Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość debrosia

czy jeśli dziecko nie zdało egzaminu komisyjnego w szkole

Polecane posty

Gość debrosia

to rodzic może napisać podanie do dyrekcji żeby je przepuścić na rodzica odpowiedzialność ? sprawa nie dotyczy mnie, poprosiła mnie o pomoc sąsiadka bo ja jej mogę napisać takie podanie jesli ktos cos wie to proszę o radę

Gość ta jasne :D
:D

Gość nie mam pytań.
Nie, bo chodzi o to że dziecko nie zdobyło wiezy odpowiedniej do kontynuuacji nauki

No daj spokój, chyba po coś ten egzamin komisyjny jest... i skoro nauczyciele w tej komisji nie przepuścili to wątpie czy nagle ktoś jeszcze litość okaże.

Gość debrosia
mi też sie wydaje że nie ma juz szans ale mnie prosiła o takie podanie nigdy o tym nie słyszałam żeby przepuścić na odpowiedzialność rodzica ktos jej tak powiedział :O

Gość Niyaaa82
W gimnazjum tak jest, że jeśli dziecko nie zda komisu - a ma 1 niedostateczny, to na cały cykl (3letni) może zostać przepuszczone warunkowo. Niemniej jednak to jest decyzja Rady Pedagogicznej a nie rodzica i nie musi on pisać podania - od razu z automatu się przyjmuje że rodzic chce.

Gość debrosia
własnie chodzi o gimnazjum czyli rodzic nie musi pisac podania ?

Hahahahaha a co to znaczy "na własną odpowiedzialność" ? Czy jeśli dziecko nie zdało komisa z chemii , to ten rodzic będzie mu w domu wykładał całą teorię i robił doświadczenia w domu ? No błagam ;/

Gość Apasz25
Może niech rodzić napisze żeby dali dziecku mgr inż. , oczywiście na rodzica odpowiedzialność :D

Debrosia to nie jest tak że NIE MUSI. Tylko nie ma takiego prawa w ogóle. Po prostu, nauczyciele decydują, czy go przepuścić czy nie. Zależy co to za przedmiot. I matka nie ma nic do gadania.

Gość debrosia
chodzi o przepuszczenie warunkowe już nie chcę dochodzić dlaczego nie umie bo kobieta jest w cięzkiej sytuacji i chciałabym pomóc

Gość fgvdfvxcasz
goń się

To musza nauczyciele sie zgodzic na warunek i wtedy dziecko idzie dalej. Zgodzili sie???

Gość nie mam pytań.
Przecież powtarzanie klasy, to nie jest złośliwość nauczycieli. Dziecko ma zbyt duże braki by poradzic sobie w nastepnej klasie. Chyba naprawde wyjatkowa sytuacja, to zaległości wynikające z choroby, gdzie nauczyciele znając dziecko wiedzą że nadrobi te zaległosći.

Gość debrosia
egzamin był 31 sierpnia z j polskiego, wiadomość jest taka że nie zdał więc koniec ? co mam jej powiedzieć ?że myli się że mozna podanie o warunkowe przepuszczenie pisać

Gość nie mam pytań.
Przeciez matka moze iść do dyrekcji i zapytać czy istnieje taka mozliwość, to chyba nie jest zbyt wielki wkład, skorocały rok dziecka nie pilnowała?!

debrosia , tu ci ktos dobrze napisał nie mam pytań. Przecież powtarzanie klasy, to nie jest złośliwość nauczycieli. Dziecko ma zbyt duże braki by poradzic sobie w nastepnej klasie. Chyba naprawde wyjatkowa sytuacja, to zaległości wynikające z choroby, gdzie nauczyciele znając dziecko wiedzą że nadrobi te zaległosći.

Gość Blablabla w dynie się zamienia
AmorousDesire czemu ty uprawiasz tą propagandę, że jak nie wiem to się wypowiem? jest coś takiego jak warunek na promocję do klasy następnej. Czy ta matka rozmawiała w ogóle o tym z dyrekcją? Powiedzieli jej co ma robić?

Gość debrosia
nie była w dyrekcji , tylko ma kogos w rodzinie kto jej tak przez telefon powiedział a ja zawsze pomagam sąsiadom w róznych podaniach na kolonie, do urzędów , w pisaniu cv itp ale o takim nic mi niewiadomo o warunkowe przepuszczenie, pytałam czy była w dyrekcji, powiedziała że nie a wponiedziałek rozpoczęcie roku szkolnego więc raczej nie da sie nic zrobić

Dlatego właśnie pytam czy ktoś jej dał jakieś rady, wskazówki? Wydaje mi się że takie podanie składa wychowawca, nie rodzic...

Z tego c owiem to juz jest po konferencjach podsumowujacych rok szkolny 2011/2012 wiec KONIEC

W takim wypadku to już po ptakach raczej...dziwne, że zostawiła to na ostatnią chwilę...

Blablabla - dokładnie. I przed radą pedagogiczną, bo , wybaczcie, ale żadna dyrekcja nie zwoła rady jeszcze raz w NIEDZIELĘ, żeby dziecko klasy nie powtarzało. pozamiatane widocznie, skoro nie rozważono takiej opcji