bobasa nie mam zamiaru (siebie też) :) Chodzi Ci o ten sklep na ulicy widokowej koło reala tak?

Nie wiem, gdzie on dokładnie jest. Jego właścicielka była niedawno w "Pytaniu na śniadanie" albo "Dzień dobry TVN"... W którymś z tych programów.

Cholewka, oglądam codziennie a nie widziałam :D Ale już nadrabiam zaległości, znalazłam nawet materiał filmowy ale u mnie nie działa :( http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadaniowe/pytanie-na-sniadanie/mama-i-ja/pierwszy-polski-secondhand-dla-mam-i-maluchow/8342505?sort_by=RELEASE_DATE&sort_desc=TRUE&start_rec=56&listing_mod=1&with_video= Reszta działa: http://www.just-mama.pl/ http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/51,34962,12291577.html?i=1 :)

Muszę się tam wybrać i zobaczyć ceny. Bo po co przepłacać? ;)

Of course :) Polecam jeszcze second-hand z używaną odzieżą ogólnie ale jest dział dla chłopców i dziewczynek (maleńkie i większe śliczne ubranka za małe pieniądze) nazywa się Kupciuszek (nie ta dziewczyna z bajki hehe :)) i mieści się na os. Pułaskiego w Rzeszowie niedaleko żłobka :) Akurat wczoraj była dostawa więc warto... ja już przetrzepałam im wieszaki :D

Jak tam, Mamy? Chłodno dzisiaj... Lubię jesienną pogodę, pod warunkiem, że nie ma deszczu ;)). Tegoroczne lato mnie męczyło, bo upały były akurat wtedy, kiedy trwał pierwszy trymestr. Strasznie to przeszłam... Zamówiliśmy z M. łóżko, miało dzisiaj przyjść (minęły 4 tyg), nie przyszło :( A kręgosłup daje się we znaki... Za chwilę idziemy na działkę. Posiedzę na świeżym powietrzu, poczytam książkę, a M. będzie kosił. Dosyć sielankowo :D. Później wybieramy się na działkę. Miłego dnia i pogłaszczcie ode mnie brzuszki! :)

Tam miało być, że później wybieramy się na basen, a nie na działkę. :D. Coś rozkojarzona jestem! ;)

no slyszalam o ty sklepie heehe ogladalam, bylo to jakies 2 tyg temu w piatek w "pytanie na sniadanie" mowili ze duzo tanej tam jest niz w zwyklych sklepach z odzieza ciazowa i ze to pierwszy "szmateks" dla kobiet ciezarnych w Polsce, wiec mysle ze warto, teraz czekam na wyplate i pewnie w poniedzialek sie tam wybiore :) aaaaaa dzis bylam w roznych sklepach dla niemowlad w rzeszowi i stwierdzilam ze najlepsza oferte maja w mieszko na okulickiego :) w koncu znalazlam lozeczko takie jak chce miec, w innych sklepach nie bylo takiego, jedynie na necie, a tu.... JEST!! w koncu :) u mnie wszystko w porzadku, czuje sie dobrze tylko jakos strasznie sennie, wiec ide sie polozyc na chwilke :) a co u Was dziewczynki? jak samopoczucie??

Cini, ja też kocham i kochałam jesień zawsze... dla mnie to najlepsza temperatura z możliwych... można ubrać sweterek, bluzę, spodnie i czuć się komfortowo :) Przecierpiałam tak samo jak ty pierwszy trymestr w najgorszych 40 stopniowych upałach, na dodatek chodząc na staż na drugi koniec miasta, gdzie musiałam bujać się w korkach przez całe miasto autobusem w najgorszych godzinach.... horror :| Wracałam do domu i odsypiałam do wieczora, mało jadłam, dużo piłam... jakoś przeżyłam, ale teraz dopiero jestem w stanie iść na dłuższy spacer czy zakupy na mieście i nie zmęczę się jak koń na westernie :D Odwiedziłam wczoraj inny second-hand z odzieżą niemowlęcą, który reklamuje się na rzeszowiaku, ale nie polecam... BabyLand na Żeromskiego niedaleko galerii Center Park i dworca PKP. Jakościowo kiepskie te ciuchy i nie zawsze czyste, ale poniżej tego sklepu jest lepszy sklep z ciuchami dużo lepszymi jakościowo a w tej samej cenie :) Dzisiaj nie wybieram się nigdzie, siedzę przed kompem i rozważam pójście na USG 3d/4d połówkowe... drogie dziadostwo, mało tego w rzeszowie... ale spokój ducha najważniejszy... chcę wiedzieć czy organy maleństwu pracują prawidłowo i poznać w końcu płeć. 200zł piechotą nie chodzi ale to inwestycja warta grzechu, bo dostajesz na pamiątkę płytkę dvd z nagraniem i możesz oglądać swojego malucha :) Również głaszczę wasze brzuszki, życząc miłego dnia, i mam nadzieję, że ten temat nie umrze jak inne :)

W końcu przyszło do łóżko, ob już minął termin dostawy, trochę się wkurzyliśmy i zadzwoniliśmy, żeby się upomnieć. Teraz M. się tym zajmuje. Ja kompletnie nie mam zmysłu do składania takich rzeczy. Porażka... I tak pewnie nie będziemy mogli na nim jeszcze spać, bo trzeba rozłożyć materac i musi się dopasowywać do łóżka przez 72h :((. Wygląda tak (razem z szafkami nocnymi) : http://masket.pl/tmp/mercury/thcache_407/1.jpg Jeeej, ale bym zjadła hot - doga ze stacji. Chyba się zaraz wybiorę!

Jeszcze wracając do tematu ubranek dziecięcych - poprosiłam koleżankę z Anglii o skompletowanie wyprawki i się zgodziła. Za dwa funty (nasze 10zł) można kupić aż siedem ciuszków! Mistrzostwo. Zostają tylko cholernie drogie pampersy i wózek. Planuję kupić jakiś przez Internet w okolicach 700zł. Już patrzyłam. Łóżeczko mamy używane od koleżanki. Pomalujemy i też będzie OK. :)

Gość patrycja2222
hej dziewczyny. czytalam was troche i widze ze sa tu bardzo mlode mamy :) ja mam 17 lat i tez jestem w 20 tyg ciazy a brzuszek taki jak przy wzdeciu :) jak sobie radzicie? chodzicie do szkoly? studiujecie?

Witaj patrycja :) Zapraszamy do nas, im nas więcej tym temat będzie żywszy :) Ja już jestem rok po studiach, a z pracą ciężko było jeszcze na studiach, jednak się nie poddaję. Zwlekaliśmy z mężem z decyzją o dziecku przez względy finansowe, ale ile można... Mąż pracuje więc jakoś sobie damy radę i rodzinka też pomoże, bo wszyscy czekają na maleństwo :) A jak u Ciebie?

Cini, dobry pomysł z tą koleżanką. Moja przyjaciółka z Anglii też jest na urlopie w PL, ale jakoś głupio mi ją poprosić o kupienie ubranek, nawet jeśli jej zapłacę...

Cini, dobry pomysł z tą koleżanką. Moja przyjaciółka z Anglii też jest na urlopie w PL, ale jakoś głupio mi ją poprosić o kupienie ubranek, nawet jeśli jej zapłacę...

Cześć patrycja ;). Ja w tym roku zdałam maturę i wybieram się od października na studia dzienne, bo lepiej wcześniej zacząć... Często jest tak, że jak się naukę odłoży np. na rok, to później ciężko do tego wrócić. Mój partner pracuje i nie zarabia kokosów, ale myślę, że damy sobie radę. Moja mama jest nauczycielką i aktualnie wzięła sobie urlop roczny, więc super się złożyło. Zaproponowała mi, że mi pomoże i nie da się ukryć, że bez tego byłoby ciężko... bejbuseq ja nie miałam problemu z tym, żeby zagadać do tej koleżanki, bo ona właśnie też dowiedziała się, że zostanie po raz drugi mamą i może kupować ciuszki podwójnie :D.

Hej dziewczynki nylam w tym slepie :) kupilam tylko spodnico-spodnie, duzo towaru juz wyprzedala, ale mowila ze pewnie w przyszlym tygodniu bedzie miec dostawe i "oglosi" to na stronce :) natomiast pozniej pojechalam sobie do PLAZY i tam poszlam do sklepu z odzieza dla ciezarnych i kupilam 2 pary spodni z gumka za ....... 48 zł za 2 pary!! a warte sa 230zl!! maja tam ogromne promocje na spodnie!! strasznie jestem z tych spodni zadowolona!! kurcze i jeszcze jaka cena hehe :) dziewczynki i WY wybralybyscie sie na zakupy po tanie spodnie :) najtansze sa po 19zl w zwyz :) sa tez super dzinsy od 59zl, dlugie, rybaczki i krotkie, no super poprostu!! :) wiec teraz BIEGUSIEM do PLAZY po spodnie, poki promocje ;) No i witam nowa kolezanke :)

O widzisz, będę kupować w Rzeszowie sukienkę na cywilny, to się tam wybiorę. No właśnie... Nie wiecie, gdzie można kupić jakieś eleganckie sukienki dla ciężarnych? Nie chodzi mi o ślubne, bo nie chcę iść w białej. Cena też jest nieważne. Nie mam pojęcia, gdzie można dostać takie sukienki. Po galeriach w Rzeszowie niedawno chodziłam i niczego takiego nie zauważyłam, a cywilny zbliża się wielkimi krokami... I tak sukienkę muszę kupić trochę później, bo brzuszek mi jeszcze urośnie.

mama2013luty to lecę jutro lub pojutrze tam na zakupy, póki jeszcze nie straciłam wszystkich zaskórniaków (bo na spodnie poluję właśnie) :D Wiedziałam, że tam jest sklep dla ciężarówek, ale myślałam, że ceny są kosmiczne. W sumie bardziej zależy mi na spodniach jesienno zimowych, bo rybaczki mi się już nie przydadzą. Miałam kupić legginsy na allegro (takie ciążowe) ale boję się, że mi dupsko w zimie przemarznie :p mama2013luty, a możesz napisać kiedy się dowiedziałaś, że będzie u was synuś? miałaś badanie 3d? bo zastanawiam się nad wydaniem 200zł na to badanie (połówkowe) 3d/4d i nie wiem jaka jest pewność, że oprócz funkcjonowania serduszka i wątroby, lekarz zobaczy też płeć, na czym mi zależy cholernie, bo ja czekam na syna, mąż na córkę hehhe :D Cini, kurcze nie wiem gdzie takie sukienki wyjściowe dla ciężarówek sprzedają :| hmmm ? A kiedy ten cywilny macie?

13 października. Wcześniej mamy jeszcze wesele kolegi - 30 września i chciałabym mieć jedną sukienkę na te dwie okazje, żeby już nie przepłacać...

bejbuseq no ja sie dowiedzialam pod koniec 17tc :) a na to polowkowe 3D/4D ide na 100% jutro bede dzwonila :) a Ty gdzie za 200zl?? ja za 250zl i to jest i tak okazja, wiec sie zastanawiam gdzie Ty wyszukalas taka okazje:) zdraz mi sekret:P a spodni tam jest mnostwo, wybor ze hoho, sa i dzinsy i materialowe, no wszystkie znajdziesz :) _Cini_ ja widzialam tam wlasnie w PLAZIE takie kiecki, nowa kolekcja jakas byla, mnie osobiscie sie podobaly ale to zalezy od gustu :) tylko to mi przychodzi na mysl :)

W takim razie najpierw wybiorę się do Plazy, może tam coś znajdę dla siebie i będę miała z głowy. Nie wiem, przed ciążą cieszyły mnie zakupy, a teraz mnie męczą... Może dlatego, że podświadomie myślę sobie, że kiedy dziecko przyjdzie na świat, trzeba będzie oszczędzać każdy grosz. Za chwilę idę na spacer przewietrzyć siebie i Fasolę. Uwielbiam taką pogodę jak jest dzisiaj...

Właściwie to już nie Fasola, a kawał ludzia... Tak jakoś się do tego przyzwyczaiłam.

mama2013luty, to jak ci się ten dzieciaczek ułożył, że widać płeć? Moj doktor fajny, ale ma mały monitor tego usg, albo mu się nie chce... pod koniec 17 tyg powiedział, że za słaby sprzęt, żeby już teraz zobaczyć... Wie, że jestem niecierpliwa i charakterna, więc doradził mi, że w tej przychodni na pl.Wolności 17 prywatnie przyjmuje doktor Zbigniew Parkot (tu masz link: http://zbigniewparkot.pl/kontakt) i mąż dzwonił, są terminy na przyszły tydzień i 200zł badanie 3d/4d. Ponoć najlepszy tego typu sprzęt w Rzeszowie... Ale mąż się śmieje, że jak wydamy 200zł i nie dowiemy się kto mieszka w moim brzuchu to mi nie daruje hehe :D

na takich badaniach bedzie widac na 100%, na nich wszystko widac, ja chodze prywatnie do lekarza wiec tam ma zaj*bisty sprzet, on ma przed nosem monitoe a drugi jest specjalnie powieszony tak aby pacjentka wszystko widziala :) i dodatkowo z kazdej wizyty mam nagranie USG na plytce no i oczywiscie plik zdjec :)