Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plemniczkaa

Jak to jest z tymi plemnikami?

Polecane posty

Gość staraczka tez jestem :)
no fakt nie widac skoku..a wiesz ja tez ti=u załozyłam konto i mi wykryło owu 13 dnia..a nie jak ja myslaąłm ze 12...:(wiec na strania 3 dni pzred owu nie mam szans:(http://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html#

nie mów że nie ma szans, jeśli był płodny śluz. plemniki w dogodnych warunkach przezyja do 5 dni.

tyśka byc moze masz racje..;)ale wole sie nie nastwiac...ale te objawy z 12 dnia daja mi do myslenia..a tu ten caly detektor mógł sie pomylic...no sluz maiałm :)a do tego po starankach uzyłam zelu dla starajacych sie Conceive Plus :)on pomaga plemnikom dłuzej przetrwać w drogach rodny :) jest identyczny jak sluz płodny :)i do tego zawiera jony magnezu niezbędne do prawidłowego zapłodnienia :)kupiłam go z mysla ze nam pomoze soro z m mozemy starac sietylko góra 2 razy w cyklu...

niektórzy mówią że owulacja może płatac figle i nawet wtedy gdy nie czujemy jej objawów, moze dojść do zapłodnienia.. najlepiej to nie myślec że każdy seks musi byc tym potencjalnym który zapłodni, choc wiem że to trudne.

tyśka tu sie z tobą zgodze :)ale widzisz my z m jestesmy w takiej sytuacji ze mozemy sie starac tylk ow dni płodne....dlatego msamy troche utrudnione zadanie :( musimy dobzre trafić w TEN moment:)ale powiem Ci ze tu gdzie Ty masz wykresy lepsza jest ta stronka niz ta moja :)i chyba tu sie przeniose :)

a zapraszam :) wiem, że MY kobiety tylko w konkretne dni możemy.. kiedyś to nawet wykrzyczałam mężowi :) że ty możesz zawsze a ja jeden góra dwa dni w miesiącu :) obawiam się że póki mi nie miną stresy to owulacji nie będę mieć.. a że moja babcia umiera na raka i jest to okropny widok, że mój mąż nie dostał ostatnio wypłaty (nie bo nie - bo firma ma chwilowe problemy) a kredyty jakies tam trzeba spłacać, to szybko w rtą ciążę nie zajdę :(

tyska ja z innego powodu moge starac sie tylko w moje dni płodne..:(ale to długa i smutna historia..:(a ja jz sie tam zalogowałm i nawet wprowadziłam dane do wykresu :)nawet linka wczesniej wkleiłam :)to widze kochana ze masz nie ciekawa sytuacje..u mnie póki co zycie sie unormowało...tylko dziecka brak..:(

koleżanka nie mogła zajść w ciążę. starali się ponad rok. miała iść na in vitro ale ponieważ jeden jajnik miała sprawny lekarz zalecił jej staranie i jakies leki. poszła do zielarki (piła siemie lniane i inne, jej mąż też pił bo miał słabe plemniki i mało). 14 lipca urodziła śliczna córę :) wszystko jest mozliwe. ps. jak będziesz chciała sie wygadac to smiało.. ja z tych co lubią słuchac i w miare potrzeb doradzać :)

tośka fajna historia z ta Twoja koleżanka :)w sumie mój m ma znajomego który z żona jest w takiej samej sytuacji jak my..i przy staraniach raz na cykl udało im sie w 8 cyklu :)wiem ze to mozliwe :)tylko trzeba cierpliwosci :)

w sumie to ja tez próbuję tylko w dzień owulacji bo chcemy mieć synka :) ale jak nie mam owulacji to w jaki dzień mam próbowac. oczywiscie w inne dni tez sie kochamy ale tylko dni okołoowulacyjne sa przeznaczone na ciążę :D

Gość soksoko
wlasnie,jak to jest z tymi plemnikami? Odstawilam tabletki i w 13 dc byl nasz ostatni raz bez zabezpieczenia. Nie wiem kiedy mam owulacje.Staram sie o tym nie myslec,ale jednak mysle. Nie planuje ciazy,ale jak cos sie wydarzy to tez bedziemy szczesliwi. zycze powodzenia starajacym sie.

my z reguły staramy sie ajk test owu pozytywny:)ale m cos nazło w tym cyklu predzej..:)wiem ze to nie była dobra decyzja..no ale trudno..kolejny cykl pzred nami :)

Gość soksoko
mnie akurat w tym 13 dc okropnie podbrzusze bolalo i mialam wrazliwe piersi. Ale jak nie biore tabletek to cykle mam z reguly dluzsze tak 29-32 dni. No ale mozna spekulowac,chcialam sie tylko wygadac:)

soksoko - jesli dopiero co odstawiłas tabletki to poczekaj przynajmniej 2 miesiące żeby wiedzieć jak długie masz cykle. jesli się zbytnio nie staracie to w sumie może cie kochac się kiedy chcecie (bo tezwyczytałam że jakby co to nieszczęścia nie będzie).

Gość soksoko
ja sie wlasnie boje,ze tak od razu po odstawieniu tabletek gdybym zaszla w ciaze to czy niesie to za soba jakies zagrozenie:(

zagrożenia, fakt mówią żeby poczekać. ale znak pare która wpadła po odstawieniu. dziecko jest zdrowe, tylko niegrzeczne i grube ale to nie choroba :)

podobno po odstawieniu anty bardzo czesto zdarzaja sie ciaze mnogie :)bo wtedy jajniki zaczynaja prace na nowo ze zdwojona siła :)ale fakt lepiej odczekac zeby organizm sie wyregulował :)

Gość soksoko
spokojnie,spokojnie z tymi blizniakami. wlasnie czytam jeden topik i teraz to juz sie zaczelam bac!

znacie jakieś sprzwdzone sposoby na uspokojenie? :) tak pytam, bo ja należę do grupy nerwusów, szybciutko wpadam w szał, a potem to sie odbija na moim ciele. moze pić jakies zioła? łykaz jakies tabletki ziołowe?

soksoko powiem ci tyle, że nawet jeśli odczuwałas ból i piersi były wrażliwe w 13dc, to mógł byc to moment zbliżającej sie owulacji. powtarzam zbliżającej się. cykle masz dłuższe więc 13 dc raczej nie powinna wystapic owulacja (choc wszystko możliwe). jednak na twoim miejscu bym sie nie bała.

Gość soksoko
tyska-polecam valeriane,ale to tez zalezy od czego jestes taka nerwowa. Moze to byc sprawa hormonow,problemow osobistych i w takim wypadku ziolka nie pomagaja

ja od zawsze byłam nerwowa :) jakos jedni są cicho, nie wychylają się z otoczenia a mnie zawsze wszędzie pełno było. szybko mnie wiele rzeczy wyprowadza z równowagi :)

tyska ja tez jestem nerwus..zawsze musze postawic na swoim..potem to sie na mojej psychice odbija..najgorzej było jak jeszcze tesciowa z nami mieszkała...ale teraz jak jej nie ma jest o niebo lepiej :)

Gość soksoko
w takim razie proponuje wam wewnetrzne wyciszenie za pomocy np jogi. A jak macie za wiele energii to radze spozytkowac ja uprawiajac jakis sport-bardzo pomaga:)

ciotka mojego m jak miała problemy i przez to mnostwo nerwow to piła melise...pije chyba 3 razy dziennie i mowi ze to jej bardzo pomaga tylko trzeba pic regularnie:)ja kiedys piłam ale mnie to za bardzo usypiało...

;) no za spokojnie też nie może być ;) jakos będę musiała zacząć panowac nad swoimi nerwami. może tą melisą sprubuję :)

Gość plemniczkaa
Witajcie dziewczyny :) tak jak wczoraj mówilam kupilam te testy owulacyjne.. i chyba dzisiaj wieczorem zrobie pierwszy... nie chce przegapić momentu :) Ja tak jak Tyśka bardzo chcialabym chlopczyka :)