Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przegraniec życiowy

Rok temu zaczynałem 3 klasę liceum

Polecane posty

Gość przegraniec życiowy

a dzisiaj już jestem bezrobotny. Pamiętam jak jeszcze zeszyty sobie kupowałem.

Ehehe, witaj w klubie. :D Nie edukujesz się dalej? Po samym liceum to niewiele można, więc taki stan rzeczy był chyba do przewidzenia.

Gość anty-fiku-miku
a ja skończyłem LO 3 lata temu i tez jestem bezrobotny, tzn moglbym miec prace ale za 1200-1300 złotych lub mniej nie chce mi sie pracowac.

Gość anty-fiku-miku
Moj kumpel jest po zawodówce i robi za tanią sile roboczą lepiej byc bezrobotnym

Gość anty-fiku-miku
ciekawe kto taki, zbieracz puszek chyba... sprzataczka w 200tysiecznym miescie zarabia tyle ok 1200

Gość o to to ...
co was tu trzyma? młodzi jesteście, znacie języki. zawsze się znajdzie ktoś znajomy kto przygarnie na trochę w Londynie, Berlinie czy gdzie indziej. Swiat nalezy do was.

mnie na razie studia trzymają. tak czy siak nie chciałabym jechać za granicę, podoba mi się w Polsce, tylko szkoda, że ciężko się ustatkować z całą tą pracą i mieszkaniem na własny rachunek. :P

a ja 2 lata temu skonczylam technikum. i tak sobie mysle, kiedy ten czas minal? dopiero zaczynalam ta szkole, 4 lata wydawaly mi sie wieczoscia. tak naprawde ten czas byl chyba najlepszym czasem w moim zyciu. wtedy jeszcze nie myslalam o smierci. nie myslalam o pracy ani pieniadzach. zycie bylo beztroskie i po prostu cudowne. a teraz szykuje sie do wyjazdu za granice do pracy. wiem ze czeka na mnie 'prawdziwe zycie' ktore takie cudowne nie bedzie. doroslosc jest do dupy.

Gość anty-fiku-miku
ja nie znam zadnego języka, tylko podstawowy rosyjski

Gość o to to ...
to się ucz.

Gość efbgef
nie studia to najlepszy okres w życiu

wszyscy przedstawiają zagranicę jako krainę mlekiem i miodem płynącą, a mnie jakoś tam nie ciągnie. jedna z moich koleżanek wyjechała jakiś miesiąc temu do Anglii i niespecjalnie jej się tam układa- wiem, że to zbyt krótki okres czasu, żeby coś można było obiektywnie oszacować, ale pewna wizja już jest. nie ma tam prawie żadnych znajomych, z nowymi ludźmi ciężko się jej dogadać. podobno jej tam nudno i samotnie, a w pracy też nie jakieś cuda. :P

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhe
Ja byłam przez pol roku zagranicą, we Włoszech, owszem mialam dobrze platną prace ale wrocilam wlasnie ze wzgledu na samotnosc :( Kiepska znajomosc języka tylko utrudniala mi poznanie kogoś, a romanse mnie nie interesowały. Gdybym miała jakąs koleżanke/kolege byloby pewnie inaczej ale tak samej jest okropnie

Gość o to to ...
a siedzieć w domu bez pracy to jest fajnie? Ci co wyjechali przynajmniej coś przeżyli i są bogatsi o doświadczenie. a reszta popada w depresję...

Gość o to to ...
a gdzie byłas i co robiłas we Włoszech? Jakiś hotel?

no owszem, siedzenie w domu bez pracy nie jest fajne. w każdym razie ta "złota zagranica" nie dla każdego będzie takim dobrym rozwiązaniem, jakby się zdawać mogło. :P

Gość o to to ...
to jakieś duze miasto w Polsce. Warszawa?

to jest dobra myśl, osobiście chciałabym zostać na stałe w tym mieście, w którym będę studiować, zawsze mi się podobało. :P czas pokaże.. :D🖐️