Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka polka a jakze

zna ktoś przepis na syrop uodparniający??

Polecane posty

Gość matka polka a jakze

był tu kiedys temat o uodparnianiu dzieci, ktoras mama pisala,ze robi sama dziecku syrop, znacie moze przepis na takie cos??

Wieczorem do filizanki przegotowanej wody(letniej,nie goracej,bo we wrzatku miod traci swoje wlasciwosci) daje lyzke miodu i sok z polowki cytryny.mieszam,odstawiam,rano dolewam odrobine cieplej wody i daje dziecku do picia.tzn dawalam,bo moje dziecko na ta mieszanke zareagowalo biegunka:/

Gość matka polka a jakze
mama2013-z cebuli samej? ja taki robie na kaszel :) AgataHa-generalnie woda z miodem i cytryna to właśnie na pracę jelit najlepsza heh.. ;) Szczerze to nie pamietam jaki tam skłąd był, chyba jakiś czosnek, miód, cytryna,,,

Nasza pediatra polecila mi taka mieszanke dawac wlasnie w okresie jesiennym,no ale bez szans,bo dam jej to rano,kiedy idzie zaraz do przedszkola i scenariusz znany:)

Gość wiolunieczka
Ja właśnie robię sok z czarnego bzu,ponoc rewelacja:) Zobaczymy jak zaczne dzieci poić tym wynalazkiem....może faktycznie nie będą chorowały.

Gość serenada nocna
bez jest bardzo napotny nie dawaj rano bo ci dzieco spłynie potem:O

Gość __oo__
dwa trzy ząbki czosnku, przeciśnięte cztery łyżki miodu jedna cytryna trochę wody, tyle aby całość była w miarę płynna wszystko do słoika i na 24h do lodówki. Potem spożyć w ciągu 2 dób. Przechowywać w lodówce.

Gość matka polka a jakze
to spróbuje tez zrobic,ale moze w sobote bo ma bardzo wrażliwy żołądek i może rzeczywiście się skończyć jak u Twojego szkraba :) a skad wziełaś czarny bez??

Gość matka polka a jakze
_oo_ - o to to to..chyba to było :) dzięki wielkie!!