Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plemniczkaa

Jak to jest z tymi plemnikami?

Polecane posty

Gość plemniczkaa
dziekuje w takim razie kupie :)

Gość staraczka tez jestem :)
plemniczka no to powodzenia życze w staraniach :)jestes dopiero poczatkująca...wiec wszystko przed Toba :)

plemniczkaa - ja też się staram zaciążyć, by mieć chłopca. ale to chybił trafił :) córkę już mam to synek byłby akurat. testów uzywam - sa naprawdę przydatne

a ja bym chciała dziewczynke :)moi rodzice maja 2 wnuków to by sie wnuczka przydała:)

to ja czekam na dziewczynke :D

u mnie przytulanko było w sobote rano (z testów i wykresu wyszło że był to dzień owulacji) a dziś bola mnie piersi po bokach, jakby sie zaokrągliły :) ciekawe czy to znak?

ja miałąm owu we środe znaczy tak wyszło z testów wykresu i objawów :) też mam pełniejsze piersi i bola troche..ale to razcej od tego ze w II fazie wzrasta progesterom=n a on za to odpowiada...:)ja to wychodze z załozenia ze nie ma co sie doszukiwac objawów pzred terminem @..Tyska a prowadzisz wykres na enpr.pl?:)

Gość plemniczkaa
heh ja bym chciala chlopczyka ale cieszylabym sie i z dziewczynki :) poprostu chcialabym już miec dzieciątko :) Jednak jest to moj dopiero pierwszy cykl wiec bedziemy starali celowac w chlopczyka. Zaraz ide po test owulacyjny :P A jak sie nie uda to w kolejnych cyklach poprostu bedziemy sie starali bez nacisku na płec dziecka :) dziewczyny a kiedy tak najlepiej robic ten test owulacyjny? tak jak sie podejrzewa ze np nastepnego dnia bedzie owulacja?

plemniczkaa testów jest 5 w opakowaniu :) i robi sie je w zaleznosci od długosci cyklu:)tam będziesz mieć wszystko w instrukcji napisane:)aha i test najlepiej robic wieczorem miedzy 18 a 20 i 2 godiny pzred ograniczyć spozywanie płynów:)

zalezy jak długie masz cykle. pisałaś że sa nieregularne, ale zazwyczaj do 30 czy powyżej 30 dni? ja mam 28dniowe, testowanie zaczęłam 13dnia. 15 i 16 wyszło pozytywnie. czyli mozna przypuszczać że za 24 do 36 godz po ostatnim pozytywnym doszło do owulacji. staraczka też jestem :) - ja prowadzę wykres na ovufriend

no ja na enpr. a wiesz ja też mam 28-29 dniowe cykle a owu Z reguły mam 12 dc...:)

Gość plemniczkaa
zazwyczaj są 30-dniowe, napisalam nieregularne, bo w sumie sie rozregulowalam w tym miesiacu przez leki i dostalam okres po 3 tygodniach spoznienia.. mam nadzieje ze juz wszystko wroci do normy, bo tamte leki odstawiłam. Ale wczesniej mialam w miare regularnie z tym ze ok 30 dni cykl trwal, czasami dzien mniej, lub dzien wiecej

ja w tym miesiacu troszke sie denerwowałam, to i owu się przesunęła. ale była, przynajmniej tak wynika z wykresu. same testy przecież tylko pokazały że zbliża się moment owulacji a nie że ona wystapiła. nie robie sobie monitoringu cykli gdyz uwazam że póki co jest mi to niepotrzebne (wiele staraczek na forum robi ale ja staram się z mężem dopiero 2 miesiące )

Długość cyklu w dniach Owulacja zazwyczaj występuje w dniu 26 10-14 dzień cyklu 27 11-15 dzień cyklu 28 12-16 dzień cyklu 29 13-17 dzień cyklu 30 14-18 dzień cyklu 31 15-19 dzień cyklu 32 16-20 dzień cyklu 33 17-21 dzień cyklu 34 18-22 dzień cyklu 35 19-23 dzień cyklu 36 20-24 dzień cyklu 37 21-25dzień cyklu 38 22-26 dzień cyklu 39 23-27dzień cyklu

u ciebie wychodzi że skoro masz 30dniowe to testowanie zacznij od 14 dnia i prowadź do 18 dnia.

czyli ja sie mieszce w tej granicy przy 28 dniowych cyklach:)kochane trzyamma za Was kciuki :)a teraz mykam :)moze zajrze potem a jak nie to napewno jutro :) pa 🖐️

Gość plemniczkaa
Bylam wlasnie w aptece. Kurcze i zdaje sie ze okropnie przeplacilam za ten test owulacyjny. Zaplacilam 25,49 :/ nastepne zamowie na allegro. Dzieki Tyśka to tak zaczne testowanie :)

plemniczka to bardzo drogie...na allegro są po 1 zł. sztuka..a ja jak w aptece kupowałam osttsnio to dawałam 12....

witam dziewczynki :) u mnie jakieś chyba kłopoty z owulacją. mimo testów owulacyjnych dodatnich owulacja nie wystąpiła, chyba 2 raz z rzędu.. zaczyna mnie to dziwic.. choć z drugiej strony mam ostatnio mnóstwo stresu a jak wiadomo to wróg poczecia.. :(

hej tyśka :)a to bylaś na usg ze wiesz eę owu nie było?bo wiesz ja to myslalam ze jak nie ma owu to testy owu sa negatywne i ze nie ma tego piku LH skoro nie dochodzi do uwolnienia komórki jajowej...

nie nie byłam na usg, ale prowadze wykresy i mierze tempkę. mimo pozytywnego testu, nie miałam skoku temp. wychodzi że nie miałam owulacjji. ale jak pisałam, mam ostatnio duzo problemów. a z tymi testami to: oto artykuł pana doktora: Wbrew pozorom by zajść w ciążę nie wystarczy odbyć stosunek płciowy w czasie owulacji. Testy owulacyjnemają pewien zakres błędu. W dodatku jest bardzo dużo czynników wpływających na płodność w danym okresie - np. stresy, dieta, brak odpowiedniego czasu bez stosunku przed tym w czasie owulacji, infekcje i wiele innych. Średni czas starania się o dziecko wg. badań wynosi ok. roku. Test owu nie wykrywa owulacji, pik lh może być a pęcherzyk nie pęknie.

to fakt..skoro nie było skoku temp to owu raczej tez nie..a który masz dzień cyklu?moze owu bedzie tylko spóźniona przez te stresy o których piszesz ze masz..mnie temp skoczyła od razu po owu w 12 dc cyklu wszystkie objawy a 13 wzrost o 0,2 stopnia i codziennie przybywa....;)znaczy sie dzis niewiem...bo juz nie mierze:)za duzo nerwow mnie to kosztuje wiec postanowiłam mierzyc tylko do 3-4 wyższych temp a potem koniec :)

testy pozytywne miałam 15 i 16 dnia cyklu. 17 już miałam negatywny więc przypuszczam że tego 17, no max 18 rano powinna byc owulacja. ale u mnie tego nie wykryłam.

no to moze i nie faktycznie..:(ale wiesz mi zcasami cykl sie wydłuzał ajk miałam jakies stresy..to i owu później była..a nie lykasz zcasem wiesoiłka na śluz?bo jate cykle kiedy go bralam miaąłm dłuzsze..i owu też później..

a powiem ci że w tamtym cyklu zaczęłam łykać, pije też siemie lniane i biore kwas foliowy. ale nie wiedziałam że to może wydłużyć cykl, w sumie prawie zawsze mam książkowy, co 28 dni. tu mnie zaskoczyłaś, nie myślałam że przyjmowanie w/w rzeczy może miec jakis wpływ..

ja tez nie wiedziłam...ale w 1 cyklu z nim mnie to zaintersowalo i zaczełąm szukać info..i znalazłam ze jednej dziewczynie cykl z 28 dni zrobił sie 40...wiec zużyłam te tabletki które miałam i wiecej tego nie kupie...

o kurcze to rzeczywiscie dziwnie. nie wiem w takim razie co bedzie z tym cyklem.. póki co mierzę temp. w takim razie czy jest sens robic dalej testy owulacyjne skoro juz niby miałam 2dni+ a potem - ? nie wiem. jedna moja koleżanka miała w 1cyklu 2 owulacje, nie wiem jakim cudem ale miała...